Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
نظر سنجی
عضویت در خبرنامه مبتکران
فروشگاه
بسته آموزشی
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
بکتــــــا
المپیاد و مسابقات کودکان و نوجوانان ایران
میچکا
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
رویدادها
اخبار آزمون
اخبار تازه های نشر
اخبار آموزشي
اخبار علمي
گزارش های تصویری
بانک مقالات
اخبار فرهنگی
فرصتهای شغلی
جستجو
تازه های مبتکرانی
کتاب از تخصص به درآمد
کتاب گوریل و دوست کوچکش
پول توجیبی و نوجوان
01
02
03
Pause
DNN SlideShow - Markit SlideShow
تاریخ:
1397/11/01
نمایش: 414 مرتبه
تعداد امتیاز: 1 (
)
كنترل محيط مطالعه
يك مكان معين را براي مطالعه كرن تخصيص دهيد. آيا شما مكاني را در اختيار داريد، كه در آن با خودتان خلوت كنيد؟
اگر تصميم به مطالعه كردن داريد، بايد بهترين مكان ممكن را براي اين كار پيدا كنيد. البته اين مكان حتما بايد آرام و بي سرو صدا باشد و درآن شخص در اثر صداهايي مانند راديو، تلويزيون و سرو صداي اشخاص دچار گيجي نشود. اما اين مسئله كاملا هم قطعي نمي باشد. چون 80% مطالعه دانشجويان در اتاق خودشان انجام ميشود نه در كتابخانه.
مكاني كه شما در آن به مطالعه ميپردازيد و هيچ كار ديگري در آن انجام نميدهيد، بهترين چيز ممكن در دنيا مي باشد. پس از مدتي، مطالعه كردن به رفتاري مناسب با آن محيط ويژه تبديل ميشود. سپس در هرجايي كه در اين دنيا قرار بگيريد، فكر ميكنيد بايد كار متناسب آن محل را انجام دهيد. به اين روش توجه كنيد:
هنگاميكه وارد كلاس درس ميشويد ومينشينيد، كارتان را با توجه به حرفهاي استاد شروع ميكنيد،. در اين جا نگرشها و توجه و رفتارتان به طور خودكار عمل ميكنند. براي اينكه قبلا آن اتاق با چيزهايي مانند درس و گوش دادن وغيره مرتبط شده است چنانچه موقعيت اين مكان ( كلاس درس ) را براي جاهاي ديگر هم بوجود بياوريد، در مييابيد كه در آن مكانها هم آسانتر مينشينيد و مطالعه ميكنيد.
قبل از شروع يك تكليف، زماني را كه براي پايان دادن به آن انتظار داريد برروي يك صفحه بنويسيد. گزارشي از اهداف مورد نظرتان تهيه كنيد. اين مرحله در كل، زماني را تلف نميكند. اما ميتواند بسيار مفيد باشد. اين مرحله ممكن است فشار خيلي كمي بر روي شما داشته باشد و در نتيجه رفتار مطالعه شما به صورت ثابتي بهبود مييابد. صفحهاي كه بر روي آن اهدافتان را يادداشت كردهايد، بعنوان شاخصي از كارآمدي روش مطالعه تان نگهداري كنيد. سعي كنيد هر روز هنگام عصر سطح اهدافتان را بطور جزئي افزايش دهيد، سعي نكيند كه درجه اهدافتان را به صورت رؤيايي بالا ببريد. فقط اهداف را بافاصله زماني كم افزايش دهيد.
مطالعه
با انتخاب نمادهاي اجتماعي كه به مطالعه مربوط است، توانايي تمركزتان را تقويت كنيد. در اين رابطه شکل خاصي از لباس مثلا يك كلاه،روسري، يك مجسمه جديد و يا يك توتم را انتخاب كنيد. قبل از اينكه مطالعه را شروع كنيد، كلاه را بپوشيد يا مجسمه كوچكتان را بر روي ميز قرار دهيد. اين اعمال از دو راه به تمركز شما كمك مي كنند.
اول از همه، علامتي براي اشخاص ديگر است مبني بر اينكه در حال كاركردن هستيد ومحترمانه از آنها ميخواهيد كه مزاحم شما نشوند ( تمركزتان را به هم نزنند ).
دوم، برگزار كردن اين مراسم كوتاه و منظم به شما در انجام دادن كارتان كمك ميكند اما به هنگام نامه نوشتن، تخيل كردن و يا پرسه زدن در اطراف،از مجسمه يا كلاهتان استفاده نكنيد. استفاده از اين روش را فقط به زمان مطالعه اختصاص دهيد. اگر جادويتان علاوه بر كتاب با چيزهايي ديگر نيز مرتبط شده بدنبال يك نماد ديگر باشيد. بايد مواظب باشيد كه نمادهايتان به نشانهاي براي برانگيختن رؤيا ها تبديل نشوند .
