به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خوزستان، دکتر آرش مرادزادگان، دانشیار گروه شیمی دانشگاه شهید چمران و محقق طرح اظهار کرد: سادگی تهیه و قابل حمل بودن حسگر همراه با هزینه پایین مواد اولیه، همچنین استفاده از فرم کاتالیز شده، سیستم را برای استفاده در زندگی واقعی و همچنین محیط هایی که نیاز به شناسایی سریع و آسان آنیون سیانید دارند، مناسب میکند.
وی افزود: این حسگر را میتوان در زمره محدود حسگرهایی در نظر گرفت که قادر به شناسایی آنیون سیانید در آب خالص هستند.مرادزادگان یادآور شد: سیانید از آلایندههای مهم زیست محیطی است که به فرمهای گوناگون وجود داشته و روشهای مختلفی برای آنالیز آن وجود دارد. آبهای آلوده به سیانید بسیار خطرناک بوده و سازمان محیط زیست جهانی حد تشخیصی برای این ماده تعیین کرده که فراتر از آن، کشنده است.
دانشیار گروه شیمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: طراحی و ساخت حسگر هیبریدی آلی/معدنی کاتالیز شده قابل حمل، در قالب رساله دکتری فاطمه عبادست دانشجوی این دانشگاه انجام شد که نتایج ان اخیرا در مجله Chemical Communication در سال 2014 با IF=6/7 به چاپ رسیده است.
استاد راهنمای این رساله تصریح کرد: مذاکراتی با معاون پژوهش و فناوری دانشگاه انجام شده و مراحل تجاریسازی این حسگر به منظور برخورداری از پشتیبانی صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران در حال انجام است.
خبرگزاري ايسنا