اخبار
ﺳﻪشنبه، 25 شهریور 1393
محمدى: ضرورت دورى از منافع فردى و پرهيز از دامن زدن به اختلافات ناشران

محمدى: ضرورت دورى از منافع فردى و پرهيز از دامن زدن به اختلافات ناشران

يکي از کانديداهاي انتخابات هيئت مديره اتحاديه ناشران و کتابفروشان درباره برنامه‌هاي خود گفت: به نظرم حضور در هيئت مديره اتحاديه مستلزم داشتن چندين شرط است که دوري از منافع فردي و پرهيز از دامن زدن به اختلافات ناشران از جمله آن‌هاست.

 به گزارش خبرنگار مهر، در حالي که به انتخابات هيئت مديره اتحاديه ناشران و کتابفروشان تهران در آبان ماه نزديک مي‌شويم، جمعي از ناشران نامزد شده در اين انتخابات، در حال تدوين برنامه‌هاي خود، در صورت پيروزي در اين انتخابات و راه يافتن به هيئت مديره هستند.

محمدحسن محمدي مدير نشر مهاجر که يکي از کانديداهاي اين انتخابات است، درباره برنامه‌هاي آينده خود در جايگاه يکي از اعضاي هيئت مديره، به خبرنگار مهر گفت: اتحاديه ناشران و کتاب فروشان تهران از قديمي ترين اصناف و اتحاديه‌ها در کشور بوده و دست اندرکاران اعم از توليد کنندگان آثار فرهنگي (اعم از ناشر، نويسنده، مترجم، ويراستار، طراح، تصويرگر و....) و مصرف کنندگان (اعم از اهل علم و فرهنگ،دانشگاهيان، معلمان، دانش آموزان و...) در طراز اول تاثير گذاري در هر جامعه‌اي هستند و به همين دليل حساسيت زيادي در هر جامعه و در کشور ما روي اين صنف وجود دارد و اين نشانه‌اي از بزرگي و تاثيرگذاري اين قشر اجتماعي است.

وي افزود: اتحاديه ناشران و کتاب فروشان تهران که متولي امور نشر در کشور است، از تاثيرگذاري و شان و منزلت واقعي خود به دلايل مختلف فاصله گرفته است. اتحاديه بايد حضور خود را در سطوح تصميم سازي و تصميم‌گيري و مديريتي و اجرائي کشور تثبيت کند و از پرداختن به حاشيه‌هاي امور نشر پرهيز کند.هيچ تشکلي بهتر از اتحاديه ناشران مشکلات و راه حل‌هاي صنعت نشر را نمي‌داند و بدون شک  حضور اتحاديه در مراجع تصميم‌گير و اجرائي لازم بوده و قاعدتا نبايد بدون حضور اتحاديه براي صنعت نشر تصميم گيري شود.

اين مدير نشر ادامه داد: براي تثبيت موقعيت واقعي اتحاديه ناشران دو کار ضروري است: اول، بالا بردن سطح مشارکت و فعاليت اعضاء در داخل صنف و عمومي کردن تصميم‌سازي و تصميم‌گيري و بسيج همه اعضاء در جهت تعيين برنامه که اينگونه حرکتها قدرت صنف را افزايش مي‌دهد. دوم، هيات مديره‌اي کار آمد و توانمند که به پشتوانه حضور همه جانبه اعضاء در تصميم سازي‌ها و تصميم‌گيري‌ها، با توان قوي پي‌گير حصول خواسته‌ها و  برنامه‌هاي صنف باشد.

محمدي همچنين گفت: اتحاديه براي توفيق در بيرون و تاثير‌گذاري در مراجع تصميم گير بايد به اصلاحات ساختاري در درون روي آورد. اين که 7 نفر اعضاء هيات مديره به مدت 4 سال انتخاب شوند و پشت درهاي بسته و بدون ارتباط با بدنه صنف پيگير سلايق و ديدگاه هاي خود باشند راه به جايي نخواهد برد. برنامه‌ها و اهداف صنف هم بايد از درون و متن صنف و با حضور همه جانبه و مشارکت همه اعضاء پديد آيد. بنابراين با حضور و مشارکت همه جانبه، هم برنامه‌اي قوي و کارآمد به وجود خواهد آمد و هم از پشتوانه قوي براي تاثير گذاري و اجرا برخوردار خواهد بود.

