اخبار
چهارشنبه، 08 مرداد 1399
شارژ ۵۰ درصدی باتری در ۵ دقیقه

شارژ ۵۰ درصدی باتری در ۵ دقیقه


شرکت "کوالکام"(Qualcomm) فناوری "کوئیک شارژ ۵" را که توسط پردازنده های اسنپ دراگون ۸۶۵ و ۸۶۵ پلاس پشتیبانی می شود، معرفی کرد که قادر است نیمی از ظرفیت باتری ها را ظرف ۵ دقیقه پر کند.

 

به گزارش ایسنا و به نقل از نیو اطلس، شرکت کوالکام(Qualcomm) از فناوری Quick Charge ۵ که جدیدترین فناوری شارژ سریع این شرکت برای گوشی های هوشمند است، رونمایی کرد.
این شرکت ادعا کرده است که این فناوری باتری گوشی های هوشمند را تنها طی ۵ دقیقه از صفر به ۵۰ درصد می رساند.
اگر چنین سرعت شارژی واقعیت داشته باشد، یک جهش چشمگیر برای فناوری شارژ سریع خواهد بود، چرا که نسخه پیشین این فناوری یعنی Quick Charge ۴ ظرف ۱۵ دقیقه باتری را ۵۰ درصد شارژ می کرد. کوالکام ادعا می کند که اکنون پنجمین نسخه از این فناوری می تواند یک گوشی را در همین مدت زمان به طور کامل شارژ کند.
این فناوری از بیش از ۱۰۰ وات نیرو پشتیبانی می کند که یک فناوری فشار قوی است که بیشتر در لپ تاپ ها دیده می شود تا گوشی های هوشمند و در آینده نزدیک در گوشی های پرچمدار دارای پردازنده های کوالکام ظاهر خواهد شد.
"او روچ" معاون مدیریت محصولات کوالکام گفت: فناوری "شارژ سریع ۵" سریعترین و متنوع ترین راه حل شارژ ما، مصرف کنندگان را قادر خواهد ساخت بدون اینکه نگرانی خاصی در مورد زمان لازم برای شارژ مجدد داشته باشند، از دستگاه های خود برای مدت زمان طولانی تری لذت ببرند.
یکی از ترفندهای مورد استفاده در این فناوری که در سایر راه حل های شارژ سریع نیز مشاهده کرده ایم، تقسیم باتری به دو سلول جداگانه و شارژ آنها به طور همزمان است که کمی شبیه به پر کردن یک سطل آب با دو شلنگ به جای یکی است.
کوالکام متعهد شده است که این فناوری جدید نسبت به نسخه قبلی خود ۷۰ درصد کارآیی بیشتر، افزایش ۴ برابری سرعت و کاهش دمای متوسط ۱۰ درجه سانتیگرادی داشته باشد.
پردازنده های کوالکام در بین سازندگان تلفن های اندرویدی محبوبیت زیادی دارند، بنابراین متقاعد کردن آنها برای استفاده از فناوری "شارژ سریع ۵" نباید چندان سخت باشد.
در حالی که به نظر می رسد تولید کنندگان تلفن همراه برای افزایش ظرفیت باتری ها به دلیل کمبود فضا در گوشی های هوشمند به سد محکمی برخورده اند، چندی است که شاهد نوآوری در شارژ هرچه سریعتر باتری های موجود هستیم. شرکت "اوپو" به تازگی یک راه حل موسوم به "فلش شارژ" با قدرت ۱۲۵ وات رونمایی کرده است که می تواند یک باتری ۴۰۰۰ میلی آمپر ساعتی را تنها در ۲۰ دقیقه به صورت کامل شارژ کند.
هر روش شارژ سریع جدید از جمله "شارژ سریع ۵" به گوشی، شارژر و کابل سازگار با خود نیاز دارد، و اگر هر سه مؤلفه از فناوری مربوطه پشتیبانی نکنند، حداکثر سرعت شارژ در دسترس نخواهد بود.
به نظر می رسد به طور کلی اثبات و پذیرفته شده است که شارژ سریع باعث کاهش سلامتی یک باتری در دراز مدت می شود، اما اینکه این ضرر تا چه اندازه قابل ملاحظه است، هنوز مورد بحث است.
در مجموع، بزرگترین هدیه این نوآوری های شارژ سریع می تواند جلوگیری از آسیب بیشتر به باتری به دلیل رها کردن گوشی در شارژر از شب تا صبح و صرفه جویی در وقت کاربران باشد، چرا که اگر بتوان یک موبایل را به طور کامل در مدت زمان ۱۵ دقیقه شارژ کرد، دیگر نیازی به شارژ کردن آن در طول شب نیست و می توان این کار را در هنگام خوردن صبحانه یا شام انجام داد.


منبع:
 ایسنا