به گزارش سرویس آموزش و پرورش ایسنا، امروزه در سطح جهانی روش های جدید آموزشی مبنی بر تحقیق و پژوهش فردی و گروهی توسط دانش آموزان، رو به رشد و در حال اجرا است. همچنین توجه شایانی به آگاهی بخشی در حوزه حقوق مدنی و اجتماعی افراد به ویژه در سنین کم صورت گرفته است. اما جای خالی آموزش هایی که محرک سیستم خلاقیت دانش آموزان و بالابرندهی مهارت های پژوهشی، اجتماعی و حقوق داخلی و بین المللی آنها باشد حس میشود.
موضوع مدل سازی جلسهی شورای امنیت سازمان ملل در مدرسه علامه حلی تهران، اردوگاه های غیرقانونی مهاجرین و وضعیت کودکان مهاجر در کشور استرالیا بود که با صدور قطعنامه ای خاتمه یافت.
در این شبیه سازی هرکدام از دانش آموزان ایفاگر نقش یک نماینده از کشورهای مختلف حاضر در جلسه ی شورای امنیت سازمان ملل متحد بودند و به زبان انگلیسی در مواضع سیاسی آن کشورها سخنرانی کردند.
تهیه متن سخنرانی ها تماما به عهده دانش آموزان بود و به صورت تحقیقی از طریق تماس با سفارت های مربوطه و سایت وزارت امور خارجه کشورها و دیگر منابع، آماده شده بود.
در کشورهای زیادی مانند ژاپن، هند، کانادا و کره هرساله این شبیه سازی در سطح دانشجویی و در رشته های مرتبط علوم سیاسی با محوریت های مختلف برگزار میشود، اما به گفته دکتر سید رضا به آفرین استاد دانشگاه و مجری این طرح، شبیه سازی جلسات سازمان ها و ارگان های بزرگ بین المللی دربین نوجوانان سننین 12-14 سال اولین بار است که در منطقه خاورمیانه اجرا می شود.
به نظر میرسد یکی ازدستاورد های این کار، آشنایی دانش آموزان با ساختار و قوانین ارگان های رسمی بین المللی و همچنین وظایف و فعالیت این سازمان ها است که آگاهی از آن موجب می شود این نوجوانان بدانند برای حل و فصل مشکلات بین المللی راهکارهای قانونی وجود دارد و برای رفع معضل ها و مشکلات نباید به ناهنجاری پناه برد.
همچنین ترغیب نوجوانان برای پژوهش و افزایش مهارت های ارائه و بیان در مجامع عمومی را هم می توان از دیگر فواید اجرای این گونه طرح ها دانست.
دکتر به آفرین همچنین اشاره کرد در برخی شعبه های دیگر مدارس علامه حلی نیز این طرح در حال اجرا است. با این اوصاف جای امیدواری است که سیستم آموزشی کشور گنجایش بیشتری برای طرح هایی از این قبیل را پیدا کند و در تمامی مدارس کشور شاهد برگزاری آنها باشیم.
خبرگزاری ایسنا