محمدحسن عظیم عراقی در گفت وگو با ایسنا، در این باره اظهار کرد: ثبت نام برای شرکت در تست جهش تحصیلی از ۲۶ تیر ماه شروع شده و تا ۲۶ مرداد ادامه دارد.
وی افزود: جهش تحصیلی از پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم و چهارم به ششم امکان پذیر است. شرط شرکت در تست جهش تحصیلی این است که دانش آموز در کارنامه ارزشیابی توصیفی اش، در همه دروس خود در سال های قبل، «خیلی خوب» را کسب کرده باشد.
معاون تشخیص و پیشگیری سازمان آموزش و پرورش استثنایی درباره نحوه دریافت نوبت انجام تست گفت: مدیران مدارس ابتدایی دارای داوطلب جهش تحصیلی با رعایت ضوابط و مقررات از طریق سامانه سیدا نسبت به ثبت اطلاعات فردی و خانوادگی و عملکرد درسی دانش آموزان و نوبت گیری جهت انجام مراحل ارزیابی هوش اقدام و آنان را به پایگاه های تخصصی ارجاع می کنند.
عظیم عراقی ادامه داد: دانش آموز متقاضی تست هوش را در پایگاه تخصصی انجام می دهد و اگر قبول شد در امتحانات شهریور ماه درسی که قصد جهش از آن را دارد شرکت می کند. به عنوان مثال اگر فردی بخواهد از کلاس سوم به پنجم برود، بعد از انجام کارهای اولیه، تست هوش می دهد و بعد از قبولی، شهریور ماه در امتحانات پایه چهارم شرکت می کند و اگر در آن هم نمره قبولی کسب کرد به کلاس پنجم می رود.
به گزارش ایسنا، هر ساله آزمون هوش و سنجش دانشآموزان داوطلب جهش تحصیلی در دوره ابتدایی برگزار میشود؛ جهش تحصیلی به این معنا است که دانشآموز دو پایه تحصیلی را در یک سال طی کند. بر اساس دستورالعمل ابلاغی سنجش سلامت سال ۱۴۰۰، مدارک لازم جهت ارزیابی شامل اصل شناسنامه دانش آموز به همراه پرینت برگه نوبت گیری جهش و الصاق و عکس نو آموز و ممهور به مهر آموزشگاه است.
همچنین ارزیابی دانش آموزان متقاضی جهش از پایه اول به سوم، دوم به چهارم، سوم به پنجم، چهارم به ششم و جهش برای بار دوم با رعایت شرایط و سایر مقررات مربوطه، در استان انجام می پذیرد. دانش آموزانی که در سال های گذشته متقاضی جهش تحصیلی بوده و حداقل امتیاز لازم را کسب کرده اند در صورت تقاضای مجدد می توانند با پرداخت وجه نسبت به نوبت گیری و ارجاع به پایگاه های تخصصی اقدام کنند.
منبع: ایسنا