به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری تسنیم، پذیرش دانشجو دوره دکتری در سال 1396 بر اساس قانون سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی مصوب 18 اسفند 94 مجلس شورای اسلامی و مصوبات شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی انجام میشود.
طبق اعلام ابراهیم خدایی رئیس سازمان سنجش، در این آییننامه چند هدف و سیاست دیده شده است. اولین هدف تفکیک فرآیند سنجش علمی از فرآیند پذیرش دانشجو است. پس از آن اعتباربخشی و استانداردسازی آزمونهاست و دیگر اینکه به گروههای آموزشی اختیار داده شده است که این موضوع نیز در جهت استقلال دانشگاههاست.
وی افزود: هدف این است که آزمون دکتری بر اساس یکسری مواد امتحانی شامل آزمون عمومی و استعداد تحصیلی و آزمون تخصصی شامل دروس پایه و اصلی به تعداد بیش از دو بار برگزار شود. با برگزاری آزمون دوبار در سال، هم آزمون تکرار میشود و هم داوطلبان بدون محدودیت میتوانند شرکت کنند.
طبق اعلام سازمان سنجش، متقاضیان ورود به دوره دکتری در تمام رشتههای مصوب دفتر گسترش آموزش عالی اعم از دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی دولتی و غیردولتی از جمله دانشگاه آزاد اسلامی در آزمون ورودی دورههای دکتری (Ph.D) شرکت کنند.
بر اساس قانون سنجش و پذیرش دانشجو در مقطع دکتری ناپیوسته مطابق شیوههای « آموزشی ـ پژوهشی» و «پژوهش محور» به شرح زیر انجام میشود:
دکتری آموزشی ـ پژوهشی: سنجش و پذیرش برای ورود به دوره دکتری ناپیوسته آموزشی ـ پژوهشی بر اساس معیارهای زیر صورت میگیرد: آزمون متمرکز (50 درصد). سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد). مصاحبه علمی و سنجش عملی (30 درصد).
دکتری پژوهش محور: سنجش و پذیرش برای دوره دکتری ناپیوسته پژوهش محور بر اساس معیارهای زیر صورت میگیرد:
آزمون متمرکز (30 درصد). سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری (20 درصد). مصاحبه علمی و بخش عملی (30 درصد) و تهیه طرحواره (20 درصد).
اجرای مرحله اول (آزمون متمرکز) توسط سازمان سنجش آموزش کشور و امتیاز مربوط به سوابق آموزشی، پژوهشی و فناوری و مصاحبه علمی توسط دانشگاهها و مراکز آموزش عالی پذیرنده دانشجو انجام خواهد شد.
بر اساس مصوبه شورای سنجش و پذیرش تحصیلات تکمیلی مواد آزمون متمرکز دکتری (Ph.D) سال 1396 به شرح زیر خواهد بود:
آزمون زبان با ضریب (1). آزمون استعداد تحصیلی با ضریب (1). آزمون دروس تخصصی در سطح کارشناسی یا کارشناسی ارشد با ضریب (4).
سنجش و پذیرش برای تمام دورهها شامل روزانه، نوبت دوم (شبانه)، پژوهش محور، پردیسهای خودگردان، پیام نور، بورس اعزام به خارج و دانشگاه آزاد اسلامی بر اساس قانون فوق صورت خواهد گرفت لذا تمام متقاضیان ورود به دوره دکتری (Ph.D) و دستیاری دامپزشکی سال 1396 لازم است در این آزمون ثبتنام و شرکت کنند.
زمان ثبتنام آزمون 16 الی 21 آذر ماه 95 و زمان برگزاری آزمون 6 اسفند 95 است.
تمام دانشجویان و فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد و دکتری حرفهای میتوانند در صورت دارا بودن شرایط و ضوابط عمومی و اختصاصی در آزمون ورودی شرکت کنند.
مؤسسات برای پذیرش دانشجو در مهرماه از داوطلبانی میتوانند پذیرش به عمل آورند که حداکثر تا 31 شهریورماه همان سال (سال 1396) فارغ التحصیل شوند. تاریخ فارغ التحصیلی برای داوطلبانی که شروع تحصیل آنان در صورت وجود ظرفیت نیمسال دوم است، 30 بهمن ماه همان سال (سال 1396) خواهد بود.
پذیرفته شدگان قطعی (نهایی) اجازه ثبت نام در آزمون سال بعد را نخواهند داشت.تمامی پذیرفتهشدگان آزمون نیمه متمرکز دکتری سال 1395 در تمامی دورهها (روزانه، نوبت دوم، پیام نور، غیر انتفاعی و پردیس خودگردان) نمیتوانند در آزمون سال 1396 ثبت نام کنند.
منبع: