اخبار
شنبه، 20 خرداد 1396
تست زنی؛ مهم و اثرگذار، بخش اول

تست زنی؛ مهم و اثرگذار، بخش اول


سعید، نگاهی به ساعت انداخت. وقت تقریباً تمام شده بود. او فقط می ‌توانست نگاه کوتاه دیگری به دفترچه کرده و ببیند آیا همه سؤالاتی را که می ‌دانسته جواب داده است یا نه. یادش افتاد که پاسخ نامه را هم باید کنترل کند تا پاسخ سؤالات جابجا نشده و مشکل دیگری در میان نباشد. دیگر وقت تمام شده بود. دفترچه سؤالات، ساعت و پاسخ نامه را روی میز گذاشت. لباس ‌هایش را عوض کرد و مادرش را به آرامی صدا و زد و از او خواهش کرد تا یک استکان چای برایش آماده کند. سپس آماده شد تا جواب ‌هایش را تصحیح کند. در همین هنگام به یاد جلسه کنکور پارسال افتاد. درس‌هایش را بخوبی مطالعه کرده و با آمادگی مناسبی در جلسه کنکور حاضر شده بود، اما بر خلاف انتظار و توقعی که داشت، در جلسه آزمون نتوانست به طور مطلوب از عهده تست زدن برآید و همین موضوع باعث شد تا با وجود وقت زیادی که برای سؤالات گذاشت، باز هم نتواند هیچ ایده و فکر خاصی به ذهنش برسد. انگار برای اولین بار بود که چنین مطالبی را می ‌دید.

در همان جلسه آزمون بود که ناگهان سعید روحیه خود را از دست داد و تمام زحمت و تلاش خود را از بین رفته دید. سعید، حالا لبخندی حاکی از امیدواری و رضایت به لب داشت و می ‌دانست که از تجربه پارسال بخوبی درس گرفته است و دیگر اشتباه گذشته را تکرار نخواهد کرد؛ اشتباهی که به قیمت یک سال تلاش او تمام شد؛ البته مقصر و عامل اصلی این موضوع هم بیشتر از همه، خود سعید بود؛ زیرا با وجود اهمیت تست ‌زنی و آگاهی بر شیوه های درست آن و نقشی که تست زنی در کنکور دارد، سعید، وقت زیادی از برنامه درسی خود را به این کار اختصاص نداده بود و به همین دلیل هم در کنکور با مشکل مواجه شد.

سعید، پس از آزمون، برای کنکور سال بعد بخوبی درس خواند و با کمک و مشاوره گرفتن از کنکوری ‌های موفق و مشاوران با تجربه، وقت مناسبی را در برنامه درسی جدیدش به تست زنی اختصاص داد و با تلاش و تمرین زیاد به مطالعه و تست زنی ادامه داد؛ به طوری که کم کم در آزمون ها و تست زنی در منزل، به بهترین حد خود رسید. سعید، مشکل خود را بخوبی حل کرد؛ البته برای حل این مشکل، بهایی نیز پرداخت. قصه سعید بخوبی تمام شد، اما هر سال در کنکور، داوطلبان زیادی هستند که به دلیل آشنایی کافی نداشتن با تست زنی و شیوه های درست آن، قبل از کنکور و همچنین در جلسه آزمون دچار مشکل می شوند. این مشکل به حدی در میان بعضی از داوطلبان، بزرگ و قابل توجه است که با وجود مطالعه کافی و توقع کسب رتبه و تراز خوب، نمی ‌توانند به هدف خود برسند یا از تلاش خود، نتیجه مورد نظر را بگیرند. به همین دلیل، ما در این مقاله سعی داریم تا شما را با شیوه‌ های درست تست ‌زنی قبل از کنکور آشنا کنیم تا شما عزیزان از همین الان بتوانید با تمرین و تکرار، از عهده تست زنی در کنکور بخوبی برآیید.

معمولاً بیشتر داوطلبان بعد از مطالعه هر درس، در پایان هفته یا ماه، تعدادی تست از مباحث مطالعه شده را حل می‌ کنند تا از میزان توانایی و اشراف خود به مطالب دروس مطالعه شده مطلع شوند. به این نوع تست زدن، تست زدن تمرینی گفته می ‌شود. اگر شما داوطلب عزیز از جمله داوطلبانی هستید که قبلاً برای همه دروس از شیوه تست ‌زنی تمرینی استفاده نمی ‌کرده‌اید، سعی کنید که حتماً در وقت باقی مانده، تست ‌‌زنی تمرینی را در برنامه مطالعاتی خود قرار دهید؛ زیرا انجام این کار باعث می ‌شود تا شما به نقاط ضعف و قوت خود در دروس مختلف، بیشتر آشنا شوید. نکته دوم اینکه الان بیشتر داوطلبان، دوره مرور و جمع بندی دروس را در برنامه خود دارند؛ بنابراین، استفاده از تست تمرینی باعث می ‌شود تا شما عزیزان به مشکلات و نقاط قوت و ضعف خود بخوبی پی برده و وقت بیشتری را برای آن مباحث درسی بگذارید؛ اما نکته مهم ‌تر این است که در هفته‌ های پایانی باقی مانده تا کنکور، همه داوطلبان حتماً باید تست زمان ‌دار به تعداد زیاد بزنند. تا زمانی که داوطلبی، ای
ن شکل از تست‌ زنی را انجام ندهد، بخوبی نخواهد توانست در جلسه آزمون سراسری به تست‌زنی صحیح و بهره‌برداری از مطالعات خود بپردازد.

منبع: تبیان