اخبار
چهارشنبه، 23 اردیبهشت 1394
کسب مدال فیلدز توسط میرزا خانی، جامعه ریاضی جهان را مشعوف کرد

کسب مدال فیلدز توسط میرزا خانی، جامعه ریاضی جهان را مشعوف کرد

برنده مدال فیلدز 2010 کسب مدال فیلدز توسط مریم میرزاخانی به عنوان نخستین ریاضیدان زن جهان را مایه افتخار جامعه ریاضی جهان خواند.

 

به گزارش ایسنا، پرفسور سدریک ویلانی، استاد دانشگاه لیون فرانسه و برنده مدال فیلدز 2010 که به دعوت پژوهشگاه دانش های بنیادی و با کمک دکتر مریم میرزاخانی، برنده ایرانی مدال فیلدز - نوبل ریاضی - به ایران آمده روز دوشنبه میهمان دانشگاه صنعتی شریف بود.

وی در سالن جابربن حیان و در جمع اساتید و دانشجویان مشتاق سخنرانی خود را که در خصوص معادلات سیارات و پایداری بود ارایه کرد.

در این جلسه سخنرانی که با استقبال چشمگیر دانشجویان همراه بود به مبحث اهمیت ریاضیات چه از نظر کاربردی و چه از نظر هنری پرداخته شد.

در پایان سخنرانی، سدریک ویلانی پاسخگوی سوالات عمومی و تخصصی دانشجویان بود.

برنده مدال فیلدز در حاشیه این جلسه در گفت‌و‌گویی اشتیاق دانشجویان شرکت کننده در این نشست را که طی آن سالن جابربن حیان دانشگاه به طور کامل پر شده و برخی ایستاده به سخنرانی وی گوش می‌کردند و سئوالات فراوانی را از وی مطرح کردند بسیار جالب توجه توصیف کرد و گفت: در این سالن امروز شاهد دانشجویان مشتاق بسیاری بودم که می‌خواستند بدانند چگونه ریاضیات می‌تواند به شناخت آنها از جهان کمک کند و در هر کشوری جوانان، آینده کشور را نشان می‌دهند و من امروز بخشی از آینده ایران را دیدم.

وی تصریح کرد: به عنوان یک دانشمند می‌گویم که گسترش ارتباطات علمی می‌تواند هماهنگی بیشتری میان مردم جهان ایجاد کند و من بسیار علاقه مند هستم که در مسیر گسترش ارتباطات میان ملتها کمک کنم. امیدوارم چنین ارتباطاتی برای بهبود روابط دیپلماتیک کشورها نیز مفید واقع شود.

دکتر ویلانی در ادامه خاطرنشان کرد: ایران برای مدت‌های بسیار طولانی مخزن هوش و فرهنگ پیشرفته بوده است اما امروزه تنها داشتن منابع انسانی قدرتمند شرط موفقیت نیست بلکه ایران باید در توسعه دانشگاهها و مراکز علمی خود نیز بکوشد تا در سطح جهانی بهتر بتوانند رقابت کنند.

وی با تاکید بر جایگاه دانشمندان ایرانی در دنیا گفت: کل جامعه ریاضی بسیار مشعوف شدند که مریم میرزاخانی موفق شد در بالاترین سطوح علمی قرار گیرد. در درجه اول به خاطر آنکه وی یک ریاضیدان برجسته است ضمن آنکه اولین زنی است که توانسته در سطح جایزه فیلدز مطرح شود و همچنین به دلیل آنکه شخصیت بسیار مهربان و حساسی دارد و همواره تلاش می‌کند تا به دیگران کمک کند. علاوه بر این مریم میرزا خانی توانست هوشمندی ایرانیان را بیش از پیش در میان دانشمندان به نمایش بگذارد.

ویلانی درباره آنچه به دانشجویان کمک می‌کند تا در مسیر کسب جایزه فیلدز یا انجام کارهای بزرگ در ریاضیات حرکت کنند گفت: هر چند بخشی از این مسیر به شانس بستگی دارد اما دانشجویان باید در یک زمینه خاص تا حد ممکن توانمند شوند و در آن حوزه با کنجکاوی وقایع را دنبال کنند تا فرصت مناسب پیش آمده و آنها بتوانند از این فرصت به موقع استفاده کنند.

همچنین ارتباط با دیگر دانشمندان و حضور در رخ دادهای علمی نیز نقش به سزایی در پیشرفت‌های علمی دارد.

بنا بر این گزارش، سدریک ویلانی در ادامه در دفتر رئیس دانشگاه حاضر شد و با دکتر فتوحی - رییس - و برخی دیگر از اساتید دانشگاه شریف دیداری دوستانه داشت.

در جلسه دیدار مسئولین دانشگاه با دکتر ویلانی، تبادل دانشجو و استاد به عنوان یکی از مهمترین زمینه های همکاری مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

دکتر ویلانی تاکید زیادی بر ارتباطات شخصی اساتید داشت و در این خصوص افزود: برگزاری همایشها و کنفرانس های بین المللی راه مناسبی است که در کنار توافقات و امضای تفاهم نامه های بین دانشگاهی به تسهیل روابط بین دانشمندان و اساتید کمک خواهد کرد.

وی خاطرنشان کرد: اصرار بر تولید مقالات بی شمار علمی امری نابجاست و مهمتر از تعداد مقالات، کیفیت آنهاست.

ویلانی گفت: بسیاری از ریاضی دانان بزرگ تنها با انتشار یک مقاله به شهرت رسیده اند و بسیاری از آنها تعداد مقالات بسیار کمی دارند.

گفتنی است؛ سفر دکتر ویلانی با کمک دکتر مریم میرزاخانی انجام شد و دکتر ویلانی و مسئولین دانشگاه در غیاب وی از او تشکر کردند.

خبرگزاري ايسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران