اخبار
پنجشنبه، 15 مرداد 1394

برنامه‌ریزی برای کاهش آمار کودکان بازمانده از تحصیل

وزیر آموزش و پرورش ضمن تاکید بر ضرورت تلاش برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی گفت: تلاش برای افزایش بهداشت مدارس مخصوصا مدارس شبانه‌روزی دختران بسیار مهم است.

ه گزارش خبرنگار «آموزش و پرورش» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، علی‌اصغر فانی در سومین روز از اجلاس روسای مدیران و روسای آموزش و پرورش کشور به جمع‌بندی برنامه‌های این سه روز و نتیجه کارگروه‌های تخصصی تشکیل شده پرداخت و ضمن تشکر از دبیرخانه اجلاس برای برنامه‌ریزی چند ماه و شرکت کنندگان گفت: نعمت مسوولیت و اداره نظام تعلیم و تربیت، نعمتی است که خدا به ما ارزانی داشته و به موجب این نعمت توفیق یافتیم تا در خدمت فرزندان این کشور باشیم که سرمایه اصلی کشور هستند بنابراین باید قدر این نعمت و فرصت‌ها را بدانیم.

وی با اشاره به مسوولیت‌های مختلف خود در سال‌های بعد از انقلاب، اظهار کرد: هرکدام از ما که در مسوولیتی هستیم ممکن است بعدها در این مسوولیت نباشیم بنابراین باید طوری کار کنیم که از انجام آن شرمنده نباشیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در راه انجام مسوولیت‌ها، مشکلات، کمبودها و ناملایماتی وجود دارد، ادامه داد: زمانی که مسوولیتی داریم، باید برای رضای خداوند و تربیت فرزندان کشور از امکانات استفاده بهینه کنیم.

فانی به اهمیت تکریم ارباب رجوع تاکید کرد و افزود: احترام گذاشتن به همکاران فرهنگی، دانش‌آموزان، اولیای آنها و مردم وظیفه ماست. گاهی به دلیل محدودیت‌ها و کمبودها نمی‌توانیم پاسخ مثبت به بسیاری از درخواست‌ها بدهیم. اما حداقل می‌توان جواب منفی را با احترام و تکریم و بزرگداشت ارباب رجوع ارائه کرد.

وی با اشاره به نام‌گذاری امسال از سوی مقام معظم رهبری به نام دولت ملت، همدلی و همزبانی ادامه داد: لازمه این همدلی و همزبانی جلب اعتماد است و ما تا نتوانیم اعتماد طرف مقابل را جلب کنیم، نمی‌توانیم ادعای همدلی و همزبانی کنیم.

وزیر آموزش وپرورش رمز موفقیت در آموزش و پرورش را محبوبیت و مقبولیت دانست و خاطرنشان کرد: روسای آموزش و پرورش ما باید در نزد همکاران خود و فرهنگیان و مردم از محبوبیت و مقبولیت برخوردار باشند.

فانی افزود: صداقت، خوشرویی، شجاعت، سعه‌صدر، بزرگ‌منشی و کرامت به لحاظ ویژگی شخصیتی مدیران و آینده نگری، قدرت برنامه‌ریزی و نگرش سیستمی به مسائل، به عنوان ویژگی‌های مهارتی لازمه محبوبیت و مقبولیت است. رییس آموزش و پرورش یک منطقه باید الگوی فردی باشد و رفتار و کردار و گفتارش برای مردم و همکارانش به عنوان الگو مطرح شود.

وی با بیان اینکه مدیران در جمهوری اسلامی سنگ زیرین آسیاب هستند، اظهار کرد: ما باید آستانه تحمل خود را بالا ببریم و با توکل به خدا تلاش کنیم، از بحران‌هایی که در مسیر ما قرار داده شده با موفقیت عبور کنیم.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه در سه روز برگزاری اجلاس روسای آموزش و پرورش 12 کارگروه تخصصی تشکیل شد، به بعضی از نکات خروجی این کارگروه‌ها اشاره کرد و درخصوص سند تحول، بیان کرد: تدوین یک مجموعه و کتابی که مبانی نظری و اصولی تحول را شامل شود، لازم است و امیدواریم در ستاد این کتاب آماده شود و جزو دروس دانشگاه فرهنگیان و معلمان قرار گیرد.

وی افزود: فرهنگ سند تحول باید در درجه اول بین فرهنگیان و در درجه دوم بین جامعه و سایر نهادها مطرح شود.

وزیر آموزش و پرورش درباره اجرای سند تحول براساس نقشه راه گفت: ما نقشه راه را چاپ خواهیم کرد و به همه مناطق خواهیم فرستاد و امیدواریم از سال 94 تا 99 بتوانیم هر سال تقریبا 100 فعالیت و برنامه را که پیش‌بینی شده به نتیجه برسانیم.

فانی درخصوص برنامه ششم توسعه براساس نقشه راه سند تحول نیز اظهار کرد: ما آمادگی داریم از نظریات استان‌ها در تدوین برنامه ششم توسعه استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه باید احکام و منابع مورد نیاز برنامه را ذکر کنیم، خاطرنشان کرد: بسیاری از برنامه‌های توسعه قبلی بلااقدام مانده‌اند زیرا منابع لازم دربرنامه آنها دیده نشده است. در پنج برنامه قبلی تکالیفی به عهده وزارت آموزش و پرورش گذاشته شده، بنابراین باید در برنامه ششم توسعه منابعی که می‌توانند در اجرای برنامه به ما کمک کنند تعریف کنیم.

وزیر آموزش و پرورش افزود: حمایت همه جانبه دولت،‌ مجلس، مقام معظم رهبری و همه نهادها و ارگان‌ها و شخصیت‌ها فرصت بزرگی برای آموزش و پرورش است که منابع مورد نیاز را پیش‌بینی کند.

فانی درخصوص بازگشایی مدارس در سال تحصیلی 94 گفت: پرونده ثبت‌نام مدارس باید با اطلاع‌رسانی در شهرستان‌ها کامل شود. ما نسبت به سال گذشته یک ماه جلو هستیم. تکلیف ثبت‌نام مدارس و آمار دانش‌آموزان باید هرچه زودتر مشخص شود تا بتوانیم کارها را ساماندهی کنیم.

وی همچنین درخصوص تعمیر و تجهیز مدارس شهرستان‌ها بیان کرد: بازسازی، رنگ‌آمیزی و شاداب کردن محیط آموزشی برای استقبال از دانش‌آموزان در مهر 94 در مدارس و هنرستان‌ها باید با کمک دانش‌آموزان انجام گیرد.

وزیر آموزش و پرورش افزود: وضعیت کتاب‌های مدارس در سال 94 خوب است و از مدیران پژوهشی خواهشندیم کتاب‌ها را زودتر به مناطق برسانند.

فانی همچنین درخصوص ساماندهی و سازماندهی نیروی انسانی گفت: باید تلاش کنیم رضایت همکاران را ایجاد کرده و از نیروی انسانی در آموزش و پرورش حداکثر استفاده را ببریم.

وزیر آموزش و پرورش درخصوص رتبه‌بندی معلمان خاطرنشان کرد: وزارت آموزش و پرورش حداقل 7 ماه تلاش کرد تا 20 اسفند 93 رتبه‌بندی معلمان به تصویب هیات وزیران برسد. عده‌ای در جامعه هستند که می‌خواهند این اقدام را کوچک نشان دهند در حالی که برای این امر تلاش‌های زیادی انجام شده است و از افرادی که در ستاد هستند خواهشمندیم دستورالعمل رتبه‌بندی را زودتر صادر کنند.

فانی بر ضرورت تلاش برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی تاکید کرد و افزود: تلاش برای افزایش بهداشت مدارس مخصوصا مدارس شبانه‌روزی دختران بسیار مهم است.

ضرورت انسداد مبادی بی‌سوادی

وی افزود: سنجش صلاحیت حرفه‌ای و شایستگی معلمان باید در ستاد به نتیجه برسد و این حلقه‌ای از حلقه‌های سند تحول است.

به گزارش ایسنا، فانی در ادامه بر ضرورت انسداد مبادی بی‌سوادی تاکید کرد و گفت: امیدواریم در این زمینه و همچنین افزایش پوشش تحصیلی دختران و کودکان کار گام‌های بلندتری برداریم. در شهرهای بزرگ این پدیده بیشتر به چشم می‌خورد که کودک در سن تحصیل در خیابان‌ها مشغول به کار است. در تلاش برای برنامه‌ریزی بیشتر به منظور کاهش آمار کودکان بازمانده از تحصیل هستیم.

وزیر آموزش و پرورش به اقدامات انجام شده درخصوص توسعه شاخه فنی و حرفه‌ای گفت: قرار بود تا پایان برنامه پنجم توسعه به پوشش 42 درصدی دست یابیم که اکنون این آمار کمتر از 40 درصد است. باید توسعه شاخه فنی و حرفه‌ای در برنامه ششم توسعه به خوبی دیده شود. همچنین توزیع متوازن شاخه‌ها و رشته‌ها و به کارگیری سیاست بومی‌گزینی مورد توجه است.

وی افزود: متاسفانه در مناطق کمتر از توسعه یافته نیروهای تازه‌نفس و کم تجربه تنها به مدت دو تا سه سال خدمت کرده و سپس خود را منتقل می‌کنند.

باید از مدارس غیردولتی حمایت کنیم

فانی با بیان اینکه تکیه صرف بر بودجه‌های دولتی مشکل و آموزش و پرورش را حل نمی‌کند گفت: ظرفیت‌های خوبی در قانون شوراها و قوانین آموزش و پرورش دیده شده، همچنین باید از ظرفیت شهرداری‌ها، شوراها، استانداری‌ها و... به خوبی استفاده کرد.

وی گفت:‌ باید از مدارس غیردولتی حمایت کنیم و بدانیم که یکی از راه‌های کمک به آموزش و پرورش استفاده از بخش غیردولتی است البته باید نظارت و کیفیت مدارس غیردولتی افزایش یافت.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه به فعالیت‌های پرورشی و فرهنگی اشاره و عنوان کرد: ظرفیت ارزشمند کانون پرورش فکری را در اختیار داریم و مقام معظم رهبری هم تاکید داشته‌اند که خروجی‌های کانون باید ورودی‌های مدارس باشند و توصیه خردمندانه‌ای است.

وی همچنین به توسعه کتابخانه‌های کلاسی، ترویج زنگ گفت‌وگو، انشاء و کتابخوانی، تقویت شوراهای دانش‌آموزی، ضرورت حضور معلمان و مدیران در صفوف نماز جماعت و همچنین توجه به دستورالعمل نظام برنامه‌ریزی استانی اشاره کرد و گفت: 200 میلیارد تومان سرانه و 200 میلیارد تومان هزینه آب، برق مدارس تا قبل از مهرماه ابلاغ می‌شود و معتقدم آموزش و پرورش از آینده بهتری برخوردار خواهد بود.


منبع:ایسنا

ب

اخبار عمومي

اخبار آزمون

تازه‌هاي نشر

ليست کتاب هاي مبتکران