به گزارش سرویس فناوری ایسنا، یک تیم تحقیقات بین المللی با همکاری مونیکا کراسیون از دانشگاه اکستر، روش جدیدی برای قرار دادن الکترود گرافنی انعطافپذیر شفاف درون الیاف مورد استفاده در نساجی ارائه کرده است. این یافته اخیر محققان میتواند انقلابی در صنعت ساخت ادوات الکترونیکی پوشیدنی ایجاد کند.
کراسیون، از محققان این پروژه، میگوید: «این یافته نقش محوری در ساخت ادوات الکترونیکی پوشیدنی در آینده دارد. این فناوری طی سالهای آتی کاربردهای متعددی دارد به طوری که میتواند جایگزین الکترودهای شفاف مورد استفاده در ادوات الکترونیکی شود. دامنه کاربردهای این فناوری بسیار وسیع است، از سیستمهای GPS موجود در منسوجات گرفته تا رصد زیستپزشکی و مخابرات میتوانند از این فناوری استفاده کنند.»
در این پژوهش، گرافن با استفاده از روش لایهنشانی شیمیایی از فاز بخار روی فویل مسی ایجاد شد. سپس گرافن از روی فویل مسی به الیاف پلیپروپیلن منتقل شد. این پلیمر، از مواد رایج مورد استفاده در صنعت نساجی است.
هلنا آلوز، از محققان این پروژه، میگوید: «مفهوم فناوری پوشیدنی بسیار نوظهور است و هنوز راه زیادی برای وارد شدن این نوع منسوجات به بازار باقی مانده است. بنابراین ادغام گرافن در نساجی میتواند کاربردهای تازهای در صنعت داشته باشد.»
آلوز میافزاید: « اطراف ما را محصولات صنعت نساجی محاصره کردهاند. لباسها، پردهها و روکشهای صندلی خودرو، جملگی از محصولات نساجی هستند. ادغام ادوات الکترنیکی در این الیاف میتواند نقش مهمی در توسعه نسل جدیدی از محصولات ایفا کند. همه ادوات الکترونیکی به سیم نیاز دارند، در این فناوری گرافن روی سطح الیاف پوشش داده شده تا الیاف رسانای شفاف به دست آید.»
در سال 2012 این گروه تحقیقاتی موفق به قرار دادن مولکولهای ساندویچی از کلرید آهن میان دو لایه گرافنی شده که در نهایت ماده شفافی به دست آمد که رسانای الکتریکی بود.
نتایج این پژوهش در نشریه Scientific Reports منتشر شده است.
خبرگزاری ایسنا