مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
چهارشنبه، 18 بهمن 1396
درس علوم(ماشین‌ها) را بهتر یاد بگیریم

درس علوم(ماشین‌ها) را بهتر یاد بگیریم


نکات زیر همراه با انجام یک آزمایش ساده  به دانش‌آموزان پایه نهم کمک کند تا فصل نهم علوم(ماشین‌ها)  کتاب درسی علوم‌تجربی خود را دقیق‌تر مرور کنند:  
برای مطالعه فصل(ماشین‌ها)  ، ابتدا به یک پارک بازی بروید. می‌توانید از فرصت تعطیلات استفاده کنید و خواهر یا برادر کوچکترتان را به پارک ببرید. به وسایل بازی خوب دقت کنید. می‌توانید مشاهدات خود را یادداشت کنید.
سپس متن این فصل را کامل بخوانید. در حین خواندن پاسخ فکر کنید و خود را بیازماییدها را به زبان خودتان بنویسید.
پس از پاسخ به فکر کنید صفحه 92، به اطلاعات درج شده در روی برخی از وسایل برقی منزل دقت کنید و با توجه به این اطلاعات، راجع به بازده این وسایل اظهار نظر کنید.
آزمایش کنید:
به جای آزمایش کنید صفحه 94، این آزمایش را انجام دهید: سعی کنید درِ اتاقتان را در حالتی که بسته نیست و فقط لای آن کمی باز است، با هل دادن به طور کامل باز کنید. سه مرتبه این کار را انجام دهید اما به این ترتیب: اول با هل دادن در نقطه‌ای که دستگیره قرار دارد، دوم: با هل دادن نقطه‌ای با همان ارتفاع اما در وسطِ در، سوم: با هل دادن نقطه‌ای در همان ارتفاع در نزدیکی لولای در. گزارش این آزمایش را بنویسید.
نکات مهم:
مثال صفحه 97 مربوط به مزیت مکانیکی را خودتان حل کنند و سپس با حل کتاب مقایسه کنید.
فعالیت‌های صفحه 97 را بدون مراجعه به پاسخ معلم، انجام دهید.
جعبه ابزار خانه را بیاورید و خوب مشاهده کنید. ابزارهای مختلف را در دست بگیرید و اگر از نحوۀ استفاده از آن‌ها اطلاع ندارید، از بزرگ‌ترها در این زمینه کمک بگیرید. از اطلاعات به دست آمده یادداشت بردارید.
از کتاب‌های درسی و یا اینترنت، تصاویر مربوط به اسکلت بدن را ببینید و سعی کنید ماشین‌های مکانیکی بدن انسان را شناسایی کنید. فهرستی از ماشین‌های مکانیکی بدن انسان و مشخصات آن‌ها تهیه کنید.
اسباب بازی‌های متحرک خود و یا خواهر و برادر کوچک‌ترتان را بررسی کنید و سعی کنید ماشین‌های مکانیکی موجود در آن‌ها را شناسایی کنید.
در نهایت نمونه‌هایی از ماشین‌های مکانیکی را که در پارک بازی، جعبه ابزار، بدن انسان و اسباب‌بازی‌ها با آن‌ها آشنا شده‌اید، فهرست و دسته‌بندی کنید. راجع به مزیت مکانیکی هر دسته از این ماشین‌ها چه اظهار نظری می‌توانید بکنید؟



دکتر سعیده باقری (دبیر علوم از تهران)
 واحد مشاوره دفتر مرکزی مبتکران




جستجو