مدير انتشارات مهاجر گفت: هيات مديره قدرتمند مي‌تواند با تعامل، گفتگوهاي سازنده و همدلانه و دلسوزانه، با منطق روشن واستدلال قوي مراکز تصميم‌گير و تصميم ساز و اجرائي را تحت تاثير قرار داده و با خود همراه کند. رئيس و اعضاي هيات مديره بايد شان اتحاديه را حفظ کنند و نقش خود را به يک تدارکات‌چي کاهش ندهند و منافع اتحاديه را با جديت دنبال کنند. به نظرم براي حضور و تاثير گذاري در مراجع تصميم‌گير بايد هيات مديره توان اجرائي، علمي، فرهنگي و تخصصي لازم را داشته و با زبان و منطق آن مراجع آشنا بوده و با رعايت مصالح صنف باقوت برنامه‌ها را اجرائي کند. مشکلات صنعت نشر و راه حل‌هاي آن خيلي پيچيده و پوشيده نيست ولي همه اعضاء بايد همراه با اختلاف سليقه‌ها بر روي آن موضاعات اتفاق نظر پيدا کنند. بعضي از مشکلات در داخل صنف قابل پي‌گيري و حل است. لذا بايد تلاش براي رفع و رجوع آن‌ها در داخل صنف صورت گيرد.

وي در پايان گفت: ما بايد قدردان زحمات گذشتگان باشيم و گذشته را چراغ راه آينده بدانيم. نقد منصفانه، ديدن نقاط ضعف و قوت با هم است. هيات‌هاي مديره‌ پيشين، همه زحمت کشيده‌اند و گام‌هايي در جهت پيشرفت اهداف صنف برداشته‌اند و اين قابل تقدير و تشکر است. هيات مديره سابق و رئيس آن با توجه به شرايط دولت دهم و مشکلات آن دوره زحمت زيادي کشيده‌اند و ما هم ممنون زحمات دوستان هستيم. در مجموع به نظرم حضور در هيئت مديره اتحاديه، بايد چندين شرط را داشته باشد که به اين ترتيب هستند:

1- سعه صدر، تواضع و تحمل آراء مخالف، 2- دوري از منافع فردي در جهت حفظ منافع جمعي و صنفي، 3- پرهيز از دامن زدن به اختلافات و قدرت جذب تمام جريان ها و سلايق و علائق، 4- دوري گزيدن از خودرايي و داشتن قدرت اقناع جمعي با استدلال و منطق، 5- تخصص،سابقه و آشنايي کامل با امور نشر، 6- موفقيت در نشر شخصي و داشتن توان مديريتي بالا، 7- داشتن وقت و فرصت کافي و لازم براي حضور در اتحاديه، 8- بيان و رفتار شفاف و موضع گيري روشن در امور صنف، 9- داشتن توان فکري، فرهنگي و سواد لازم براي حضور در مراجع تصميم‌گير و تصميم ساز و 10- تعامل، گفتگو و پي‌گيري مجدانه برنامه ها در مراجع دولتي، عمومي و قانوني.

مديريت انتشارات مدرسه، مديريت انتشارات سوره مهر، شروع فعاليت نشر مهاجر از سال 77 و انتشار 700 عنوان کتاب، تاسيس شرکت ژيک چاپ در سال 79، عضويت در انجمن فرهنگي ناشران کودک و نوجوان و عضويت در هيئت مديره اين انجمن از جمله سوابق محمدي در حوزه نشر هستند.

خبر را در خبرگزاري مهر ببينيد:http://www.mehrnews.com/detail/News/2375658

اخبار مرتبط:

مصاحبه خبرگزاری مهر با مدیر عامل انتشارات مبتکران وعضو هیئت مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان

مرتضى جوادى: پيشنهاد تعيين ضوابط براى قيمت‌گذارى كتاب/ كتاب‌فروشان و ناشران فاصله دارند
 پايدار: همكارى و تعامل با بخش خصوصى/خيلى هم نمى‌توان ايده‌الى فكر كرد
فتح‌الله فروغى‌دهكردى: رهبرى جمع‌گرا به جاى فرايند مديريت فردگرا در اتحاديه ناشران
آخوندى: برنامه گروهى ارائه مى‌كنيم، مميزى به اتحاديه ناشران ارتباط پيدا نمى كند.