اگر حواستان پرت شده است، بايستيد و رويتان را از كتابهايتان برگردانيد: در حالي كه به كتاب خيره شده ودر مورد قويتر شدن ضعف تان با خود نجوا مي كنيد. پشت ميزتان ننشينيد، اگر اين كار را بكنيد بعد از مدتي مطالعه با رؤيا پردازي و احساس گناه مرتبط خواهد شد و اگر مجبور به تخيل هستيد كه همه ما گاهي انجام مي دهيم بلند شده و در اتاق قدم بزنيد. اتاق را ترك نكنيد. فقط بايستد و در حالي كه به تكاليف درسي تان نگاه نمي كنيد به تخيل بپردازيد. عمل فيزيكي ايستادن، فكر شما را بر روي كارتان متمركز ميسازد. در اين مورد سعي كنيد. بزودي متوجه ميشويد گفتن اين جمله به خود كه " من باي بايستم"به شما در متمركز كردن حواستا كمك ميكند.
در آخر هر صفحه مكث كنيد. و وقتيكه مشغول خواندن هستيد، آهسته تا 10 بشماريد. اين ايدهاي است كه زمان مطالعه شما را ممكن است افزايش دهد. اگر هنگام خواندن افكارتان آشفته است و نميتوانيد تمركز داشته باشيد، اين كار براي شما سودمند است. اگر در حين مطالعه كسي از شما سؤال كند كه " چقدر خوانده ايد " شما تنها به او جواب دهيد: " در حدود سي دقيقه ". اين روش را به كار ببريد اما به خاطر داشته باشيد اين راه فقط به عنوان يك راه حل اضطراري براي نداشتن تمركز به كار ميرود.
براي شروع مطالعه، زمان معيني را اختصاص دهيد. رفتار و عادات معين هميشه در طي روز در زمان مربوط به خودشان رخ مي دهند . اگر يك روز خود را مورد بررسي قرار دهيد ، در مي يابيد كه هميشه كارهاي معيني را در زمانهاي پيش بيني شده اي انجام مي دهيد . ممكن است كه اين مسئله درروزهاي مختلف، تغييراتي داشته باشد اما عموما بعضي از رفتارهاي شما به صورت عادي داراي وقت بخصوصي ميباشند. اگر با خودتان رو راست وصادق باشيد، در مي يابيد كه شروع كردن رفتارهاي كنترل شده توسط زمان، كاري نسبتا ساده است. مسئله مورد توجه اين است كه اگر بتوانيد بطور عادتي مطالعه كنيد يا حداقل قسمتي از مطالعه روزانه خود را انجام دهيد ،بعدها شروع آن آسانتر خواهد بود . سعي كنيد زمان مطالعه را به صورت عادتي در آوريد و به آنچه كه قبل از شروع مطالعه انجام مي دهيد، دقت كنيد. اين يك روش براي بهتر كردن تمركزتان است .
درست قبل از شروع زمان مطالعه ، هيچ كار ناتمامي را شروع نكنيد. بسياري از مردم در مورد كارهايي كه نسبت به انجامشان تعهد دارند و نيمه تمام مانده اند ، فكر مي كنند . آنها مجبور هستند كه اين كار ها را انجام دهند تا از تعهدي كه دارند، رهائي يابند . فعاليتهاي نيمه تمام معمولا بيشتر از كارهاي تكميل شده ، ذهن را مشغول ميكنند. اگر عقيده مذكور را درباره عادت تخيل كرد بكار ببريد، متوجه خواهيد شد كه فعاليت ها و تكاليف ناتمام در مقايسه با آنهايي تمام شدهاند، بيشتر موجب تخيل ورؤيا پرد ازي ميگردند. بنابراين وقتيكه ميدانيد به زمان مطالعه كه خودتان آن را انتخاب كردهايد، نزديك ميشويد ذهنتان را درگير مسائل پيچيده و بحثهاي طولاني نكنيد.
سعي كنيد كه به زمان مخصوص مطالعه عادت كنيد وبه اعمالي كه قبل از شروع مطالعه انجام مي دهيد ، توجه كنيد . اين راهي براي بالا بردن توانايي تمركز شماست.
