به گزارش سرویس فناوری ایسنا، دانشمندان با استفاده از نانورشتههای سلولز یا CNF، تراشههای جدید را ساختهاند. این نوع چوب انعطافپذیر و نازک است و زمانی که لایهای از ماده اپوکسی به آن اعمال میشود، بسط نمییابد و همچنین بر خلاف چوب عادی، رطوبت را جذب خود نمیکند.
دانشمندان در آزمایشهای انجامشده توانستند از CNF به عنوان لایهای پایه یا زیرلایه برای ساخت مدارهای الکترونیکی استفاده کنند و امیدوارند ابداع جدید، راهکاری دوستدار محیط زیستی برای مشکلات زبالههای الکترونیکی حال حاضر و همچنین تولید تلفنهای فوق منعطف و زیستتجزیهپذیر ارائه دهد.
چوب، منبعی تجدیدپذیر است در حالی که بسیاری از مواد نفتمحوری که تولیدکنندگان از آنها برای ساخت تراشههای رایانههای مدرن استفاده میکنند، این گونه نیستند.
چوب همچنین دارای مزیت دیگری است و آن توانایی تجزیهشدن است، بنابراین، میتوان تراشههای چوبی را در معرض موریانهها قرار داد تا این موجودات آنها را تجزیه کرده و تراشههای مزبور سرانجام حتی به عنوان یک کود به کار روند.
سالانه 3.2 میلیون تن زباله الکترونیکی در آمریکا تولید میشود و سازمانهای مختلفی در تلاش برای بازیافت زباله هستند، با این حال، باز هم میلیونها تن از این زبالهها در زیر زمین دفن میشوند.
با تغییردادن مواد سازنده ابزار الکترونیکی، دانشمندان در تلاش برای رهایی از مشکل زبالههای الکترونیکی هستند.
هنوز سالها تا ورود تراشههای رایانهای چوبمحور به بازار فاصله است.
جزئیات این موفقیت علمی در مجله Nature Communications ارائه شد.
ایسنا