اخبار
دوشنبه، 25 اردیبهشت 1396
دفتر سی امین نمایشگاه کتاب بسته شد

دفتر سی امین نمایشگاه کتاب بسته شد


تهران-ایرنا- سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران پس از 11 روز فعالیت با معرفی ناشران و غرفه های برگزیده، به کار خود در شهر آفتاب پایان داد.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با فراز و فرودهایی که از لحاظ زیرساختی در محل برگزاری (نمایشگاه شهر آفتاب) وجود داشت با همت و همکاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
نمایشگاه سی ام کتاب تهران، 12 اردیبهشت با حضور علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، انتیمو چزرو معاون وزیر میراث و فعالیت‌های فرهنگی و گردشگری کشور ایتالیا و با قرائت پیام رئیس جمهوری ایتالیا، با حضور ناشران داخلی و خارجی آغاز بکار کرد.
این نمایشگاه با شعار « یک کتاب بیشتر بخوانیم» از 12 تا 23 اردیبهشت همه روزه از ساعت 10 تا 20 پذیرای مردم و علاقه‌مندان به کتاب و کتابخوانی بود.
نمایشگاه کتاب سی ام، امسال از نظر محتوا، وسعت و مکان متفاوت تر از دوره های گذشته برگزار شد.
در این دوره همه حوزه های اجرایی نمایشگاه به تشکل های نشر واگذار شده بود و دو هزار و 782 ناشر داخلی و خارجی در فضایی به وسعت 135 هزار متر مربع کتاب های خود را عرضه کردند.
در بخش داخلی دو هزار و 643 ناشر و در بخش خارجی نیز 139 ناشر از 110 کشور شرکت داشتند.
در این دوره تعداد ناشران داخلی افزایش یافته و متراژ اختصاص یافته به این ناشران 30 هزار متر مربع اعلام شد، ناشران خارجی هم 47 هزار و 234 عنوان کتاب لاتین و 150 هزار و 144 کتاب عربی را عرضه کردند.
ناشران لاتین و عربی نیز به ترتیب دو هزار و 333 و دو هزار و 85 متر مربع فضا را در اختیار داشتند.
در این دوره از نمایشگاه 16.5میلیارد تومان اعتبار به عنوان یارانه برای استفاده اقشار مختلف نظیر دانش آموزان، دانشجویان، طلاب و اساتید دانشگاه در نمایشگاه اختصاص یافت.
میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه هم ایتالیا و شهر میهمان استانبول ترکیه بود که در طول برگزاری نمایشگاه برنامه های ویژه ای را ارائه دادند.
روسای 14 نمایشگاه خارجی و ملادن وسکوویچ وزیر فرهنگ صربستان نیز در نمایشگاه بین المللی کتاب تهران شرکت کردند.
در نمایشگاه امسال هر روز نمایشگاه به نام یک استان و یک کشور نامگذاری و در آن روز، برنامه، نشست و مراسم خاصی متناسب با آداب اقوام و ملیت ها برگزار شد.
سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز از واگذاری بیش از 80 درصد امور اجرایی نمایشگاه به تشکلهای صنفی نشر خبر داد و گفت: در دوره سی و یکم کلید امور اجرایی کامل نمایشگاه به بخش خصوصی و تشکلهای صنفی نشر واگذار و دولت و وزارت ارشاد به عنوان سیاستگذار، حامی و ناظر حضور خواهد داشت.
معاونت امور فرهنگی وزارت ارشاد اسلامی دراین دوره از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران، برای حمایت از ناشران خصوصی یارانه 15 میلیارد ریالی برای خرید از آنها اختصاص داد.
معاون امور فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه این نمایشگاه گفت: مراحل نهایی واسپاری نمایشگاه کتاب تهران در حال طی شدن است و از دوستان اتحادیه ناشران و کتابفروشان می خواهیم، نمایشگاه سی و یکم را از فردا کلید بزنند.
سیدعباس صالحی، آمار فروش کتاب امسال را با رشد 12 درصدی نسبت به سال گذشته عنوان کرد و گفت: نسبت به سال قبل افزایش بازدیدکننده نیز داشتیم.
سخنگوی سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران نیز از صدور در مجموع 227 رای برای برخورد با ناشران و غرفه های متخلف در نمایشگاه امسال خبر داد و گفت: بر اساس آن 156 ناشر به دلیل تخلفات صورت گرفته از حضور در نمایشگاه سال آینده محروم شدند.
همایون امیرزاده گفت: 146 مورد تخلف مربوط به ارائه و فروش کتب سایر ناشران بوده است.
وی با بیان اینکه 39 مورد از مصادیق تخلف مربوط به نقد کردن بن کارت ها بوده و 59 مورد از تخلفات شامل جمع آوری کتاب شد.
سخنگوی نمایشگاه کتاب گفت: هفت مورد از تخلفات نیز منجر به تعطیلی تا پایان نمایشگاه و پنج مورد نیز به مدت یک روز تعطیل شدند.
پرفروش ترین ناشران این دوره از نمایشگاه به ترتیب بخش لاتین، آموزشی، لاتین، دانشگاهی ، عمومی هستند که از 600 میلیون تومان تا یک میلیارد فروش داشته اند. 10 ناشر پایین ترین میزان تراکنش را داشتند که 80 درصد آنها در بخش عمومی بودند. این ناشران به ترتیب از بیشترین تا کمترین تراکنش شامل ناشران دانشگاهی، عمومی، کودک، لاتین، عربی و دیجیتال است.
سی امین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران با معرفی و تجلیل از ناشران و غرفه های برتر و فعال با حضور سید رضا صالحی امیری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در شهر آفتاب به کار خود پایان داده و بنا بر اعلام مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دفتر نمایشگاه سی و یکم از امروز گشوده می شود.



منبع: ایرنا