به گزارش خبرنگار آموزش و پرورش پانا؛ محی الدین بهرام محمدیان امروز در نشستی با نمایندگان رسانه ها به تشریح عملکرد سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی طی 6 ماه گذشته و طرح ها و برنامه های این سازمان در سال تحصیلی پیش رو پرداخت.
وی در اشاره مختصری به عملکرد سازمان در سال تحصیلی گذشته گفت: 29 عنوان کتاب جدید التالیف برای پایه های نهم و پنجم تولید کردیم که همراه با بسته های کمک آموزشی آن در اختیار دانش آموزان و معلمان قرار گرفت همچنین برای درس های زبان انگلیسی، فارسی و قرآن کتاب گویا تولید کردیم. یکصد عنوان لوح فشرده برای پایه های چهارم و ششم که در سال گذشته کتابهایشان تغییر کرده بود منتشر شد.
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ادامه داد: تیراژ کتابهای درسی امسال یکصد و 30 میلیون جلد بود که امسال در زمینه توزیع آن فروش اینترنتی را برای پایه پیش دانشگاهی (سراسرکشور) پایه ابتدایی (تهران) به طور آزمایشی اجرا کردیم. شاید طی سالهای آینده ضمن تکمیل پروژه فروش اینترنتی کتب درسی پروسه های آموزشی را نیز فناوری پایه کنیم.
محمدیان در ادامه اقدامات سازمان طی سال گذشته اظهار داشت: امسال یکی از کارهای تکمیلی که از قبل آغاز کرده بودیم این بود که نسخه pdf همه کتابها را در سه سامانه مرتبط با سازمان قرار دادیم که این کار دسترسی دانش آموزان و معلمان ساکن در خارج از کشور را به کتابهای درسی تسهیل کرد. امسال همچنین مجلات رشد و کتابنامه رشد منتشر شده است که این کتابنامه شامل فهرستی از کتابهای مناسب، مجاز و استاندارد برای دانش آموزان معرفی شده است. یعنی معلمان بر اساس این کتابنامه به دانش آموزان کتاب توصیه می کنند یا کتابخانه های مدرسه را بر اساس آن تجهیز می کنند.
تاسیس باشگاه معلمان مولف
وی در خصوص بسته های آموزشی پایه های جدیدالتالیف گفت: امسال با حمایت استان ها و وزارتخانه بسته های آموزشی "برفراز آسمان" را برای همه معلمان پایه ششم و نهم تولید و برای آنها ارسال کردیم.همچنین پیرو وعده ای که سال گذشته به معلمان مولف داده بودیم امسال باشگاه معلمان مولف را فعال کردیم. این باشگاه شروع به عضوگیری کرده که در وحله اول همکارانی که در حوزه آموزشی و کمک آموزشی فعالیت می کنند معرفی و آثارشان منتشر خواهد شد. در وحله دوم از معلمان برتر مولف برای تالیف کتب درسی دعوت خواهد شد.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه به وعده تولید کتب الکترونیک برای مدارس الکترونیک و عملی شدن این وعده اشاره کرد و گفت: این کار یک اقدام دولتی نیست بلکه با حمایت سازمان و از طریق بخشهای غیردولتی اتفاق می افتد.
شاخه های فنی و حرفه ای کاهش پیدا می کنند
محمدیان در ادامه به برنامه های آتی سازمان پژوهش در حوزه های برنامه ریزی آموزشی و تالیف کتب درسی اشاره کرد و گفت: در سال تحصیلی 95-96 شاخه ها و رشته های تحصیلی در دوره دوم متوسط کاهش پیدا می کنند خصوصا در شاخه های فنی و حرفه ای و کار و دانش. همچنین استفاده از ظرفیت های پیش بینی شده برای خلق فرصت در برنامه درسی ملی از امسال به اجرا در می اید. ما مصمم هستیم دلالت های برنامه درسی ملی را به طور حداکثری عملیاتی کنیم.
برگزاری جشنواره های تولید محتوای الکترونیکی و فیلم رشد
وی در همین خصوص افزود: امسال بعد از سه سال رکود هفتمین دوره جشنواره تولید محتوای الکترونیکی را برگزار می کنیم که شرکت کننده های آن بیشتر معلمان و دانش آموزان هستند. شعار ما برای این جشنواره این است که مصرف کنندگان محتواهای آموزشی می توانند تولید کنندگان بهتری باشند.
محمدیان ادامه داد: طی آبان ماه امسال چهل و پنجمین جشنواره فیلم رشد در تهران و برخی استان ها برگزار خواهد شد. امسال دامنه جشنواره به خارج از کشور هم گسترش پیدا می کند و مراکز آموزشی ایرانی خارج کشور هم در این جشنواره سهیم خواهند بود.
