اخبار
یکشنبه، 11 آذر 1397
 دستگاهی که به ریه گوش می‌کند تا قلب را چک کند

دستگاهی که به ریه گوش می‌کند تا قلب را چک کند



دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ(Nanyang) موفق به ابداع یک دستگاه شده‌اند که به شکل گوشی پزشکی تبدیل به یک حسگر صوتی می‌شود و به گوشی هوشمند کاربر متصل می‌شود تا نارسایی قلب را از طریق شنیدن صدای ریه تشخیص دهد.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، یکی از علائم اصلی نارسایی احتقانی قلب(congestive heart failure)، تجمع مایع در ریه‌ها است. در حال حاضر، مردم برای نظارت و خبردار شدن از چنین عارضه‌ای نیاز به رفتن به یک کلینیک دارند.
اما اکنون به لطف یک دستگاه جدید که محققان دانشگاه نانیانگ سنگاپور ساخته‌اند، می‌توان به زودی در هر زمان دلخواه در خانه هم این وضعیت را چک کرد.
هنگامی که کسی نارسایی احتقانی قلب را تجربه می‌کند، قلب ضعیف وی قادر نیست که به طور کامل خونی را که از ریه دریافت می‌کند، پمپاژ کند. این باعث می‌شود که خون به رگ‌ها و مویرگ‌های ریه برگردد و سبب ایجاد فشار می‌شود. این فشار داخلی به نوبه خود باعث می‌شود مایع در ریه‌ها تجمع یابد.
این دستگاه جدید که توسط دانشمندان دانشگاه فناوری نانیانگ و با همکاری محققان بیمارستان "تن‌ تاک‌ سنگ"(Tan Tock Seng) سنگاپور طراحی شده است، به صداهایی که در هنگام عبور هوا از ریه‌ها تولید می‌شود، گوش می‌کند. این دستگاه شامل یک حسگر صوتی مانند گوشی پزشکی است که به یک گوشی هوشمند متصل می‌شود.
افرادی که احساس تنگی نفس می‌کنند، به راحتی می‌توانند این حسگر را به گوشی خود متصل کنند و آن را 10 ثانیه روی سینه خود نگه دارند. این دستگاه صداهای ریه را تقویت کرده و به یک برنامه بر روی گوشی هوشمند ارسال می‌کند.
الگوریتم‌های طراحی شده این برنامه، داده‌ها را پردازش می‌کنند و میزان تجمع مایع را تعیین می‌کنند و احتمال نارسایی احتقانی قلب را پیش‌بینی می‌کنند.
سپس این داده‌ها و نتایج بر روی صفحه تلفن نمایش داده می‌شوند. کاربران بر اساس این اطلاعات می‌توانند در صورت نیاز به پزشک خود مراجعه کنند یا داروهای مربوطه را مصرف کنند.
این دستگاه در آزمایش روی 86 بیمار مبتلا به نارسایی احتقانی قلب، در مقایسه با روش‌های تشخیص استاندارد مانند اشعه ایکس و سی‌تی اسکن، در تشخیص بیماری 92 درصد دقیق بود. توسعه بیشتر این تکنولوژی می‌تواند این رقم را حتی بالاتر نیز ببرد.
"سر وی" سازنده این دستگاه می‌گوید: در حال حاضر چنین تشخیصی تنها می‌تواند از طریق معاینه بالینی انجام شود. دستگاه پزشکی هوشمند ما می‌تواند توسط هر کسی در هر کجا استفاده شود و امکان تشخیص زودهنگام نارسایی احتقانی قلب را فراهم می‌کند.


منبع:
ایسنا