مقالات مشاوره تحصیلی و آموزشی
چهارشنبه، 30 مهر 1393
روش‌های مطالعه

روش‌های مطالعه

 بفرمایید مطالعه                                                      
یکی از مشکلاتی که دانش‌آموزان در هنگام مطالعه با آن مواجه هستند، خستگی است. در این مقاله مواردی که باعث خستگی می‌شود و راهکارهای لازم برای رفع آن‌ها را بررسی می‌کنیم:

1- تمرکز نداشتن هنگام مطالعه
از مواردی که ذهن شما را خسته می‌کند این است که هنگام مطالعه به موارد مختلفی فکر می‌کنید و تمرکز کافی ندارید. برای رفع این مشکل هر موردی را که به ذهن‌تان رسید، یادداشت کنید و در زمان‌هایی که برای استراحت در نظر گرفته‌اید در مورد آن فکر کنید.

2- وقت گذاشتن بیش از حد روی اشکالات
این‌که در مباحث درسی اشکالاتی داشته باشید و بخواهید حتما خودتان به جواب برسید خیلی خوب است؛ اما توجه داشته باشید وقت‌گذاشتن بیش از حد ذهن شما را خسته می‌کند، در نتیجه توانایی کمتری برای خواندن مطالب دیگر خواهید داشت. سعی کنید از دیگران کمک بگیرید و اشکال خود را بر طرف کنید. اگر اشکالی که به آن برخورد کرده‌اید روی یادگیری مطالب بعدی موثر نیست می‌توانید در وقت دیگری آن را رفع نمایید.

3- تماشای تلویزیون ، استفاده از رایانه و بازی‌های رایانه‌ای
اشتباه بعضی از دانش‌آموزان این است که برای استراحت بین مطالعه، تلویزیون تماشا می‌کنند و یا از رایانه استفاده می‌کنند. توجه کنید انجام این کارها نه تنها استراحت نیست، بلکه ذهن و چشم‌های شما را خسته می‌کند. برای انجام این کارها برنامه‌ریزی جداگانه‌ای داشته باشید.

4- سطحی خواندن
خواندن مطالب درسی به صورت سطحی و بدون یادگیری خوب‌، باعث خستگی می‌شود؛ بنابراین سعی کنید هر مبحث را با دقت و عمیق مطالعه کنید. نوشتن هنگام مطالعه و فکر کردن روی مباحث می‌تواند به شما کمک کند تا مطالعه عمیقی داشته باشید.

5- طول دادن بیش از حد مطالعه
سعی کنید زمان محدودی برای هر درس در نظر بگیرید تا بیش از حد لازم روی مباحث وقت نگذارید. به جای این کار بعد از اتمام مطالعه با بررسی چند پرسش مطالب را مرور کنید.

6- کم‌خوابی و یا خواب بیش از حد
اگر خواب شما کافی نباشد هنگام مطالعه انرژی لازم را ندارید و زود خسته می‌شوید. از طرفی اگر مدت خواب شما بیش از حد باشد کسل خواهید شد و مطالعه شما کیفیت لازم را نخواهد داشت. در مورد خواب ظهر نیز توجه کنید درحد نیم ساعت بسیار خوب و مفید است؛ ولی بیش از آن باعث کسالت می‌شود.

7- بی‌علاقه بودن به بعضی دروس
زمان‌هایی را که انرژی خوبی دارید و ذهن‌تان آمادگی بیشتری دارد، برای این دروس اختصاص دهید. برای این‌که علاقه خود را نسبت به این دروس افزایش دهید:
• اشکالات درسی خود را از دیگران بپرسید و برطرف کنید.
• در مورد موضوعات آن درس با دیگران صحبت کنید.
• علاوه بر زمان‌هایی که برای این دروس در طول هفته وقت می‌گذارید روزانه حدود 15 دقیقه را به آن دروس اختصاص دهید.

 فرشید داداشی (مشاور مبتکران)

 

جستجو