به گزارش ایسنا و به نقل از مدیکال اکسپرس، مهمترین ژنهایی که به بروز بیماری عروق کرونری قلب و آغاز حملات قلبی منجر میشوند، در یک پژوهش جدید شناسایی شدهاند.
این پژوهش که توسط گروهی از پژوهشگران "موسسه پژوهش قلب ویکتور چانگ"(VCCRI) انجام شده است، میتواند راه را برای ارائه درمانهای جدیدی هموار کند که به افراد مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب کمک میکنند.
پروفسور "جیسون کواچیچ"(Jason Kovacic)، پژوهشگر ارشد این پروژه گفت: این پژوهش به سه پیشرفت بزرگ دست یافت که همه آنها در مبارزه با بیماری قلبی، اهمیت کلیدی دارند.
وی افزود: نخست اینکه ما ژنهای دقیقتری را که احتمالا به بروز بیماری عروق کرونری قلب منجر میشوند، با دقت بیشتری تعریف کردهایم. دوم اینکه ما دقیقا مشخص کردهایم که تأثیر اصلی این ژنها در کدام قسمت بدن دیده میشود. این تاثیر ممکن است در خود شریانهای قلب باشد که مستقیما باعث انسداد میشود، در کبد باشد که به افزایش سطح کلسترول میانجامد یا در خون رخ دهد که تغییر التهاب را در پی دارد. سومین دستاورد مهم، رتبهبندی ژنها به ترتیب اولویت آنها در ایجاد بیماری عروق کرونری قلب بود.
کواچیچ ادامه داد: برخی از ژنهای برتر شناساییشده در این فهرست، پیشتر هرگز در زمینه حملات قلبی مورد بررسی قرار نگرفتهاند. یافتن این ژنهای مهم و جدید، واقعا هیجانانگیز است اما در عین حال یک چالش واقعی به شمار میرود زیرا هنوز هیچکس دقیقا نمیداند که چه تعداد از آنها به بروز بیماری عروق کرونری قلب منجر میشوند.
در این پژوهش، ۶۰۰ بیمار مبتلا به بیماری عروق کرونری قلب و ۱۵۰ بیمار دیگر که به این بیماری مبتلا نبودند، مورد بررسی قرار گرفتند. پژوهشگران از ابررایانهای موسوم به "مینروا"(Minerva) برای خرد کردن اعداد، تجزیه و تحلیل دادهها و جمعآوری اطلاعات مربوط به هزاران ژن استفاده کردند.
کواچیچ امیدوار است که یافتههای این پژوهش، به ارائه راههای جدیدی برای مقابله با حملات قلبی کمک کنند.
وی افزود: این دانش به ما امکان میدهد که ژنهای حیاتی را که باعث حملات قلبی میشوند، جست و جو کنیم زیرا اکنون میدانیم که این ژنها چقدر مستحق بررسی عمیق و فوری هستند تا بفهمیم دقیقا چگونه باعث بیماری عروق کرونری قلب میشوند و آیا ممکن است هدف درمانی امیدوارکنندهای باشند یا خیر.
کواچیچ ادامه داد: یکی دیگر از جنبههای مهم این پژوهش این بود که یکی از ژنهای برتر موسوم به "PHACTR1" که پیشتر به آن مشکوک بودیم، به عنوان یکی از دو ژن برتر برای ایجاد بیماری عروق کرونری قلب تأیید شد. ما بسیار فعالانه در حال بررسی PHACTR1 در آزمایشگاه خود هستیم زیرا میدانیم که نه تنها باعث بیماری عروق کرونری قلب میشود، بلکه طیف وسیعی از سایر بیماریهای عروقی مانند میگرن را به همراه دارد.
یک مزیت دیگر این پژوهش برای بیماران ممکن است بهبود آزمایشهای ژنتیکی باشد.
کواچیچ گفت: آزمایشهای ژنتیکی کنونی که باید برای افراد در معرض خطر بیماری عروق کرونری قلب بررسی کنیم، صدها یا حتی هزاران ژن را ارزیابی میکنند. این آزمایشها در حال حاضر دقیق نیستند و عمدتا به همین دلیل، در یک محیط بالینی استفاده نمیشوند. این فهرست اصلاحشده و اولویتبندی شده از ژنها که در پژوهش خود منتشر کردیم، بسیاری از احتمالات جدید را بررسی میکند و راه را برای توسعه درمانهای هدفمند هموار میسازد.
این پژوهش، در مجله "Circulation" به چاپ رسید.
منبع: ایسنا