به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دیلی میل، محققان دانشگاه پرینستون یک پنجره هوشمند ساخته اند که میزان نور را کنترل و از هدررفت گرما جلوگیری می کند.
درحال حاضر پنجره های هوشمند موجود در بازار می توانند تا ۴۰ درصد در هزینه های انرژی صرفه جویی کنند اما نصب آنها کار مشکلی است زیرا نیازمند مخزن ذخیره انرژی جداگانه هستند.
اما محققان دانشگاه پرینستون با به کارگیری فناوری سلول های خورشیدی شفاف نوعی از پنجره هوشمند ساخته اند که علاوه بر ارزان بودن، نصب آنها نیز آسانتر است.
پنجره مذکور با استفاده از نور مادون بنفش الکتریسیته تولید می کند. این روند نیروی ملزوم برای فعل و انفعالات شیمیایی را فراهم می کند که در نتیجه آن رنگ شیشه برحسب نیاز روشنتر یا تیره تر می شود. هنگامیکه شیشه تیره تر می شود، می تواند تا ۸۰ درصد نور را مسدود کند.
پروفسور یوی لین لو مولف این تحقیق می گوید: نور خورشید ترکیبی از اشعه های الکترومغناطیسی است که در حقیقت نور معمولی، اشعه های مافوق بنفش و انرژی مادون قرمز یا گرما را تولید می کند. ما قصد داشیتم پنجره هوشمندی بسازیم که با کنترل میزان نور طبیعی و گرمای ورودی به ساختمان بتواند در هزینه انرژی صرفه جویی کند.
پنجره هوشمند میزان نور انتقالی به داخل ساختمان و گرمای حاصل از انرژی مادون قرمز را کنترل می کند. از سوی دیگر سلول های خورشیدی جدید از اشعه مافوق بنفش برای تامین انرژی مورد نیاز این سیستم استفاده می کنند.
مولف این تحقیق می گوید: در حقیقت این فناوری مدیریت هوشمند طیف های مختلف نور است.
منبع: مهر