اهداف كوتاه مدت ومنظمي را براي خود در نظر بگيريد. اين زمان را به زير مجموعههايي تقسيم كنيد وقتيكه اولين صفحه را تمام كرديد، زمان خاصي را براي اين كار اختصاص دهيد. اگر رياضي ميخوانيد ، زماني را براي حل هر مسئله در نظر بگيريد. به عبارت ديگر تكاليف تان را به واحدهاي كوچكي تقسيم كنيد . براي همه اهداف معين شده زماني را تعيين كنيد . اين شيوه توانايي شما را براي مطالعه كردن ، افزايش مي دهد بدون اينكه تمركزتان را از دست بدهيد.
از يك دفترچه يادداشت به عنوان ياد يار استفاده كنيد. ترفند ديگري كه به شما در با لا بردن تمر كز كمك مي كند ، قرار دادن يك مداد و كاغذ در كنار دفتر يادداشت شما است . اگر در هنگام مطالعه ، ذهنتان مشغول مسائلي مي شود كه بايد آن را انجام دهيد آن را در دفترچه ياد داشت كنيد در اين صورت مطمئن مي شويد كه در صورت نگاه كردن به دفترچه متوجه كارهايي كه بايد انجام دهيد خواهيد شد. نگراني در مورد فراموش كردن كارهايي كه بايد انجام دهيد، ممكن است موجب اختلال در مطالعه شود.
قبل از اينكه مطالعه را شروع كنيد، استراحت كنيد. براي تمركز داشتن از خودتان بپرسيد: آيا مطالعه وكار كردن بر روي كتاب، چيزي است كه مرا بترساند؟
اگر مجبور باشيد كه موارد ناخوشايندي را مطالعه كنيد و شما ميدانيد كه از خواندن آن مطالب احساس بدي به شما دست ميدهد، چه عكس العملي نشان ميدهيد ؟ احتمالا مطالعه را متوقف كرده و مشغول خيالبافي ميشويد ودلايل خوبي براي متوقف كردن مطالعه پيدا ميكنيد. اگر اينگونه عمل كنيد ميتوان گفت كه اضطراب يادگيري داريد،تنها راه از بين بردن اضطراب يادگيري، يادگرفتن اين مطلب است كه چگونه استراحت كنيم. اگر از لحاظ حسمي و روحي كاملا استراحت كرده باشيد، تقريبا غير ممكن است كه هيچ نگراني از خواندن به خود راه دهيد. كتاب را با آرامش مطالعه كنيد نه با هيجان و اضطراب. وقت مطالعه، مطالعه كنيد ونگراني رابراي زمان خودش بگذاريد. هردو را در يك زمان انجام ندهيد.
منبع:
بیتوته
امتیاز بندی
1
2
3
4
5
آخرین مطالب
|
آرشیو
|
جستجو
کتاب از تخصص به درآمد
کتاب روش نقاط جرمی در حل مسائل هندسه
کتاب آموزش و تست روان شناسی یازدهم از مجموعه مرشد (ر...
کتاب تست و آموزش دین و زندگی دهم از مجموعه مرشد (رشت...
کتاب کنکور عربی دوازدهم از مجموعه مرشد (رشته انسانی)
کتاب فیل شیمی یازدهم
کتاب کنکور پلاس ریاضی و آمار دهم، یازدهم و دوازدهم (...
کتاب کنکور پلاس جامع زبان انگلیسی دهم، یازدهم و دواز...
کتاب جامع زیست شناسی (1) دهم هفت خوان
کتاب تست فیزیک یازدهم کیمیا از مجموعه مرشد (رشته تج...
کتاب تست زیستشناسی دوازدهم کیمیا از مجموعه مرشد (ر...
کتاب عربی جامع زبان قرآن (2) یازدهم (رشتههای ریاضی...
کتاب عربی جامع زبان قرآن (1) دهم (رشتههای ریاضی و ...
کتاب واژهنامه عربی نهم
کتاب تست و آموزش دین و زندگی دهم از مجموعه مرشد (رش...
بیشتر ...
تازه های نشر
شناسایی ۶۵ هزار کودک دیرآموز
1397/11/27
ثبت نام کنکور ۹۸ فردا آغاز میشود
1397/11/23
جزئیات برگزاری کنکور ۹۸ اعلام شد
1397/11/18
آغاز بازنگری ۳۲ رشته کاردانی فنی و حرفهای
1397/11/17
افزایش ۴۸درصدی جمعیت باسواد کشور
1397/11/16
قابل توجه دواطلبان صعودکننده به مرحله سوم ...
1397/11/15
آغاز ثبتنام در کنکور سراسری سال ۹۸ از ۲4...
1397/11/15
مجموعه کتابهای هوش و استعداد تحلیلی ششم د...
1397/11/14
ورود ۲۳ هزار معلم جدید به مدارس در سال آین...
