به گزارش سرویس علمی ایسنا، این آزمایش جدید برای اثبات این نظریه انجام شده که مخمر یکی از خویشاوندان دور انسان است.
در حقیقت، مخمر از اشتراکات بسیار زیادی با انسان برخوردار است، بطوری که دانشمندان دریافتهاند انسان میتواند ژنهای خود را با مخمر مبادله کرده و زنده بماند.
این دانشمندان با استفاده از ژنهای انسان، سویههای مهندسی شده مخمر را تولید کردند. آنها دریافتند که گروههای خاصی از ژنها بطور عجیبی در طول زمان تکامل ثابت باقی ماندهاند.
به گفته محققان، این تحقیق راه را برای استفاده از مخمرهای انسانیشده به منظور درک بهتر اختلالات ژنتیکی و برای غربالگری داروها در جهت درمان بیماریها هموار کرده است.
اگرچه مخمر تنها از یک سلول برخوردار بوده و انسانها دارای تریلیونها سلول در سیستمهای پیچیده هستند، اما اشتراکات ژنی زیادی بین این دو موجود وجود دارد.
از میان این ژنهای مشترک، 450 نمونه از آن برای بقای مخمر حیاتی هستند، از این رو دانشمندان نسخه مخمر هر کدام را حذف کرده و آنها را با نسخه انسانی جایگزین کردند.
تولید صدها سویه جدید از مخمر و هر کدام با یکی از ژنهای انسان، منجر به تولید سویههای مهندسی شده جدید بسیاری شد که پس از تعویض ژنهایشان با نمونه انسانی دوام آورده و تکثیر شدند.
تحقیقات آینده ممکن است به مقایسه سویههای مختلف مخمر انسانی شده بپردازند که هر کدام از نسخه نسبتا متفاوتی از یک ژن انسان برخوردارند و از یافتهها برای درک بهتر چگونگی تاثیرگذاری جهشهای خاص بر سلامت انسان استفاده کنند.
محققان همچنین میتوانند نسخههای دقیقی از جهشهای ژنی انسان را در مخمر قرار داده و سپس داروهای مختلف را برای آزمایش درمانهای جدید روی آن امتحان کنند.
اگرچه قبلا از این گونه تجربیات تبادل ژنی بین انسان و مخمر با یک ژن انجام شده، اما این نخستین تحقیق مقیاس بزرگ برای تبادل صدها جفت ژن محسوب میشود.