به گزارش ایسنا و به نقل از نیواطلس، مهندسی ژنتیک با تمرکز بر "فنوتیپ" یا خواص ظاهری گیاه به دنبال تغییر خصوصیات فیزیکی گیاهان با هدف کسب سلامت و تولید بیشتر است، هرچند که فرایند اصلاح و بهبود ویژگیهای فیزیکی گیاهان بسیار پیچیده، زمانبر و نیازمند دانش علمی بالا است.
این ربات متخصص کشاورزی نیمهخودکار است و از طریق امواج سیستم موقعیتیاب جهانی و دستورات مستقیم صادر شده از شخص کشاورز در زمین کشاورزی نمونهبرداری میکند. این ربات با سیستم حرکتی جالب توجه خود قادر است در میان ردیف گیاهان موجود در زمین حرکت کند.
امکانات موجود در این ربات شامل تصویربردار فراطیفی، دوربینهای گرماسنج، حسگر تشخیص وضعیت هوا و اسکنر لیزری است که در کنار نرمافزار هوشمند ربات را قادر میسازد تا خصوصیات فنوتیپی یا ظاهری گیاه را شناسایی کنند.
این ربات قادر است تا در مجموع اطلاعات فنوتیپی مهم مثل قطر ساقه، ارتفاع گیاه، مساحت برگ همراه با اطلاعات محیطی مثل دما، رطوبت و رطوبت موجود در خاک را شناسایی کند.
اطلاعات دریافتی ربات در مرحله اول در حافظه داخلی آن ذخیره شده و سپس به رایانه کاربر منتقل میشود، کاربر یا کشاورز میتواند این اطلاعات خام را به مدلهای سه بعدی رایانهای تبدیل کند.
کشاورزان در صورت داشتن دانش اولیه میتوانند با استفاده از مدلهای سهبعدی وضعیت فعلی زمین زراعی را شناخته و با توجه به الگوهای کشاورزی پایدار با اعمال متغیرهای لازم مثل مقدار کود و میزان آبدهی، حجم کلی محصولات قابل برداشت از زمین را افزایش دهند.
منبع: