به گزارش سرویس علمی ایسنا، این تحقیق پتانسیل کمککردن به بیش از 200 هزار نفر را دارد که سالانه بیماریها یا آسیبهای عصبی را تجربه میکنند.
دانشمندان دانشگاه مینهسوتا، موسسه فناوری ویرجینیا، دانشگاه مریلند، دانشگاه پرینستون و دانشگاه جانز هاپکینز در این تحقیق حضور داشتند.
بازتولید عصب، فرآیندی پیچیده است زیرا پیچیدگی و رشد دوباره عصبها پس از آسیب یا بیماری به ندرت مشاهده میشود و آسیب عصبی اغلب دائم است؛ با این حال، شیوههای چاپ سهبعدی پیشرفته میتوانند راهکاری برای حل این معضل باشد.
محققان از ترکیبی از تصویربرداری سهبعدی و تکنیکهای چاپ سهبعدی برای ارائه نوعی کانال سیلیکونی سفارشی استفاده کردند که دارای نشانههای زیستشیمیایی برای کمک به بازتولید عصب است.
کارآیی این کانال در آزمایشگاه و با استفاده از موشها آزمایش شد؛ محققان جهت دستیابی به اهدافشان از یک اسکنر سهبعدی برای مهندسی معکوس ساختار کانال عصب سیاتیک موش استفاده کردند.
دانشمندان سپس از نوعی چاپگر سهبعدی سفارشی ویژه برای چاپ محور جهت بازتولید عصب بهره بردند. نتایج نشان داد پس از حدود 10 تا 12 هفته، توانایی موش مورد مطالعه برای راهرفتن دوباره ارتقا یافت.
گام بعدی دانشمندان کاشتن این الگوهای چاپی در انسانهاست.
جزئیات این تحقیق در مجله Advanced Functional Materials منتشر شد.
منبع