به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، پژوهشگران معتقدند که استفاده از این تکنیک برای آزمایش داروهای جدید و بررسی عملکرد بیماریها بسیار مفید است.
دکتر آتکان دیمش، پژوهشگر دانشگاه استنفورد در مورد این دستاورد اظهار کرد: اگرچه در گذشته نیز امکان معلق نگهداشتن سلولهای زنده امکانپذیر بود، اما کنترل سلولهای معلق بدون لمس میسر نبود.
وی در ادامه افزود: در واقع دستاورد متمایز این پژوهش کنترل سلولهای معلق به کمک نیروی مغناطیسی است. با توجه به این نکته که هر سلول یک اثر مغناطیسی منحصر بفرد دارد، میتوان به کمک الگوهای موجود کنترل سلولهای معلق را ممکن ساخت.
تیم پژوهشی دانشگاه استنفورد برای معلق نگهداشتن سلولها از دو الکترود نئودیمیوم استفاده کرده است. در این فناوری میتوان هر سلول را بدون در نظر گرفتن جرم تا ارتفاع معینی بلند کرد.
پژوهشگران برای تایید کارایی این سیستم با ترکیب کردن تعدادی از سلولهای سرطانی سینه، ریه و گلبولهای سفید و قرمز خون، موفق به جداسازی آنها در حالت معلق شدند.
دکتر ویلیام گراور، مسؤول بخش مطالعات درمان سرطان دانشگاه کالیفرنیا در مورد اهمیت این دستاورد گفت: به کمک این فناوری در مرحله اول میتوان سلولها را تفکیک کرد و آنها را در حالت سهبعدی به صورت معلق مورد بررسی قرار داد.
همچنین به کمک این فناوری میتوان جرم سلولها را تشخیص داد و اثرات داروهای درمانی را بر آنها مشاهده کرد. به طور کلی این دستاورد ابزاری بسیار پیشرفته برای جدا کردن سلولهای نادر از توده سلولهای مورد آزمایش است.
خبرگزاری ایسنا