-
فرزند خود را در انتخاب دوستان باهوش آزاد بگذارید. البته کنترل اخلاقی و رفتاری دوستان از وظایف مهم پدران و مادران است ولی دانشآموزان تیزهوش نیازمند دوستی با کسانی هستند که در تواناییهای فکری و درسی با هم رقابت کنند. لازمهی موفقیت این دانشآموزان در آزمون تیزهوشان رقابت درسی در امور تستزنی و حل مسائل پیچیده و گاه بسیار آسان با همسالان تیزهوش است.
-
مشاوره با یک کارشناس مشاوره و برنامهریزی در خصوص برنامهریزی آموزشی و مطالعاتی فرزندتان از جمله روشهایی است که در ضمن دادن آزادی عمل کودکانه، میتواند در داشتن برنامهریزیهای منظم با توجه به روحیات فرزندتان تأثیر زیادی داشته باشد.
-
آموزشها و کلاسهای ویژه از جمله راهکارهایی است که میتوان به کمک آن دانشآموز را به طور کامل با شیوهی سؤالات و نوع مطالعه برای آزمون ورودی تیزهوشان آماده کرد. در این کلاسها باید مفاهیم آموزشی به گونهای طرح شود که دانشآموزان بتوانند مفاهیم علمی و پیچیده را بسیار سریع و با توضیح کم درک کرده و همچنین فرایند پیشرفت خود را در طول این کلاسها مشاهده کنند و نقاط قوت و ضعف خود را بشناسند.
-
گاهی شکستهای تحصیلی دانشآموزان باعث دلزدگی آنان میشود. لازم است خانوادهها با تشویق آنان به تلاش بیشتر و توضیح اینکه «همهی افراد نابغه و نخبه نیز گاهی شکست میخورند» آنها را به مطالعهی بیشتر دلگرم کنند. عدم کسب نمرهی کافی در درسهای امتحانی مدارس برای این دانشآموزان گاهی به دلیل آسان تصور کردن امتحانات و جدی نگرفتن آنهاست که باید این موضوع را برای آنها توضیح داد.
-
تغذیهی خوب و پرانرژی، مهمترین عامل است که در آمادگی مغز برای حل مسائل پیچیده ضروری است؛ ضمن آنکه فعالیتهای روزانه همچون خوابیدن، تنفس هوازی، بازی کردن و ورزش روزانه برای تقویت ذهن ضروری است.