به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، آیین گشایش نوزدهمین دوره «۵۰ هزار نمایشگاه در ۵۰ هزار مدرسه» با حضور سید عباس صالحی؛ معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حمیدرضا کفاش؛ معاون فرهنگی و پرورشی وزارت آموزش و پرورش، جمعی از معاونان و مشاوران و اهالی فرهنگ و رسانه روز سهشنبه(۱۶ شهریورماه) در اردوگاه شهید باهنر برگزار یافت.
سیدعباس صالحی در آغاز این مراسم با اشاره به اهمیت ترویج کتابخوانی در مدارس کشور عنوان کرد: اگر فرهنگ کتاب و کتابخوانی بخواهد در کشور گسترش یابد که در صحبتهای رهبر معظم انقلاب بارها به آن اشاره شده است، یکی از کانونهای اصلی آن مدارسهها و آموزش و پرورش است.
وی افزود: سه کانون خانواده، مدرسه و رسانه در بحث کتاب و کتابخوانی نقش اصلی را بر عهده دارند. از این رو در دوره فعلی و با همین نگاه توجه ویژهای به وزارت آموزش و پرورش شده است. ۱۳ میلیون دانشآموز در کشور وجود دارند و با توجه به جامعهپذیر بودن و ارتباط این قشر با جامعه مرتبط، تقریبا نیمی از جامعه ایران را دانشآموزان و خانوادههای آنها تشکیل میدهند. از این رو آموزش و پرورش یک نهاد اصلی برای گسترش کتاب و کتابخوانی محسوب میشود.
صالحی ضمن تاکید بر گسترش دسترسی به کتاب در مدارس گفت: در چند سال گذشته تلاش کردیم دسترسی به کتاب را وسیعتر کنیم تا دانشآموزان سراسر کشور راحتتر با کتاب ارتباط برقرار کنند و در این راستا چندین اقدام انجام شده است. این جمعیت با این پتانسیل، یک جمعیت و یک فضای در اختیار است که یک ویترین برای نمایش کتاب و فرهنگ سازی در این حوزه محسوب میشود.
معاون امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به تجهیز کتابخانهها در مقطع مدارس ابتدایی گفت: با این اقدام کتاب در معرض دید دانشآموزان ابتدایی قرار گرفت تا از این طریق به گسترش فرهنگ کتابخوانی کمک کند. البته این یک ضلع جدیدی از اقدامات مشترک معاونت امور فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و معاونت فرهنگی و پرورشی آموزش و پرورش بود.
صالحی ادامه داد: با همین نگاه کتابخانههای مدارس مناطق مرزی و مناطق محروم تجهیز شدند تا افرادی که در نقاط دور نیز زندگی میکنند در تعامل با کتاب قرار گیرند. حوزه سوم فعالیت مشترک وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و وزارت آموزش و پرورش، تجهیز کتابخانههای مدارس خارج از کشور بود.
وی توضیح داد: یک مشکل هویتی در میان دانشآموزان ایرانی خارج از کشور وجود دارد و به منظور کمک به رفع این مشکل تلاش شد تا از طریق تجهیز کتابخانهها گامی در این راستا برداشته شود. البته اضلاع دیگری نیز میتوان به این اقدامات اضافه کرد و فرصتهای دیگری ایجاد کرد. برای نمونه ادارات کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استانها نزدیک به ۳۰ درصد از کتابهای خود را که از هیات انتخاب و خرید کتاب دریافتکردهاند، به کتابخانههای مدارس اهدا کردهاند.
منبع: