به گزارش ایسنا و به نقل از وایرد، شرکت "گوگل" در ژانویه سال 2014، مبلغ 400 میلیون پوند را به خرید شرکت هوش مصنوعی "دیپمایند"(DeepMind) اختصاص داد. چهار سال پس از آن، دیپمایند تصمیم گرفت بر گسترش هوش مصنوعی گوگل تمرکز کند.
اکنون، دیپمایند در بزرگترین پروژه خود قصد دارد، یکی از آزاردهندهترین مشکلات تلفنهای همراه هوشمند یعنی عمر کم باتری را حل کند.
در بهار سال 2017، گروه دیپ مایند همکاری با گوگل را در مورد این طرح آغاز کرد که نتیجه آن، ابداع دو سیستم هوشمند در سیستمهای اجرایی بود. هدف از ابداع باتری قابل تطبیق، متوقف کردن اپلیکیشنهایی است که عمر باتری را کاهش میدهند.
"بن مردوک"(Ben Murdoch)، مهندس دیپمایند گفت: نخستین دادههای ارائه شده، حاکی از عملکرد خوب سیستم هستند. در این طرح، دادهها از طریق وای-فای منتقل میشوند و سیگنالهای تلفن همراه در برخی موارد، تا 20 درصد کاهش مییابند. در نتیجه فشار باتری تلفن همراه، کاهش مییابد.
با اینکه امکان دانلود نسخه عمومی این سیستمهای اجرایی، در تاریخ 6 اوت سال جاری فراهم بود، این سیستمها هنوز در مراحل ابتدایی به سر میبرند و تنها در مورد معدودی از تلفنهای همراه کاربرد دارند. اکنون، بیش از دو میلیون دستگاه دارای نسخه اندروید وجود دارند که سیستم اجرایی بیشتر آنها قدیمی است.
"کریس گمبل"(Chris Gamble)، از اعضای گروه دیپمایند گفت: این مدل، مبتنی بر یک شبکه عصبی پیچشی است. این گونه شبکهها که معمولا در آنها، از یادگیری ماشینی استفاده میشود، در موارد بسیاری از جمله خودروهای خودران و روشهای تشخیص تصویر آزمایش شدهاند.
هوش مصنوعی دیپ مایند، چگونگی استفاده کاربران اندروید از این اپلیکیشنها را تحلیل میکند. گمبل افزود: مدل یادگیری ماشینی، با یادگیری و طبقهبندی الگوهای اپلیکیشن، استفاده از آنها را پیشبینی میکند. با طبقهبندی اپلیکیشنها توسط هوش مصنوعی، عمر باتری حفظ میشود.
منبع: ایسنا