یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی که در «دانشگاه لستر» ابداع شده است، در آزمایشها توانست ضربان قلب نشاندهنده آریتمی بطنی را با موفقیت تشخیص دهد.
به گزارش ایسنا، پژوهشگران «دانشگاه لستر»(University of Leicester) به بررسی این موضوع پرداختهاند که آیا هوش مصنوعی میتواند خطر ضربان قلب کشنده را پیشبینی کند یا خیر.
به نقل از زی بیزینس، در آزمایش دانشگاه لستر، یک دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی در ۸۰ درصد موارد به درستی ضربان قلب کشنده را شناسایی کرد.
آریتمی بطنی، یک اختلال در ضربان قلب است که از حفرههای پایینی (بطنها) نشات میگیرد. در این شرایط، قلب آن قدر سریع میتپد که فشار خون کاهش مییابد و در صورت عدم درمان فوری میتواند به سرعت به از دست دادن هوشیاری و مرگ ناگهانی منجر شود.
این دستگاه مبتنی بر هوش مصنوعی، نتایج الکتروکاردیوگرام هولتر چندین بزرگسال را بررسی کرد که در طول زندگی عادی روزانه آنها در خانه گرفته شده بود. شرکتکنندگان، افراد بالغ بودند که بین سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۲، روش الکتروکاردیوگرام هولتر را به عنوان بخشی از مراقبتهای درمانی دریافت کردند. نتایج برای این بیماران مشخص بود و ۱۵۹ نفر به طور میانگین ۱.۶ سال پس از آزمایش، آریتمیهای کشنده بطنی را تجربه کردند.
این دستگاه هوش مصنوعی موسوم به «VA-ResNet-50» برای بررسی ضربان قلب بیماران استفاده شد تا بررسی کند که آیا قلب آنها ضربانهای کشنده را نشان می دهد یا خیر.
پروفسور «آندره نگ»(Andre Ng) از پژوهشگران این پروژه گفت: دستورالعملهای بالینی کنونی که به ما کمک میکنند تا تصمیم بگیریم کدام بیماران بیشتر در معرض خطر ابتلا به آریتمی بطنی هستند و چه کسانی از درمان نجاتبخش با «دفیبریلاتور کاردیوورتر قابل کاشت»(ICD) بیشتر سود میبرند، دقت کافی ندارند. آنها ممکن است به بروز یک اختلال قابل توجه منجر شوند و تعداد مرگ و میر ناشی از این وضعیت را افزایش دهند.
نگ ادامه داد: ما متوجه شدیم که این دستگاه هوش مصنوعی در مقایسه با دستورالعملهای پزشکی کنونی، عملکرد خوبی دارد و به درستی پیشبینی میکند که قلب کدام بیمار در چهار مورد از هر پنج مورد به آریتمی بطنی دچار میشود.
وی افزود: وقتی دستگاه میگفت که یک شخص در معرض خطر است، خطر رویداد کشنده سه برابر بیشتر از بزرگسالان عادی بود. یافتههای این پژوهش نشان میدهند که استفاده کردن از هوش مصنوعی برای مشاهده نوار قلب بیماران کمک میکند تا خطر ابتلا به آریتمی بطنی را تعیین کنیم، درمان مناسب را پیشنهاد دهیم و در نهایت جان افراد را نجات دهیم.
این پژوهش در مجله «European Heart Journal» به چاپ رسید.
منبع: ایسنا