1397/11/14
اضافه شدن دروس مهارت افزایی به برنامه درسی...
1397/11/13
احداث کلاس درس تربیت بدنی در مدارس جدید
1397/11/11
وجود سیستم گرمایشی غیرایمن در ۱۳۶ هزار کل...
1397/11/07
راهاندازی مدارس اوتیسم در تمامی استانها
1397/11/06
زمان ثبتنام و انتخاب واحد دانشگاه آزاد ا...
1397/11/02
آغاز ثبتنام رشتههای بدون کنکور بهمن ماه...
1397/10/30
تهران نیازمند ۱۲ هزار کلاس درس
1397/10/29
شناسایی سالیانه ۶۰ هزار دانشآموز دیرآموز
1397/10/27
زمان برگزاری کنکور ۹۸ تغییر نمیکند
1397/10/25
بازگشت کودکان بازمانده از تحصیل به مدرسه ب...
1397/10/24
بیشتر ...
آموزشی
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 26 بهمن 97
برگزاری آزمون تیزهوشان در روز جمعه 12 بهمن 97
برگزاری مرحله دوم اولین المپیاد علوم نوجوانان ایران ...
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 28 دی 97
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 23 آذر 97
دومین آزمون توصیفی برای دوره اول و دوره دوم ابتدایی
برگزاری مرحله اول نهمین دوره المپیاد ریاضی نوجوانان ...
برگزاری آزمون تیزهوشان در روز جمعه 9 آذر 97
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 2 آذر 97
برگزاری مرحله اول اولین المپیاد علوم نوجوانان ایران ...
اولین آزمون توصیفی برای دوره اول و دوره دوم ابتدایی
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی روز جمعه 11 آبان 97
برگزاری آزمون تیزهوشان در روز جمعه 4 آبان 97
برگزاری آزمون پیشرفت تحصیلی متوسطه 2 (دهم، یازدهم و ...
معرفی درسآزمونهای توصیفی مبتکران
بیشتر ...
آزمون
پنج چیزی که نباید درباره تکالیف به کودکان بگوییم
نقش اعتماد به نفس در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان
چطور به انگیزه تحصیلی فرزندمان کمک کنیم
توصيه هایی در زمان باقیمانده برای موفقیت در کنکور
دوچرخه سواری و درس خواندن!
چگونه میتوان از حواس پرتی در حین مطالعه جلوگیری کرد؟...
چگونه «هوشمندانه تر» درس بخوانیم؟
علل و راهکارهای کاهش افت تحصیلی
كنترل محيط مطالعه
روشی برای گوش کردن و مطالعة مؤثر
مقایسه انواع روش های مطالعه برای کنکور و درس خواندن
آداب درس خواندن
رمز یک مطالعهی موفق
مهارت هایی برای فراموش نکردن دروس
تغذیه برای کنکور
بیشتر ...
مشاوره
01
تازه های نشر
02
آموزشی
03
آزمون
04
مشاوره
Pause
DNN SlideShow - Markit SlideShow
تازه های نشر (780)
..کتاب کودک - داستان (60)
اخبار آزمون (945)
..امتحان نهایی سوم دبیرستان (6)
اخبار عمومی (7577)
اخبار آموزشی (2614)
مقالات مشاوره (1150)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (937)
خبرگزاریها (10)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (63)
دسترسی
فروشگاه
01
دسترسی
دسترسی
02
فروشگاه
Pause
DNN SlideShow - Markit SlideShow
دریافت لوگوی مبتکران
دریافت فایل لوگوی مبتکران به صورت پی دی اف
با کیفیت مناسب
تلگرام رسمی مبتکران
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید
No articles match criteria.
شما اینجا هستید :
رویدادها
اخبار
بسته آموزشی مبتکران
امورنمایندگی ها ومدارس
مشاوره تحصيلی
متفرقه
آزمون دوره ای
بکتا
المپیاد نوجوانان
مشاوره
آزمون تشریحی
درباره کارنامه
آزمون تیزهوشان
دفترچه خدمات
نمایندگیهای آزمون
تورهای آموزشی
جذب نمایندگی
تماس با نمایندگیها
سفارش بکتا
تماس با واحد مدارس
تهیه کتاب مدارس
دریافت کارنامه
خدمات مشاوره
ویژگیهای کارنامه
مقالات مشاوره
پرونده آزمون ها
المپیاد ریاضی
آزمون تیزهوشان
مشاوره شنیداری
امتحان نهایی
دپارتمان سنجش
کتاب متوسطه دوم
کتاب کودک
کتاب دانشگاهی
کتاب ابتدایی
کتاب المپیاد
کتاب متوسطه اول
کتاب عمومی