اخبار
پنجشنبه، 06 آذر 1393
کشف پروتئینی که قفل آلزایمر در مغز است

کشف پروتئینی که قفل آلزایمر در مغز است

تحقیقات صورت گرفته توسط محققان آمریکایی نشان می‌دهد، مسدود کردن یک پروتئین که در نقش کلیدی برای بیدار کردن انسان عمل می‌کند، در پیشگیری از آلزایمر نقش دارد.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در تحقیقات خود بر روی موش‌ها دریافته‌اند، حذف پروتئین ارکسین (orexin) باعث افزایش طول مدت زمان خواب موش‌ها شده و روند تولید پلاک‌های پروتئین بتا آمیلوئید در مغز – مشخصه بیماری آلزایمر – را کند می‌کند.
ارکسین توسط سلول‌هایی در هیپوتالاموس مغز تولید می‌شود که برای تحریک بیداری مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ این سلول‌ها دارای شاخه‌هایی هستند که ارکسین را در مغز حمل کرده و مانند یک سوئیچ عمل می‌کند.
تحقیقات اخیر نشان می‌دهد، مشکلات خواب خطر ابتلا به آلزایمر را در موش و انسان افزایش می‌دهد.
در این تحقیق از موش‌های تراریخته برای تولید پلاک‌های آمیلوئید در مغز استفاده شد؛ فرزندان این موش‌های تراریخته و موش‌های فاقد پروتئین ارکسین دارای خواب طولانی‌تر بوده و مقادیر پلاک‌های آمیلوئید آنها در مقایسه با موش‌های داری پروتئین ارکسین به نصف کاهش پیدا کرد.
«دیوید هولتس‌مان» نویسنده ارشد این تحقیق تأکید کرد: نتایج بدست آمده نشان می‌دهد، برای پیشگیری از آلزایمر باید تحقیقاتمان را بر روی پروتئین ارکسین متمرکز کنیم.
مسدود کردن پروتئین ارکسین برای افزایش مدت زمان خواب در بیماران دچار اختلالات خواب یا حتی افزایش کیفیت خواب در افراد سالم می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به آلزایمر منجر شود.
نتایج این تحقیق در مجله Experimental Medicine منتشر شد.


 خبرگزاري ايسنا