اخبار
ﺳﻪشنبه، 02 تیر 1394

ورود بیش از 70 درصد فارغ‌التحصیلان دانشکده فنی امیرکبیر اراک به بازار کار

سرپرست دانشکده فنی و حرفه‌ای امیرکبیر اراک گفت: طی تحقیقات به عمل آمده از فارغ‌التحصیلان، مشخص شد که 77 درصد از فارغ‌التحصیلان این دانشکده مشغول به کار در مشاغل مرتبط با رشته تحصیلی خود می شوند.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) – منطقه مرکزی– علی‌محمد نظری امروز در نشست خبری با اصحاب رسانه که به مناسبت سالگرد تأسیس دانشگاه فنی‌و‌حرفه‌ای برگزار شد، گفت: از آنجا که این دانشکده مهارت‌محور است، فارغ‌ا‌لتحصیلان این دانشکده اغلب پس از اتمام تحصیل مشغول به کار می‌شوند.

افزود: این دانشگاه سابقه طولانی در اراک دارد و همزمان با دارالفنون تأسیس شده است. این دانشکده سالانه بین 6000 تا 6500 فارغ‌التحصیل از هنرستان‌ها را جذب می‌کند که این تعداد در استان به 15 هزار نفر می‌رسد.

سرپرست دانشکده فنی و حرفه‌ای امیرکبیر اراک با بیان اینکه کلیه 173 دانشکده‌ فنی ایران، تک‌جنسیتی هستند گفت: این دانشکده ارتباط تنگاتنگی با صنعت داشته و فارغ‌التحصیلان آن کارآفرین هستند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اراک افزود: تمام کارخانجات و صنایع باکمک تکنسین‌ها اداره می‌شوند. صنعت نیز به این دانشگاه اعتماد کرده و درصدد هستیم این ارتباط گسترده‌تر شود.

وی از ساخت و مونتاژ دستگاه‌ CNC در دانشکده فنی‌وحرفه‌ای در ساخت خودکفا شده و با هزینه‌ای کمتر از 20 الی 30 درصد از قیمت بازار آنرا عرضه می‌کند.

این عضو هیئت علمی دانشگاه اراک، با بیان اینکه دانشکده فنی‌وحرفه‌ای در مقاطع فوق دیپلم و کارشناسی دانشجو می‌پذیرد، افزود: دانشجویان در 10 رشته کاردانی در این دانشکده مشغول به تحصیل هستند.

نظری اضافه کرد: به جز رشته حسابداری که خدماتی است، سایر رشته‌های مکانیک، ساخت‌وتولید، عمران، کارشناسی برق گرایش قدرت، مهندسی کامپیوتر و کارشناسی حسابداری، مهارت‌محور هستند.

وی در ادامه گفت: این دانشکده دارای 10 الی 12 مدرس است و بقیه حق‌التدریس هستند که باید تعیین تکلیف شوند. برای سال تحصیلی جدید نیز چهار مدرس جدید به کادر هیئت علمی اضافه خواهند شد.

نظری در رابطه با تربیت تکنسین‌ها اظهار کرد: کارآموزان 2000 ساعت آموزش تئوری و بین 1200 تا 1400 ساعت کار عملی را می‌گذرانند.

وی در بخشی از سخنانش با اشاره به تغییر سیستم آموزش و پرورش به سیستم 3-3-6 گفت: با این تغییر به احتمال زیاد مقطع پیش‌دانشگاهی به این سیستم جدید اضافه خواهد شد و فارغ‌التحصیلان یک سال دیرتر وارد دانشکده خواهند شد.

نظری با بیان اینکه این دانشکده در گذشته زیر نظر آموزش و پرورش بوده و در حال حاضر زیر نظر وزارت علوم قرار گرفته است، افزود: ارتباط این دانشکده با آموزش و پرورش مثبت بوده و آموزش و پرورش در پرورش دیپلم فنی‌وحرفه‌ای بسیار خوب عمل کرده است.

سرپرست دانشکده فنی و حرفه‌ای امیرکبیر اراک در ادامه اظهار کرد: دانشکده فنی و حرفه‌ای در خصوص نیروی انسانی مستقل شده و فارغ‌التحصیلان همه جذب صنعت خواهند شد، همچنین تعداد مقالات ارائه شده و اختراعات در این دانشکده بسیار چشمگیر است.

وی در اشاره به دستاوردهای این دانشکده اظهار کرد: این دانشکده در فعالیت‌های پژوهشی سرآمد است و چندین بار توانسته در مسابقات رباتیک حائز مقام‌ شود.

نظری وارد شدن نیروی کار توانمند به بازار کار را از دستاوردهای این دانشکده عنوان و بیان کرد: با این وجود، دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای مغفول واقع شده‌اند در حالیکه با توجه به هزینه بالای ایجاد یک شغل در صنعت، باید به فکر تربیت تکنسین بود.

وی تصریح کرد: در یک بازه زمانی دانشگاه‌های پیام‌نور و دانشگاه‌های آزاد بیش از حد توسعه یافتند در صورتی که باید دانشگاه‌های فنی توسعه پیدا می‌کردند.

سرپرست دانشکده فنی و حرفه‌ای امیرکبیر اراک افزود: تاکنون بارها از این دانشکده درخواست تربیت تکنسین وزارت نفت شده، اما به دلیل هزینه‌های بالای تجهیزات مربوطه قادر به تربیت چنین تکنسین‌هایی نیستیم.

نظری در بخش دیگری از سخنانش گفت: در بخش تولید قطعات، کارگاه ساخت و تولید را به دو قسمت آموزشی و تولید قطعات تقسیم کرده و توانستیم قطعات ریز را تولید کنیم.

وی با بیان اینکه قادر به تولید قطعات با کیفیت هستیم، ادامه داد: سعی بر این است دستگاه‌های CNC را در صنایع چوب به کار ببریم.

نظری در ادامه گفت: مقرر است دوره‌های خاصی برای همه شرکت‌های صنعتی در رشته‌های خاص معرفی و آموز‌ش‌ها را در مقطع کاردانی برگزار کنیم.

این استاد دانشگاه در رابطه با وجه‌تمایز دانشگاه‌های فنی‌وحرفه‌ای با سایر دانشگاه‌ها، عنوان کرد: دانشجویان این مراکز دو نوع مدرک کاردانی و کارشناسی اخذ می‌کنند که به آنها کمک می‌کند در قالب‌های تکنسین و مهندس وارد بازار کار شوند.

وی در ادامه گفت: برای سال تحصیلی جدید سه رشته جدید به رشته های تحصیلی این دانشکده اضافه خواهیم کرد. در این راستا جهت راه اندازی رشته برق و الکترونیک گرایش مهندسی ابزار دقیق، رشته عمران گرایش مدیریت اجرایی و رشته مهندسی ساخت‌وتولید در یک گرایش خاص در حال سپری کردن مراحل اخذ مجوز هستیم.

نظری تصریح کرد: سرانه پرداختی به این دانشگاه یک سوم دانشگاه‌های دیگر است و نیازمند بودجه بیشتری از سوی وزارت علوم در این رابطه هستیم.

وی در پایان بر اهمیت حضور خیرین در دانشگاه‌ها تأکید کرد و گفت: خیرین علاوه بر مدرسه‌سازی می‌توانند در دانشگاه‌سازی و ساخت خوابگاه حضوری فعال داشته باشند.


خبرگزاری ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران