اخبار
پنجشنبه، 03 تیر 1395
شهر آفتاب جای آبرومندی برای برپایی نمایشگاه‌ کتاب تهران است

شهر آفتاب جای آبرومندی برای برپایی نمایشگاه‌ کتاب تهران است


وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تقدیر از نهادها و مؤسسات همکار بیست و نهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ضمن تأکید بر این‌نکته که اکنون فرصت خوبی است تا شهرداری تهران سازه‌های موقت شهر آفتاب را به مکان‌های دائمی تبدیل کند، گفت: شهر آفتاب جای آبرومندی برای برپایی نمایشگاه‌های مختلف به‌ویژه نمایشگاه کتاب تهران است.

 

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)،آیین تقدیر از نهادها و مؤسسات همکار بیست و نهمین نمایشگاه کتاب تهران با حضور علی جنتی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی، رئیس بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، امیرمسعود شهرام‌نیا، قائم‌مقام بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران و مدیران کمیته‌های بیست و نهمین دوره نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، محمود صلاحی، رئیس سازمان فرهنگی ـ هنری شهرداری تهران و جمعی از معاونت‌های شهرداری تهران شامگاه سه‌شنبه (یکم تیرماه) در مجموعه فرهنگی، تاریخی سعدآباد برگزار شد.
علی جنتی در این مراسم، اظهار کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از بزرگ‌ترین رویدادهای فرهنگی کشور است که خوشبختانه در سال جاری بیست و نهمین دوره آن را برگزار کردیم.
وی ادامه داد: برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران یکی از ابتکارات و اقدام‌های ارزنده‌ای بوده که پایه‌گذاری شده است و امیدواریم سال‌های آینده پُربارتر از گذشته برگزار شود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی توضیح داد: تعداد کشورهایی که نمایشگاه کتاب برگزار می‌کنند و به کتاب و کتابخوانی اهمیت ویژه‌ای قائل هستند، بسیار محدود است (مانند نمایشگاه کتاب بلونیا، فرانکفورت و ...) اگر همه ما بپذیریم که کتاب و کتابخوانی در توسعه فرهنگی کشور تأثیر قابل توجهی دارد بدون تردید برگزاری نمایشگاه کتاب و حوادثی که در حاشیه آن می‌گذرد، می‌تواند در توسعه فرهنگی کشور مؤثر باشد و تاکنون نیز مؤثر بوده است.
جنتی بیان کرد: نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران بعد از سال‌ها، در سال جاری از خانه‌به‌دوشی به جایگاه دائمی خود انتقال پیدا کرد و این امر ثمره دو نکته بود؛ نخست، عزم و اراده و همت عالی و دیگری، هماهنگی و انسجام و همفکری که میان دستگاه‌ها پدید آمد.
این مقام‌ مسئول افزود: برای انتقال نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران از مصلای امام خمینی (ره) به مجموعه فرهنگی شهر آفتاب دغدغه‌های زیادی وجود داشت که محقق شدن آن، به جسارت در تصمیم‌گیری نیاز داشت. دوستان ما در مجموعه شهرداری تهران و همچنین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تصمیم‌گرفتند این کار نیمه‌تمام (شهر آفتاب) را در مدت زمان کوتاهی تکمیل کنند. در واقع، این کار، تمرین همفکری و کار جمعی بود که خوشبختانه به نتیجه رسید.
جنتی توضیح داد: طبیعی است که در سال نخست برگزاری نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در شهر آفتاب، با نقایصی مواجه شویم. هر زمان دیگری که نمایشگاه کتاب تهران را آن‌جا برگزار می‌کردیم، بدون تردید با این نقایص مواجه می‌شدیم. خوشبختانه این نقایص که حداقل هم بودند، در جلسات متعددی بعد از اتمام نمایشگاه کتاب تهران رصد و بررسی شدند تا برای دوره‌های آینده رفع شوند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان این‌که اکنون فرصت خوبی است تا سازه‌های موقت به مکان‌های دائمی تبدیل شوند، اظهار کرد: در سالن کودک و نوجوان این دوره از نمایشگاه کتاب تهران احساس کردیم هواسازها به خوبی کار نمی‌کنند. امیدوارم با همت مجموعه شهرداری تهران این نقایص در سال آینده حل شوند.
وی افزود: در شهر تهران کارهای عمرانی زیادی صورت گرفته است اما من تصور می‌کنم آماده کردن شرایط برای برپایی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران در مجموعه شهر آفتاب و آماده‌سازی این مکان کار بسیار بزرگ و ارزشمندتری است.
جنتی افزود: شهر آفتاب جای آبرومندی برای برگزاری همه نمایشگاه‌ها به‌ویژه نمایشگاه کتاب تهران است و به جهت نزدیکی به فرودگاه امام خمینی (ره) محل مناسبی برای ورود افراد مختلف از کشورهای متعدد است. در مجموع شهر آفتاب یک کار ماندنی و ارزشمندی است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: خوشبختانه امسال بخش قابل توجهی از نمایشگاه کتاب تهران به تشکل‌های نشر واگذار شد که بنده از همراهی و همکاری آنها تشکر می‌کنم. امیدواریم در مدت یکی ـ دو سال آینده کار نمایشگاه کتاب تهران به صورت کامل به تشکل‌های نشر واگذار شود و وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی فقط در امور حاکمیتی و نظارتی ورود پیدا کند.
جنتی اظهار کرد: امیدواریم بتوانیم مجوزهایی را که در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی صادر می‌شوند کاهش دهیم که اکنون نیز چنین اقدامی را تا حدودی انجام داده‌ایم؛ بیش از 40 مجوز را حذف کرده‌ایم. همچنین بسیاری از فرایندها را برای صدور مجوز کاهش داده‌ایم. معتقدیم که باید در همین مسیر گام برداریم چون نباید مردم خوبی را که به نظام وفادار و بافرهنگ هستند درگیر دستگاه‌های دولتی کنیم.
وی ادامه داد: دولت الکترونیک در تلاش است تا همه دستگاه‌های کاغذی را کنار بگذارد. به همین منظور با شبکه‌سازی، اندکی از حجم حمل و نقل و ترافیک کاسته شده است؛ این امر به شفاف‌سازی و کاهش فساد اداری کمک می‌کند.
گزارش تکمیلی این مراسم به‌زودی از «ایبنا» منتشر خواهد شد.

منبع: اتحادیه ناشران و کتابفروشان