مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
چهارشنبه، 06 شهریور 1392
فصل امتحان را با آرامش شروع کنید

فصل امتحان را با آرامش شروع کنید

 خرداد برای خیلی از خانواده‌ها و دانش‌آموزان ماه امتحان  درس _ کتاب و جزوه است اهالی درس و مدرسه این ماه را چگونه باید بگذرانند، با چه برنامه‌ای کدام برنامه علمی و کدام برنامه تغذیه‌ای؟
1-از تصورها و تجسم‌ها منفی بپرهیزید و پیشاپیش برای بعد از هر امتحان خوب پاداشی درنظر بگیرید. مثلاً به خودتان قول دهید پس از امتحان خیلی تلویزیون تماشا کنید و یا پیاد ه‌روی بروید.
2-شب قبل از امتحان خوب بخوابید و روز امتحان به هیچ وجه صبحانه را از قلم نیندازید یک صبحانه سبک و مناسب.
3-زودتر از موعد درمحل امتحان حاضر شوید و از هم‌صحبتی با همکلاسی‌هایی که خودشان خیلی اضطراب دارند یا به هرنحوی برایتان اضطراب ایجاد می‌کنند بپرهیزید.
4-از یک ساعت مانده به امتحان دیگر مطالعه نکنید زیرا مرور توام با عجله مطالب درسی آرامش‌تان را به هم می‌زند.
5-برای پاسخ به سوالات تشریحی باید طرحی کلی درذهن داشته باشید بهتراست پاسختان را باجمله‌ای کوتاه آغاز و از تکرارمطالب هم اکیداً خوداری کنید چون تاثیرش روی کسی که برگه‌تان را تصحیح می‌کند کاملاً منفی است برای پاسخ به پرسش‌های کوتاه  فقط به آنچه خواسته شده پاسخ دهید و فقط به نکته اصلی اشاره کنید اگر مطلب دقیقی از خاطرتان رفته آنچه را فعلاً یادتان است بنویسید و پس از پاسخگویی به تمام سوالات امتحان دوباره برگردید و روی آنچه از خاطرتان رفته بود متمرکز شوید.
6-با شتاب امتحان ندهید البته مراقب باشید وقت هم کم نیاورید. اگر چنانچه به کل سوالات امتحان پاسخ دهید فقط روی سوالاتی که پاسخ آن را خوب بلدید تمرکز کنید.
7-پس از امتحان حتماً پاداشی را که به خود وعده داده بودید برای خودتان بگیرید و از آن لذت ببرید سعی کنید روی اشتباه‌هایی که مرتکب شده‌اید مکث نکنید.
8-بلافاصله خودتان را برای امتحان بعدی آماده نکنید برای مدت کوتاهی هم که شده به خودتان آرامش بدهید و پس از کمی استراحت دوباره مطالعه را شروع کنید.
تغذیه برای فصل امتحانات
* صبحانه را باید نیم ساعت تا یک ساعت پیش از شروع فعالیت فکریتان بخورید بهتر است صبحانه‌تان بر پایه نان باشد و یک آب میوه طبیعی هم درهمین وعده بنوشید.
مصرف مواد غذای پروتئینی که دارای پروتئین‌های با کیفیت بالا هستند ( نظیرشیرو تخم مرغ ) نیز مفید است.
* تغذیه دوران امتحان باید موجب تقویت قدرت فکری، افزایش قدرت بدن و آرامش اعصاب و روان شود. از سبزیجات، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، فلفل فرنگی و مرکباتی مثل پرتغال، لیمو شیرین، توت فرنگی و کیوی دراین ایام غافل نشوید چرا که به علت داشتن ویتامین (ث) درتقویت قدرت فکری و آرامش اعصاب نقش بسزایی ایفا می‌کنند.
* خوردن غذاهای چرب را محدود کنید این غذاها دیرتر از معده تخلیه می‌شوند به همین دلیل باعث سنگینی  و احساس کسالت می‌شود غذاهای چرب موجب بروز اختلال درقدرت تمرکز می‌شود پرهیز از مصرف انواع شیرینی‌ها، سوسیس، کالباس و غذاهای پر ادویه توصیه می‌شود.
* مصرف خوراکی‌هایی مانند عسل، باد ام، شیر، ماست، موز، خرما، نارگیل و انواع کشمش موجب تقویت حافظه و تمرکز است.
* بلافاصله پس از خوردن یک وعده غذا به سراغ مطالعه نروید چون پس از صرف یک وعده غذایی، خون‌رسانی به دستگاه گوارش بیشتر می‌شود و کارایی اعمال هوشمندانه  افت می‌کند.

رضا عشوری - مسئول مشاوره مبتکران استان گیلان

جستجو