به گزارش ایرنا مجید قدمی روز یکشنبه در بازدید از پایگاه سنجش سلامت دانش آموزان آماده ورود به دبستان حاج محمد مهدی رسولیان یزد افزود: تمام خانواده هایی که فرزند 6 سال تمام دارند در زمان مراجعه به مدارس برای ثبت نام در کلاس اول ابتدایی برای سنجش سلامت به نزدیکترین پایگاه سنجش معرفی می شوند.
وی با بیان اینکه هزینه سنجش سلامت نوآموزان آماده ورود به دبستان 200 هزار ریال است اظهار کرد: در پایگاه های سنجش سلامت، نوآموزان مورد ارزیابی بینایی، شنوایی، مراقبت سلامت و آمادگی تحصیلی قرار می گیرند.
قدمی افزود: چنانچه در سنجش سلامت، نوآموزی مشکلی نداشت، روند ثبت نام او انجام خواهد شد و اگر سنجش سلامت نوآموز دارای ابهام یا مشکوک بود برای ارزیابی مجدد به بخش تخصصی ارجاع داده می شود .
معاون وزیر با بیان اینکه طرح سنجش سلامت دانش آموزان بدو ورود به دیستان در مناطق عشایری به صورت رایگان انجام می شود خاطر نشان کرد: ثبت نام در پایه اول ابتدایی بدون شناسنامه سنجش نوآموز به هیچوجه انجام نمی شود و اجباری است.
قدمی افزود: سال گذشته حدود یک میلیون و 500 هزار نفر در پایگاه های سنجش شرکت کردند و امسال پیش بینی می شود همین تعداد در این طرح شرکت کنند.
وی ادامه داد: خانوادههایی که کودک پنج سال تمام داشته و تمایل دارند فرزند خود را مورد سنجش سلامت قرار دهند میتوانند از پایان مرداد ماه در این طرح شرکت کنند.
وی گفت: پیش بینی می شود 300 تا 500 هزار نوآموز قبل از دبستان در طرح یاد شده پوشش داده شود.
16 پایگاه ثابت و یک پایگاه تخصصی در استان یزد برای سنجش سلامت دانش اموزان اماده ورود به دبستان تعیین شده است.
پیش بینی می شود امسال بیش از 25 هزار کودک هفت ساله آماده ورود به دبستان و 9 هزارو 600 نوآموز پیش دبستانی در استان در فرایند سنجش سلامت شرکت کنند.
طرح سنجش نوآموزان از 20 سال قبل در کشور اجرایی شده و هدف آن سنجش سلامت کودکان آماده ورود به دبستان برای تشخیص و شناسایی به موقع نارسایی های جسمی ، پیشگیری از بروز و تشدید بیماری ها ، ارزیابی وضعیت آمادگی تحصیلی نوآموزان و کمک به جلوگیری از افت تحصیلی دانش آموزان در دوران تحصیل اعلام شده است.
** بودجه آموزش و پرورش استثنایی در دولت یازدهم 4 برابر شد
معاون وزیر آموزش و پرورش و رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از چهار برابر شدن بودجه این سازمان در دولت یازدهم خبر داد و گفت: یک درصد دانش اموزان کشور را دانش اموزان استثنایی تشکیل می دهند.
مجید قدمی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در یزد با بیان اینکه آموزش و پرورش استثنایی یک مجموعه پر هزینه است افزود: آمارها نشان می دهد هزینه یک دانش آموز در مدرسه استثنایی چهار برابر دانش آموز عادی است.
وی خاطر نشان کرد: در نظام جمهوری اسلامی علاوه بر خدمات آموزشی و توانبخشی به دانش آموزان ، برنامه های حمایتی به صورت رایگان به آنها ارائه می شود.
قدمی تعداد مدارس استثنایی در کشور را یکهزار و 570 باب اعلام کرد و گفت: گروه کم توان ذهنی بیشترین تعداد دانش اموزان استثنایی را تشکیل می دهد.
وی مجموع دانش اموزان استثنایی کشور را 130 هزار نفر اعلام و تصریح کرد: با وجود آنکه مدارس استثنایی و امکانات برای حضور این دسته از دانش آموزان فراهم شده اما برخی خانواده ها معلولیت فرزندان خود را پنهان می کنند و انها را از خدمات آموزشی محروم می نمایند که باید با فرهنگ سازی این مشکل رفع شود.
قدمی درباره تعداد دانش آموزان مرزی(دیرآموز) گفت:سالانه 30هزار دانش آموز دیرآموز در کشور شناسایی می شوند.
دانش آموزان دیرآموز دارای بهره هوشی بین 71تا 85 بوده و با مشکلاتی از جمله مشکل توجه و تمرکز، عدم توانایی تعمیم یک آموخته جدید به موارد و موقعیتهای مشابه، مشکلات گفتار و زبان، بیماری جسمانی، تب شدید، تشنج و سوء تغذیه و عدم اعتماد به نفس و احساس عدم خود ارزشمندی مواجه هستند.
معاون وزیر و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی با بیان اینکه این سازمان با کمبود نیروی انسانی روبروست افزود: خروجی این سازمان 2.5 برابر ورودی آن است که این کمبود نیرو از طریق آزمون استخدامی رفع می شود.
نشست مدیران مدارس استثنایی استان یزد و شرکت در شورای اداری آموزش و پرورش از جمله برنامه های رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در سفر به استان یزد است.
افزون بر یکهزار دانش اموزان استثنایی در 22 باب مدرسه استان یزد تحصیل می کنند.
منبع: