به گزارش ایسنا و به نقل از گیزمگ، ورود دارو به تومورهای بیمار سرطانی میتواند کاری دشوار باشد و یکی از موانع بسیاری که پزشکان با آن مواجه هستند عدم شناخت میزان سختی تومور است که میتواند بر چگونگی تأثیر داروها موثر باشد. با این وجود، روش جدید تصویربرداری توسعه یافته توسط دانشمندان موسسه تحقیقات سرطان لندن با برملا کردن میزان سختی تومورها میتواند چراغ هدایتگری برای مقابله با این معضل باشد.
این تحقیق توسط دانشمندان موسسه تحقیقات سرطان لندن(ICR) انجام شده و از فناوری تصویربرداری موسوم به "الاستوگرافی رزونانس مغناطیسی"(MRE) استفاده میکند. این روش تقریباً مانند MRI سنتی است، به جز اینکه امواج صوتی در آن ترکیب شده است تا تصویری واضحتر از ترکیب بافت بدن ترسیم شود.
روش MRE یک تکنیک غیرتهاجمی است که از یک پد کوچک که روی پوست بیمار قرار میگیرد، استفاده میکند و امواج صوتی را به داخل بدن میفرستد، در حالی که سرعت این امواج را در بدن اندازه گیری میکند.
امواج صوتی در بافتهای سفتتر با سرعت بیشتری عبور میکنند. از MRE در حال حاضر به عنوان روشی برای پیگیری پیشرفت بیماری سفت شدن کبد استفاده میشود.
اما پتانسیل آن به همین جا ختم نمیشود. دانشمندان در حال بررسی چگونگی استفاده از MRE برای بررسی سفتی تومورهای سرطانی هستند. این تیم به طور خاص با استفاده از این روش روی تومورهای موشها به دنبال دیدن میزان تاثیر نقش کلاژن که یک پروتئین ساختاری در بافتهای همبند، ماهیچهها، استخوانها و پوست است که روی ساختار و چگالی آنها نقش دارد، هستند.
آنها از طریق آزمایشات خود توانستند به بینش مفیدی در مورد تراکم انواع مختلف تومور و اینکه چگونه میتوانند آنها را به طور مؤثر تخریب و نابود کنند، دست یافتند. این تحقیقات نشان داد که کلاژن در سفتی سرطانهای سینه و لوزالمعده نقش مهمی ایفا میکند، در حالی که دیگر تومورها مانند تومورهای مغزی بسیار نرمتر هستند.
با این درک جدید از تومورها گزینههای جدیدی برای حمله به آنها به وجود میآید. محققان از کولاژناز(collagenase) استفاده کردند که یک آنزیم برای شکستن پیوندها در کلاژن است و موجب شدند ماتریس سفت و محکمی که به عنوان پایه و اساس رشد این تومورها خدمت میکند، شکسته شود.
نظارت مداوم با MRE نشان داد که خاصیت ارتجاعی و چسبندگی تومورهای پستان در موش حدود 20 درصد کاهش یافته است.
دکتر "سیمون رابینسون" سرپرست این مطالعه میگوید: تحقیقات ما نشان میدهد که این نوع جدید اسکن میتواند با ارزیابی سفتی تومورها، اطلاعات تشخیصی ارزشمندی درباره تومورهای پستان و لوزالمعده به صورت غیر تهاجمی ارائه دهد.
وی افزود: این روش اگر در یک کارآزمایی بالینی تأیید شود، ما میتوانیم از آن برای شناسایی بیمارانی که مبتلا به تومورهای سرطانی در حال رشد هستند، بهره ببریم. این یک روش جدید برای تشخیص سرطانها و یک روش بالقوه برای نظارت بر درمانهای جدیدی است که باعث کاهش سفتی تومورها میشود به ما کمک میکند تا به بهبود تحویل دارو به تومور و جذب شیمی درمانی برسیم.
این تحقیق در مجله Cancer Research منتشر شده است.
منبع: ایسنا