به گزارش خبرنگار گروه فرهنگی ایرنا، علی اصغر فانی روز یکشنبه در گردهمایی مشاورین امور زنان وزا و دستگاه های اجرایی که در اردوگاه شهید باهنر برگزار شد، ضمن تشریح عملکرد وزارت آموزش و پرورش در دولت یازدهم، بودجه آموزش و پرورش را بیش از 13 هزار میلیارد ریال عنوان کرد و افزود: توسعه ارتقا کیفی در آموزش و پرورش از اهداف اصلی این نهاد مردمی است.
وی گفت: 13 میلیون دانش آموز در کنار یک میلیون همکار فرهنگی اعم از پرسنل اداری و معلمان با مجموع اولیای دانش آموزان جمعیتی بالغ بر 40 میلیون نفر را در سطح جامعه به خود اختصاص می دهد که نشانه اهمیت جایگاه آموزش و پرورش است.
فانی ادامه داد: نیروی انسانی و توسعه عدالت آموزشی از اولویت های وزارت آموزش و پرورش و از اهداف دولت یازدهم است و پاسخگویی و رفع نیازهای جامعه با توجه به مشکلات و مسایل بسیاری که وجود دارد نشان از ابعاد گسترده دستگاهی به نام آموزش و پرورش در بین دیگر دستگاه های دولتی دارد.
** توسعه عدالت آموزشی در وزارت آموزش و پرورش مشکل استوزیر آموزش و پرورش گفت: توسعه عدالت آموزشی در وزارت آموزش و پرورش با توجه به اینکه 99 درصد بودجه این نهاد برای پرداخت حقوق همکاران فرهنگی هزینه می شود، بسیار مشکل است و در این راستا نیاز است که منابع غیردولتی را جذب کرد و از این طریق بتوان به هدف غایی که همانا تحصیل برای همه است، رسید.
وی افزود: توان آموزش و پرورش از یک وزارتخانه خارج است از این رو حضور بخش خصوص در توسعه تعلیم و تربیت و مشارکت در ساخت و توسعه مدارس و همچنین مدرسه داری می تواند تا حدود بسیاری نیازهای این حوزه را در تمام مناطق بویژه کم برخوردار رفع کند.
وزیر آموزش و پرورش نابرابری توزیع نیروی انسانی این وزارتخانه را از دیگر مشکلات آن برشمرد و افزود: با حضور دولت یازدهم و اجرای طرح «بوم برای بوم» تا حدودی در این مدت توانستیم توزیع معلمان برای مدارس دخترانه و پسرانه را به طور مساوی اعمال کنیم و مشکل نقل و انتقالات و جابجایی نیروها را حتی برای مناطق کم برخوردار و مرزی با اعمال برنامه زمانبندی شده بکار گیریم.
وزیر آموزش و پرورش گفت: در دولت گذشته بیش از 200 هزار نیرو به بدنه آموزش و پرورش افزوده شد که این نیروها نیاز داشتند که دوره های تخصصی را بگذرانند و از این رو کیفیت در امر آموزش و تعلیم و تربیت با مشکل مواجه شد و در دولت یازدهم تلاش شده که با ارائه آموزش های لازم ضمن بالا بردن سطح کیفیت آموزشی، توان نیروها را نیز افزایش دهیم.
** عدالت آموزشی را رعایت کرده ایمفانی با بیان اینکه سطح دانش آموزان دختر و پسر در آموزش و پرورش تقریبا یکسان است، ادامه داد: اکنون 49 درصد دانش آموزان را دختران و 51 درصد آنان را پسران تشکیل می دهند و از نظر عدالت آموزشی تا کنون توانسته ایم در دورترین نقاط کشور نیز عدالت آموزشی را رعایت کنیم و کلاس درس برای تمامی 13 میلیون دانش آموز را برپاداریم.
** اجرای طرح روستامرکزیوی از اجرای طرح روستامرکزی خبر داد و افزود: در این طرح دانش آموزان مناطق دور افتاده و کم برخوردار با سرویس های تهیه شده به مدارس مرکزی مورد نظر انتقال یافته و تلاش می شود که حتی یک نفر هم از تحصیل بازنماند.
فانی افزود: اکنون بیش از 400 هزار نفر در مدارس شبانه روزی تحصیل می کنند که این طرح شامل دانش آموزان مقطع متوسطه اول و دوم است و دختران در این طرح که در روستاها به اجرا گذاشته شده می توانند در روستاهای محل زندگی خود مشغول به تحصیل شوند.
وی ادامه داد: امسال برای نخستین بار مبلغ 500 میلیارد ریال برای مدارس پیش دبستانی از سوی دولت در نظر گرفته شد و با رشد 56 درصدی داوطلبانه خانواده برای شرکت در طرح سنجش کودکان پیش دبستانی مواجه شده ایم که این رقم در گذشته 38 درصد بود.
وزیر آموزش و پرورش، افت تحصیلی دانش آموزان را در نظام تعلیم و تربیت بیشتر در مناطق دوزبانه و محروم عنوان کرد و افزود: مشکلات اقتصادی و فرهنگی و جلوگیری از تحصیل دختران نیز از دیگر آفات در حوزه آموزش و پرورش است.
وی گفت: بر همین اساس مراجعه خانه به خانه در استان های محروم بویژه سیستان و بلوچستان و شناسایی این دسته دانش آموزان بازمانده از تحصیل در دستور کار آموزش و پرورش قرار گرفت و تاکنون توانسته ایم بیش از 49 درصد این افراد را پس از شناسایی به صحنه تحصیل بازگردانیم.
منبع: