اخبار
یکشنبه، 04 مرداد 1394
پراستنادترین محققان دانشگاه تهران در «تولید علم 2014 ایران» معرفی شدند

پراستنادترین محققان دانشگاه تهران در «تولید علم 2014 ایران» معرفی شدند

مؤسس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با اعلام این که میزان تولیدات علمی ایران در سال 2014 بر اساس داده‌های پایگاه استنادی تامسون رویترز از مرز 31 هزار مدرک گذشته است، همچنین، به معرفی اختصاصا «پراستنادترین دانشمندان دانشگاه تهران در تولید علم 2014 » پرداخت.

 

دکتر جعفر مهراد در گفت‌وگو با خبرنگار علمی ایسنا افزود: در حال حاضر تعداد انتشارات علمی ایران که طی سال 2014 در تامسون رویترز به ثبت رسیده است، 31 هزار و 23 مدرک است که از این تعداد 27 هزار و 60 مدرک به مقالات علمی، هزار و 282 مدرک به مقالات همایش‌ها و هزار و 270 مدرک به چکیده کنفرانس‌ها تعلق دارد.

رییس بخش علم اطلاعات دانشگاه شیراز با اشاره به مؤثر بودن سیاست‌های دانشگاه آزاد در کسب مدارک علمی نمایه شده، اظهار داشت: دانشگاه آزاد اسلامی با تولید 5 هزار و 722 اثر علمی در سال 2014 میلادی رتبه اول را در تولید علم ایران در اختیار دارد.

مهراد، رتبه دوم تولید علم ایران را با 2 هزار و 877 اثر علمی، متعلق به دانشگاه تهران دانست و یادآور شد: دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور نیز از این نظر سهم قابل توجهی را به خود اختصاص داده‌اند؛ به گونه‌ای که دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و شهید بهشتی به ترتیب با 2 هزار و 538 مدرک و هزار و 941 مدرک در جایگاه سوم و چهارم تولید علم ایران در سال 2014 میلادی قرار گرفته‌اند.

رییس بخش علم اطلاعات دانشگاه شیراز اضافه کرد: جایگاه پنجم این رتبه‌بندی به دانشگاه صنعتی اصفهان با تولید هزار و 795 مدرک اختصاص یافته است.

وی با اشاره به وضعیت تولید علم در دانشگاه‌های مختلف کشور خاطرنشان کرد: اختصاصا در دانشگاه تهران، از کل 2 هزار و 877 اثر نمایه‌سازی شده در تامسون رویترز، تعداد 2 هزار و 529 مورد مقالات علمی، 197 مورد مقالات همایش‌ها و 60 مورد چکیده کنفرانس‌ها است.

مهراد یادآور شد: در سال 2014 میلادی «رضا توکلی مقدم» از دانشکده فنی، «محمدرضا گنجعلی» از دانشکده شیمی، «زهرا امام جمعه» از دانشکده کشاورزی، «محمد علی آزاده» از دانشکده فنی و «علی اکبر موسوی موحدی» از انستیتو بیوفیزیک و بیو شیمی دانشگاه تهران به ترتیب با تولید 34، 31، 30، 30 و 20 اثر نسبت به سایر نویسندگان آثار بیشتری تولید کرده و رتبه‌های اول تا 5 تولید علم دانشگاه تهران را در اختیار دارند.

مؤسس پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) با تاکید بر این که دانشگاه تهران در اخذ استناد مقالات نیز که کیفیت علمی و دفعات استفاده از آثار علمی دانشمندان را نشان می‌دهد، عملکرد مناسبی داشته است، گفت: نخستین مقاله با استناد بالا به «افسانه صنعتی»، «حسن کریمی مله» و «علیرضا بدیعی» از این دانشگاه تعلق دارد.

به گفته وی این مقاله در حالی که در دومین ماه سال 2014 میلادی منتشر شده تاکنون 28 بار به آن استناد شده است.

مهراد به دومین مقاله پر استناد این رتبه‌بندی اشاره کرد و اظهار داشت: دومین مقاله پر استناد دانشگاه تهران مربوط به «ماشاءالله رضا کاظمی»، « آبتین عبادی عموقین » و «محمد مهدی منتظر رحمتی» است که در ماه پنجم سال 2014 میلادی منتشر شده و تاکنون 24 استناد دریافت کرده است.

وی سومین مقاله پر استناد را متعلق به «علیرضا کریمی»، «مهدی نوید بخش» و «حسن یوسفی» دانست و ادامه داد: این مقاله در پایگاه «وب آو سایتیشن» دارای 23 استناد و در Biosis Citation Index دارای 12 استناد بوده و در ماه آوریل 2014 میلادی منتشر شده است.

استاد علم اطلاعات و دانش شناسی دانشگاه شیراز، با بیان اینکه باید در انتصاب اسامی پژوهشگران برتر به دانشگاه‌ها دقت کرد، افزود: دانشمندان معمولا به طور تیمی و گروهی کار می‌کنند و از این رو وابستگی به دانشگاه تهران دلالت بر وابستگی سایر پژوهشگران به این دانشگاه ندارد.

وی در این باره توضیح داد: به طور مثال در مقاله پر استناد دوم « دکتر آبتین عبادی عموقین» عضو هیات علمی دانشگاه تربیت مدرس است و در مقاله پر استناد سوم «حسین یوسفی» وابسته به دانشگاه تهران و «علیرضا کریمی» و «مهدی نوید بخش» به دانشگاه علم و صنعت ایران وابسته هستند.


منبع:ایسنا

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران