اخبار
شنبه، 18 مهر 1394
پیوند خانه و مدرسه رمز موفقیت آموزش‌وپرورش در تربیت نسل آینده

پیوند خانه و مدرسه رمز موفقیت آموزش‌وپرورش در تربیت نسل آینده

وزیر آموزش‌وپرورش با صدور پیامی به مناسبت روز خانواده تأکید کرد:‌ پیوند خانه و مدرسه رمز موفقیت آموزش‌ و پرورش در تربیت نسل آینده است و ارتباط خانه و مدرسه باید دو طرفه باشد تا زمینه‌های شکوفایی و اثربخشی فراهم شود.

 

به گزارش خبرگزاری تسنیم، به نقل از مرکز اطلاع‌رسانی و روابط عمومی وزارت آموزش و پرورش، علی‌اصغر فانی با تبریک 25 ذی‌الحجه روز خانواده به خانواده‌های دانش‌آموزان کشور پیامی را صادر کرد.

در این پیام آمده است:‌ خانواده، موهبتی الهی است که خداوند آن را زمینه‌ساز رشد شخصی انسان قرار داده است. لحظه‌ به لحظه حیات خانواده سرشار از فرصت‌های نابِ حصول سعادت و دستیابی به مفهوم پُرمعنای زندگی است. خانواده بیش از همه، جایگاه رحمت الهی بر انسان است زیرا پدر و مادر دارای دو جایگاه رفیعند که خداوند به انسان اعطا می‎کند تا از مجرای خانواده دریچه‌های رحمت و بخشش خود را بر پدر و مادر و فرزندان بگشاید.

از این نظر می‌توان گفت کانون گرم خانواده است که برای اولین بار ذائقه کودک را با شیرینی زندگی آشنا می‌کند و این امر نکته بسیار مهمی است که ضرورت دارد در تعلیم ‌و تربیت مورد توجه جدی قرار گیرد. در دین مبین اسلام نیز، خانواده مهم‌ترین و اساسی‌ترین واحد اجتماعی به‌شمار می‌آید که بنای آن بر اُلفت، همدلی و آرامش است.

این پیام می‌افزاید:‌ خانواده محبوب‌ترین بنا در پیشگاه خداوند و روابط درون آن بر مودت و رحمت پایه‌گذاری شده است. نهاد خانواده از منظر اسلام، دارای حیات و قداست ویژه‌ای است که قابل‌مقایسه با هیچ نهاد دیگری نیست. در واقع خانواده تنها نهاد فطری بشر است که تشکیل آن ریشه در همان سرشت و ذاتی دارد که خداوند در انسان به ودیعه نهاده است. همچنین در فرهنگ ایرانی ـ اسلامی، تشکیل خانواده، مقوّم و مکمل سازندگی شخصیت فرد می‌باشد. از این‌رو خانواده بستری برای تعالی‌بخشی به روح انسان‌ها و حذر از کج‌تابی‌هاست و بی‌شک تنها راه دستیابی انسان به آرامش روح و روان و تقویت شور و نشاط اجتماعی و به تبع آن ارتقای شاخص‌های سلامت جسمی و روانی، بازگشت انسان‌ به سوی خدا، دین، معنویت، اخلاق و خانواده است. بنابراین همگی باید در جهت تقویت بنیان خانواده و استحکام آن تلاش کنیم.

وزیر آموزش و پرورش در این پیام تأکید کرده است:‌ در سند چشم‌انداز جمهوری اسلامی ایران در افق 1404 برخورداری از خانواده مستحکم به‌درستی مورد تأکید قرار گرفته است و منطق آن نیز این است که خانواده ترسیم کننده افق و چشم‌انداز فردای جامعه و چگونگی حاکمیت ارزش‌های فرهنگی و اخلاقی بر آن است. به‌همین دلیل اصلی‌ترین مؤلفه‌های سلامت و تعالی جوامع بشری را باید در کانون خانواده و ارزش‌های حاکم بر آن جست‌وجو کرد. در سند تحول بنیادین آموزش و پرورش نیز تأکید ویژه‌ای بر خانواده شده است. این سند صراحت دارد که خانواده نه‌تنها در پشتیبانی و اجرای طرح‌های تربیتی، بلکه در سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی و به‌خصوص ارزشیابی از برنامه‌ها و اقداماتِ فرایند تربیت باید مشارکت فعال داشته باشد.

همچنین در این سند تأکید شده که خانواده و تربیت فرزندان یکی از مسائل بسیار حساس و مهم در جامعه است و چگونگی کارکردهای آن، بنیان روابط اجتماعی و اوضاع فرهنگی جامعه را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. مقام معظم رهبری، حضرت آیت ‏الله خامنه‌ای نیزدر اهمیت این موضوع می‌فرمایند: «مسئله زن و خانواده از مسائل درجه یک کشور است.» پس لازم است در توجه به آن همه توان و تلاش خود را معطوف داریم.

در این پیام آمده است: امیدوارم خانواده که بستر تربیت و تعالی فرزندان است بتواند در سایه پیوند با نهاد ارزشمند و تأثیرگذار مدرسه زمینه‌های رشد و بالندگی و تربیت صحیح فرزندانی در تراز جمهوری اسلامی را فراهم آورد. از این‌ نظر تأکید می‌کنم که پیوند خانه و مدرسه رمز موفقیت آموزش‌وپرورش در تربیت نسل آینده است و ارتباط خانه و مدرسه باید دو طرفه باشد تا با ‌کمک خانواده‌ها و همه دست‌اندرکاران تعلیم‌وتربیت، زمینه‌های شکوفایی و اثربخشی هرچه بیشتر این مسیر دو‌طرفه فراهم گردد.

اینجانب ضمن گرامیداشت روز خانواده و هفتۀ پیوند، آرزو می‌کنم در سایه توجهات حضرت ولی‌عصر (عج) در سالی که به‌نام «دولت و ملت، همدلی و هم‌زبانی» مزین گردیده است با بازنگری در برنامه‌های راهبردی در حوزه خانواده و توسعه روابط و مناسبات خانه و مدرسه، به کسب نتایج و دستاوردهایی ارزنده نائل شویم.

منبع:تسنیم