اخبار
یکشنبه، 31 مرداد 1395
تشخیص زودهنگام پارکینسون از روی چشم

تشخیص زودهنگام پارکینسون از روی چشم


تحقیقات جدید محققان نشان می‌دهد که با بررسی تغییرات در شبکیه چشم افراد می‌توان ‌بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه آن شناسایی کرد.

 

به گزارش ایسنا به نقل از گیزمگ، محققان تنها با استفاده از یک آزمایش چشم ساده و ارزان قیمت موفق به تشخیص زودهنگام بیماری پارکینسون قبل از بروز علایمی مانند لرزش و سفتی عضلات شدند.
محققان در کالج دانشگاهی لندن (UCL) از موشها برای آزمایش یک تکنیک تصویربرداری جدید به نام DARC و یا تشخیص سلول های شبکیه استفاده کردند.
در حال حاضر در آزمایش‌های بالینی، DARC از یک رنگ فلورسنت برای به تصویر کشیدن سلول‌های شبکیه چشم که بیمار یا در حال مرگ هستند استفاده می‌کند.
عملکرد این تکنیک جدید به گونه‌ای است که این تغییرات در سلول‌های مورد نظر به صورت لکه‌های سفید فلورسنت در شبکیه چشم دیده می‌شود و تعداد این لکه‌ها نشان دهنده میزان پیشروی بیماری است.
هر چه میزان این لکه‌ها بیشتر باشد به این معنی است که این بیماری پیشرفته‌تر و فعال‌تر شده است.
محققان با استفاده از این تکنیک تصویربرداری در مدل‌های حیوانی دریافتند که تغییرات در شبکیه چشم نشان دهنده علائم واضحی از این بیماری بوده و نشان می‌دهد که  70 درصد از سلول‌های تولید کننده دوپامین مغز بر اثر این بیماری از بین می‌روند.
محققان همچنین دریافتند که بررسی تغییرات در شبکیه چشم می‌تواند به عنوان یک شاخص از درمان موفقیت آمیز (قبل از اینکه بیماری بر روی مغز تاثیر بگذارد) استفاده شود.
محققان این پژوهش امیدوارند که با استفاده از این یافته‌ها بتوان بیماری پارکینسون را در مراحل اولیه شناسایی کرد و درمان‌های نوینی را برای این بیماری صعب العلاج که یک میلیون نفر در آمریکا و هفت میلیون نفر در سراسر جهان را دچار کرده پیدا کرد.
آنها در حال حاضر به دنبال دریافت مجوز برای ثبت این روش نوین هستند.
این پژوهش در مجله Acta Neuropathologica Communications به چاپ رسیده است.


منبع: ایسنا