مدیر بخش آسیا، آفریقا و ایران نمایشگاه کتاب فرانکفورت با بیان اینکه آلمان از سال 2002 در نمایشگاه کتاب تهران شرکت داشته، اظهار کرد: در طول این سالها با برگزاری کارگاههای ناشران و تصویرگران توانستهایم تعاملات خوبی با آنها برقرار کنیم.
اورسلا هلپ در گفتوگو با ستاد خبری بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران افزود: کشور آلمان با 400 عنوان کتاب در این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران شرکت کرده است که این کتابها از سوی سفارت آلمان انتخاب شدهاند.
وی افزود: کتابهای کودک، ادبیات و زبان آلمانی و مجموعه کتابهای میدان الکساندر که یکی از میادین معروف در آلمان محسوب میشود، عمده کتابهای غرفه آلمان را تشکیل میدهند.
هلپ با اشاره به بازدید کنندگان غرفه آلمان، عنوان کرد: دانشجویان زبان آلمانی و ایرانیانی که در آلمان زندگی میکنند، بازدیدکنندگان اصلی این غرفه را تشکیل میدهند. همچنین ناشران و تصویرگران ایرانی که به دنبال تعاملات بیشتر با صنعت نشر آلمان هستند، طیف دیگری از مخاطبان ما محسوب میشوند. درحقیقت علت اصلی حضور من در این نمایشگاه نیز ملاقات با ناشران ایرانی و مذاکره با آنهاست.
وی ادامه داد: از سال 2002 در نمایشگاه کتاب تهران شرکت کردهام. در این سالها نه تنها غرفه مستقل کشور آلمان را برپا کردهایم بلکه کارگاه ناشران، تصویرگران و کتابفروشان را نیز تشکیل دادهایم و این کارگاهها موجب ارتباطات نزدیک دو کشور در حوزه نشر کتاب شده است. ایرانیان بسیاری نیز هرساله به نمایشگاه کتاب فرانکفورت میآیند و تعاملات خوبی در طول این سالها با یکدیگر داشتهایم .
مدیر بخش آسیا، آفریقا و ایران نمایشگاه کتاب فرانکفورت درباره ترجمه آثار نویسندگان معاصر ایران در آلمان اظهار کرد: آثاری از نویسندگان ایرانی به آلمانی ترجمه و با استقبال خوبی در آلمان مواجه شده است. اما به طور کلی تعداد این آثار اندک است که دو علت برای آن میتوان برشمرد؛ نخست آنکه تعداد مترجمان ادبی از فارسی به آلمانی اندک است و این یکی از مشکلات بزرگ در این حوزه است. از سوی دیگر نیاز انتشارات آلمانی به آثار پرمایه و فاخر برای انتشار است. محتوای این تالیفات باید در سطح بینالمللی باشد تا ناشران آلمانی به ترجمه و انتشار آنها رغبت پیدا کنند.
غرفه کشور آلمان در طبقه دوم شبستان، سالن بازار جهانی کتاب واقع شده است.
بیست و هشتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران از 16 تا 26 اردیبهشت در مصلی امام خمینی (ره) با شعار «خواندن، گفتوگو با جهان» برپاست.
منبع