اخبار
دوشنبه، 17 اردیبهشت 1403
رایگان بودن مدارس سمپاد برای دانش‌آموزان ۴ دهک اول/ والدین تخلفات را اطلاع دهند

رایگان بودن مدارس سمپاد برای دانش‌آموزان ۴ دهک اول/ والدین تخلفات را اطلاع دهند

رییس سازمان ملی پرورش استعدادهای درخشان در پاسخ به اینکه علی‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد، برخی مدارس بدلیل عدم پرداخت هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ پولی از این دانش‌آموزان دریافت نکنند؛ تلاش می شود هرچه سریعتر این هزینه را به مدارس برسانیم  اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

به گزارش ایسنا، الهام یاوری در نشست دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد با گرامی‌داشت روز معلم با بیان اینکه این نمایشگاه در سال‌های دور در سمپاد برگزار شده اما ۱۰ سال به وقفه افتاده و اکنون دوباره برگزار شده است گفت: دانش‌آموزان خوب سمپاد اعم از دانش‌آموزان مدارس سمپاد و دیگر مدارس که دارای رتبه هستند در این نمایشگاه حضور دارند.

یاوری چند هدف را برای برگزاری نمایشگاه عنوان و اظهار کرد: هدف اول نمایشگاه این است که همه این دانش‌آموزان توانمندی‌ها و دستاوردهای خود را به نمایش بگذارند و ظرفیت‌های نهفته خود را آشکار و صاحبان صنایع و کسانی که توانایی کمک دارند این استعدادها را یاری کنند.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه شبکه ارتباطی خوبی بین دانش‌آموزان سمپاد ایجاد می‌شود افزود: دانش آموزان فرصتی پیدا می‌کنند که با دانش‌آموزان مناطق دیگر ارتباط بگیرند و شبکه‌ای از ارتباط و همکاری دوستانه شکل بگیرد.

یاوری دلیل دیگر برگزاری این نمایشگاه را در راستای شعار «هر نیاز کشور یک سمپادی آماده اثرگذاری» عنوان کرد و گفت: دانش‌آموزان در این نمایشگاه کاربرد کارهای خود را برای رفع نیازهای کشور بهتر درک می‌کنند.

وی با بیان اینکه در این نمایشگاه ۱۱۸ طرح از گروه دختران و ۱۱۹ طرح در گروه پسران حضور دارند اظهار کرد: بیش از ۲۰۰ نفر از مسئولان دولتی به این نمایشگاه دعوت شده‌اند و اگر کسی هم امکان حضور نداشت دفترچه‌ای از تمام دستاوردها تهیه شده تا در اختیار نهادهای مختلف برای تجاری‌سازی طرح‌ها قرار گیرد.

یاوری با بیان اینکه مجموعا ۱۵۶ دانش‌آموز دختر و ۱۸۵ دانش‌آموز پسر در نمایشگاه مشارکت دارند افزود: در قالب اردوهای راهیان پیشرفت، دانش‌آموزان ما پیشرفت‌ها را می‌بینند و امیدآفرینی بسیار جدی در آنها ایجاد خواهد کرد. 

یاوری در پاسخ به سوال ایسنا مبنی بر اینکه علی‌رغم رایگان بودن شهریه دانش‌آموزان ۴ دهک اول در مدارس سمپاد، برخی مدارس بدلیل عدم پرداخت هزینه این دانش‌آموزان از سوی آموزش و پرورش خواستار پرداخت شهریه از سوی والدین دانش‌آموزان هستند، گفت: تاکید ما به مدیران مدارس این است که هیچ پولی از این دانش‌آموزان دریافت نکنند؛ تلاش می شود هرچه سریعتر این هزینه را به مدارس برسانیم  اما اگر مدرسه‌ای هزینه‌ای دریافت می‌کند اطلاع داده شود تا بررسی لازم صورت گیرد.

یاوری درباره راه‌اندازی مدارس سمپاد عشایری گفت: خوشبختانه سال گذشته یک مدرسه دیگر بعد از استان فارس، در آذربایجان غربی ویژه عشایر دختر و پسر راه‌اندازی شد که تمام برنامه‌ها را به صورت ویژه برای آنها برگزار می‌کنیم. 

یاوری با بیان اینکه امیدواریم این الگوی موفق را در سایر کشور توسعه دهیم ادامه داد: جمعیت عشایری استان باید به ۳۰۰۰ نفر برسد تا این مدرسه راه‌اندازی شود. 

معاون‌وزیر با بیان اینکه مسئولیت سمپاد تا پایان دوره تربیت عمومی است و بعد از فارغ‌التحصیلی اگر شرایط نخبگی را داشته باشند به بنیاد ملی نخبگان معرفی می‌شوند گفت: ما باید کاری کنیم که دانش‌آموزان چالش‌های کشور را بشناسند وتوانایی لازم برای حل این چالش‌ها را در خود پرورش دهند. 

دومین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی سمپاد از ۱۴ اردیبهشت در محل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز به کار کرده و تا ۱۷ اردیبهشت ادامه دارد.

منبع: ایسنا