به گزارش سرویس علمی ایسنا منطقه خراسان، بسیاری از کشورهای جهان به دلیل ناکارآمدی یا فقدان سیستمهای تصفیه فاضلاب، در معرض خطرات جدی تهدیدکننده سلامت افراد جامعه قرار دارند. ایجاد چنین نقشهای میتواند به پایش وضعیت آبهای جهان از لحاظ فراوانی ویروسهای بیماریزا کمک کند.
محققان دانشگاه ایالت میشیگان آمریکا میگویند: با استفاده از این نقشه میتوان بررسی کرد که آیا ویروسها از فاضلاب تصفیه نشده به داخل مسیرهای آبی رهاسازی شدهاند یا خیر. همچنین میتوان نحوه انتشار بیماریهای مرتبط با این ویروسها را مورد پایش قرار داد. آنها عقیده دارند با کمک این نقشه میتوان یک برنامه واکسیناسیون و درمان طراحی و از بروز بیماریهای مرتبط با مشکلات عدم تصفیه فاضلاب پیشگیری کرد.
این مطالعه بر روتاویروس متمرکز شده که یکی از عوامل بیماریزای موجود در فاضلاب انسانی است و تصور میشود که سالیانه مسئول مرگ بیش از 450 هزار نفر در جهان است. میزان ابتلا به روتاویروس در بین کودکان زیر دو سال بیش از هر رده سنی دیگر است. از آنجا که این بیماری به سرعت منتشر میشود، درک بهتر نحوه پراکنش و انتقال آن، عاملی کلیدی در مبارزه با این ویروس است.
این مدل با ایجاد شبکهای کارآمد، به تعیین جزئیات دقیق مربوط به منابع انتشار آلاینده کمک میکند. به این ترتیب این نواحی میتوانند به منظور اجرای برنامههای کنترل و پایش، تحت نظارت بیشتر قرار بگیرند
منبع:ایسنا