به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، جغدها شکارچیان استثنایی هستند و علاوه بر دید و شنوایی چشمگیرشان، قابلیت قابل توجه دیگری هم دارند و آن پرواز در سکوت است.
این پرواز بیصدا به لطف ساختار بال پرنده است و محققان با بررسی و تحقیق بر روی پرواز این پرنده، یک پوشش پیشساخت تولید کردهاند که به ادعای آنها میتواند بطور چشمگیری سروصدای تولید شده فن کامپیوتر، هواپیماها و توربینهای بادی را کاهش دهد.
محققان دانشگاه کمبریج، ویرجینیا و دانشگاه فلوریدا این بررسی را انجام و ساختار بال جغد را به صورت میکروسکوپی مورد مطالعه قرار دادند و به نتایجی دست یافتند.
ساختار پر جغد زمانی که از بالا مشاهده شود، شبیه جنگلی است و ویژگی متخلخل و سازگار لبه فرار بالهای جغد منجر به کاهش قابلتوجه صدا میشود.
نایجل پیک، محقق این بررسی اظهار کرد: هیچ پرندهای این ساختار بال را ندارد و تمامی پرندهها و هواپیماها برای حرکت، بالهایشان صدا تولید میکند و این صدا از برخورد لبه انتهایی بال است.
بالهای جغد، سه ویژگی خاص دارد؛ یک شانه پر سفت در امتداد لبه بال، یک ماده نرم پرزدار در بالای بال و یک حاشیه انعطافپذیر در لبه انتهایی بال که دانشمندان این ویژگیها را برای پرواز بیصدای پرنده مورد بررسی قرار دادهاند.
تلاشهای اولیه برای کاهش ناهمواری سطح زیرین و کاهش سروصدا در حدود 30 دسیبل است.
نتایج این بررسی در کنفراس ابرآکوستیک در دالاس آمریکا ارائه میشود.
خبرگزاری ایسنا