به گزارش ایسنا و به نقل از مدگجت، اخیرا تیمی از مهندسان "دانشگاه پردو" نشان دادهاند که پلی وینیل الکل(PVA) که یکی از متداولترین پلیمرهای مورد استفاده در زیست پزشکی است، میتواند برای تولید نانو ژنراتورهای برق مالشی کارآمد(TENGs) استفاده شود که آنها نیز میتوانند به عنوان دستگاه نظارت بر فعالیتهای قلبی نیز عمل کنند. نانوژنراتور فناوریای است که انرژی مکانیکی یا گرمایی را در ابعاد کوچک به انرژی الکتریکی تبدیل میکند.
"ونژو وو" (Wenzhuo Wu) نویسنده ارشد این مطالعه گفت: نانو ژنراتورهای برق مالشی کارآمد مبتنی بر پلی وینیل الکل پتانسیل زیادی برای استفاده در دستگاههای زیست پزشکی با قدرت دارند و منجر به توسعه فناوریهای جدید که از مواد زیست سازگار برای تولید اقتصادی و مقرون به صرفه دستگاههای کاربردی و حسگر استفاده میکنند، خواهند شد. ما پلی وینیل الکل که از پلیمرهای پرکاربرد در صنعت زیست پزشکی هستند را به دستگاههای برق مالشی پوشیدنی با قدرت و پوشیدنی تبدیل میکنیم که میتواند تغییرات بسیار کوچک رخ داده در زیر پوست و نبض انسان را تشخیص دهد و اطلاعات قلبی عروقی کدگذاری شده در سیگنالهای پالس را با دقت بالا ضبط کند.
ژنراتورهای جدید واقعاً حساس هستند و حرکت فیزیکی جزئی پوست را با هر ضربان قلب و با وضوح بالا تشخیص میدهند. علاوه بر این، مقدار الکتریسیته تولید شده باید برای انرژی بخشیدن به وسایل کوچک کافی باشد و پیشرفتهای بیشتر ممکن است منجر به تولید انرژی کافی برای انرژی بخشیدن به دستگاههایی مانند پمپهای انسولین شود.
منبع: ایسنا