مردودی یعنی نیاز به تلاش و پشتیبانی بیشتر
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه به بحث ارزشیابی توصیفی در پایه اول و آمار 46 هزار مردودی در پایه اول ابتدایی که توسط معاون آموزش ابتدایی مطرح شده بود اشاره کرد و گفت: در این ارزشیابی که آقای دیمه ور اعلام کرده بودند 46 هزار نفر در پایه اول ابتدایی مردود شدند که ما فکر می کنیم استفاده از عنوان مردودی برای دانش آموز خوب نیست باید بگوییم این دانش آموز نیاز به تلاش و پشتیبانی بیشتر دارد. مردود شدن دانش آموز یعنی مردود شدن مدرسه در آموزش او. لذا در ارزشیابی توصیفی به جای مردودی می گوییم این دانش آموز نیاز به تلاش و پشتیبانی بیشتر دارد. تلاش خود دانش آموز و پشتیبانی مدرسه.
وی در همین خصوص افزود: اینکه بگوییم علت این آمار بالای مردودی حضور دانش آموزان استثنایی یا دیرآموز در مدارس عادی است تفاوتی ایجاد نمی کند ما باید شرایط را به نحوی مهیا کنیم که همه دانش آموزان بتوانند موفق شوند. چه دانش آموز عادی، چه دانش اموز استثنایی یا دیرآموزش یا هر عنوان دیگر.
سعی داریم از کتاب محور شدن فنی و حرفه ای دوری کنیم
محمدیان در خصوص علت تقلیل رشته در شاخه های فنی و حرفه ای و کارو دانش گفت: در حال حاضر 270 رشته در آموزش فنی و حرفه ای و کار ودانش داریم که بسیاری از این رشته ها مبتنی بر شغل هایی هستند که در 5 الی 6 سال آینده دیگر وجود نخواهند داشت. ما تلاش داریم رشته ها را متمرکز کنیم. به طوریکه طیفی از آموزش ارائه شود تا با تغییر مشاغل شخص بتواند در شاخه نزدیک دیگری مشغول به کار شود به همین جهت می خواهیم در پایه دهم رشته و شاخه را تحت عناوین علوم پایه، علوم انسانی و فنی و مهارتی کم کنیم. در شاخه های فنی و حرفه ای دانش اموزان در 4 زمینه و در رشته های محدودتری آموزش می بینند. ما در فنی و حرفه ای 600 عنوان کتاب داریم که این کتاب محورشدن فنی و حرفه ای موضوعی است که سعی داریم از آن دوری کنیم.
امیدواریم نظارت ها مانع تخلف در مدارس آموزش از راه دور شود
رئیس سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی در پاسخ به سوالی در خصوص بازشدن راه تخلف در مدارس آموزش از راه دور پس از مصوبه اخیر شورای عالی آموزش و پرورش اظهار داشت: مصوبه قبلی فرایندها را تسهیل نکرد و ما همچنان دچار مشکل بودیم لذا به این نتیجه رسیدیم که مدارسی که مدیردولتی دارند اجازه برگزاری آزمون را داشته باشند. چون مدیران شاغل در برابر مسئولیت هایشان باید پاسخگو باشند. امیدواریم با نظارت هایی که انجام می شود جلوی تخلفات گرفته شود.
هدف ما بازگشت دانش آموزان ترک تحصیل کرده است
معاون وزیر آموزش و پرورش یکی از برنامه های این سازمان را پوشش تحصیلی باکیفیت برشمرد و در این خصوص گفت: ما در دولت جمهوری اسلامی سعی کردیم کودکان لازم التعلیم را تحت پوشش قرار دهیم که این کار اجرایی شد امروز تلاش ما این است تا در دوره ابتدایی علاوه بر پوشش کامل افزایش کیفیت اتفاق بیفتد و در دوره متوسطه معدل ماندگاری در مدرسه بالا برود. همچنین ایجاد فرصت های آموزشی برای ادامه تحصیل افرادی که در دوره اول و دوم متوسطه ترک تحصیل کرده اند فراهم شود.
امسال کار ما 4 برابر می شود
محمدیان در پایان با اشاره به 4 برابر شدن وظایف سازمان پژوهش برای سال جاری تحصیلی که منجر به تولید مواد آموزشی سال 95-96 خواهد شد گفت: در سال آینده باید حدود 120 عنوان کتاب تولید کنیم در این زمینه نیازمند برنامه ریزی های جانبی هستیم تا از توان بیرونی خودمان نیز استفاده کنیم همچنین نیازمند مشارکت سایر دستگاه های مرتبط هستیم.
منبع: پانا
|