اخبار
یکشنبه، 16 فروردین 1394

نحوه برخورد اوليا با نتايج تحصيلي دانش آموزان

 

دريافت کارنامه تحصيلي معمولا براي دانش آموزان و والدين آنها با اضطراب و دلهره همراه است و اين استرس در ميان دانش آموزاني که به هر دليل امتحان خود را با موفقيت برگزار نکردند بيشتر ديده مي شود. بدون شک اکثر دانش آموزان در امتحانات، نتايج دلخواه و مناسب را بدست نمي آورند و علت اين مسئله نيز به عوامل مختلفي بستگي دارد.

ويژگي هاي فردي دانش آموز، عوامل آموزشگاهي، خانوادگي و اجتماعي مي تواند در نحوه نتيجه گيري دانش آموز موثر باشد اما برخي از والدين بدون توجه به اين مسائل، نتايج ضعيف درسي فرزندان خود را بر نمي تابند و پس از اطلاع از نمرات ضعيف فرزند خود به آنها برچسب هاي ناروايي مي زنند. زدن برچسب نه تنها هيچ کمکي به پيشرفت تحصيلي دانش آموز نمي کند بلکه در اغلب موارد، دانش آموز را از اشتياق ادامه تحصيل و کسب موفقيت درسي هم باز مي دارد. با توجه به سنين دانش آموزان در دوره هاي مختلف تحصيلي نحوه برخورد مناسب با نتايج تحصيلي آنان ضروري به نظر مي رسد. يک برخورد نامناسب مي تواند همه تلاش هاي والدين، معلمان ومسئولان مدرسه را با ناکامي روبرو کند و به يقين اين نتيجه مورد نظر هيچ يک از عوامل ياد شده نيست. کارشناسان تربيتي به خانواده ها توصيه مي کنند که هنگام دريافت کارنامه دانش آموزان و اطلاع از نمرات ضعيف فرزندان خود، مواظب روح و روان آنها باشند و از سختگيري و بي احترامي نسبت به آنها پرهيز کنند.
مواظب شخصيت فرزند خود باشيد، به او برچسب هايي نظير کودن، تنبل، بي عرضه و غيره نزنيد بلکه با تاکيد بر نقاط مثبتش در وي انگيزه فعاليت ايجاد کنيد.
در هنگام دريافت کارنامه، بهتر است او را در موقعيت هايي قرار دهيم که فعاليت هايش توام با موفقيت و تجربه هاي شيرين باشد.
همواره سعي کنيد توانمندي هاي او را مدنظر قرار دهيد نه ضعف هاي او را.
به تفاوت هاي فردي فرزندتان توجه کنيد. مبادا او را با ديگران مقايسه کنيد بلکه تنها مي توانيد نمرات او را با يکديگر مقايسه کنيد.
توقع وانتظار از فرزندتان در حد توانايي هايي او باشد.
وقتي نمرات فرزندتان ضعيف است تنها او را مقصر ندانيد واين پرسش ها را از خود بپرسيد که آيا الگوي تلاش و جديت براي او بوده ايد؟ آيا جريان تحصيل او را پيگيري کرده ايد؟ آيا محيط خانه براي درس خواندن آماده بود؟ آيا دوستان او را مي شناسيد؟ و آيا ضعف جسماني و بيماري نداشت؟
چنانچه نمره خوب يا نسبتا خوب در کارنامه وجود دارد به آن اشاره کنيد. اگر همه نمرات در سطح پايين است باز مي توانيد به نمرات ديگر بالاتر اشاره کنيد و سپس علت ضعيف بودن نمرات را از فرزند خود جويا شويد و به فرزندتان بگوييد چه کمکي از دست ما برمي آيد؟
با يکديگر همه راه هاي ممکن را بررسي کنيد و به او اطمينان دهيد که شما حامي او هستيد و او را دوست داريد.
اگر بعد از بررسي علل، درصدد رفع ضعف خود است، تا آنجا که امکان دارد شرايط فعاليت را براي او آماده کنيد و به فرزند خود قوت دهيد و متذکر شويد که هنوز دير نشده است.
با نگاه دقيق به کارنامه، نمرات درس هاي مختلف را با ميانگين درس هاي کلاس مقايسه کنيد و نمرات خوب و خوب تر را مورد توجه قرار دهيد و براي تلاشي که در کسب آنها صورت گرفته، وي را تحسين کنيد.
با کمک و تمايل فرزند خود، برنامه اي براي آمادگي و مرور درس هاي تجديدي براي او تنظيم کنيد تا دانش آموز از هم اکنون به فکر امتحانات مجدد (شهريورماه) باشد.
عدم موفقيت دانش آموز در درس ها نبايد سبب محروميت او از تفريح، مسافرت، گردش با دوستان و استراحت شود بلکه بايد براي همه کارهاي او برنامه ريزي کرد زيرا فرزند شما به همه آنها نياز دارد.
فراموش نکنيم که دانش آموز ناموفق نيز مانند ساير دانش آموزان حدود 9 ماه تلاش کرده و براي موفقيت در امتحانات و ورود به سال تحصيلي آينده، نياز به گردش وتفريح و استراحت کافي دارد.
با مشاور مدرسه نيز مشورت کنيد تا شما را در پيدا کردن بهترين راه حل و علت مشکل ياري کند.

 

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران