اخبار
پنجشنبه، 13 آبان 1400
ابداع ربات عنکبوتی برای کاوش غارهای باستانی

ابداع ربات عنکبوتی برای کاوش غارهای باستانی


دانشگاه "آدلاید"(Adelaide) استرالیا به منظور کاهش تأثیر و آسیب بر مکان‌های ثبت شده به عنوان میراث جهانی، یک ربات عنکبوتی ساخته است تا غارهای استرالیا را کاوش کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، در جنوب شرقی استرالیای جنوبی غارهایی به نام "ناراکورته"(Naracoorte) وجود دارند که تحت عنوان "پارک ملی غارهای ناراکورته" یک سایت میراث جهانی ثبت شده توسط سازمان جهانی یونسکو است که به استالاکتیت‌ها، استالاگمیت‌ها و فسیل‌های ماقبل تاریخ شناخته شده است.
پارک ملی غارهای ناراکورته در نزدیکی منطقه توریستی "ساحل سنگ آهک" در جنوب شرقی استرالیای جنوبی واقع شده ‌است. این پارک به علت داشتن مناطق فسیلی فراوان رسماً در سال ۱۹۹۴، همراه با "ریورزلی" در فهرست میراث جهانی قرار گرفت. این پارک دارای شش کیلومتر مربع مساحت و ۲۶ غار است که ۳٫۰۵ کیلومتر مربع از آن در فهرست مناطق میراث جهانی قرار دارد.
به تازگی گروهی از دانشجویان دانشگاه "آدلاید" رباتی را برای تکمیل اسکن سه‌بعدی این سایت ساخته‌اند. این گروه قبل از اینکه به طرح نهایی برسند، ۱۵ نمونه از رباتی که را در عکس می‌بینیم، تحت عنوان پروژه "کیو ایکس"(CaveX) ساختند.
آنها در نهایت به رباتی رسیدند که روی شش پا راه می‌رود، زیرا می‌ترسیدند که رباتی که دارای چرخ یا چرخ ریلی باشد به سطح این غارهای باستانی آسیب برساند. این طراحی عنکبوتی همچنین به این ربات اجازه می‌دهد تا از سطوح ناهموار به روش‌های مختلف و به راحتی عبور کند.
در مورد اسکن‌های سه بعدی امید این است که آنها به اکتشافات جدیدی در این سایت منجر شوند. "کریگ ویلیامز" یکی از دانشجویان دکترای دانشگاه "آدلاید" که روی این پروژه کار می‌کند، گفت: ما در حال بررسی سطح غار هستیم تا ورودی‌های جدیدی پیدا کنیم که امیدواریم به ذخایر فسیلی جدید منجر شود.
وی افزود: این به ما کمک می‌کند تا دامنه دانش فسیل‌هایی را که در اینجا هستند، افزایش دهیم.
این تیم امیدوار است نسل جدیدی از دانشجویان مهندسی به کار روی این ربات ادامه دهند و دوست دارند ببینند که روزی این ربات از فناوری‌هایی مانند هوش مصنوعی و بینش رایانه‌ای برای بهتر کار کردن بهره می‌برد.

منبع:
 ایسنا