به گزارش ایسنا، این تحقیق نشان میدهد مردم به جای حفظ و به خاطر سپردن اطلاعات، از رایانهها استفاده میکنند.
بسیاری از بزرگسالانی که هنوز شماره تلفنهای دوران طفولیت خود را به یاد دارند، شماره تلفن محل کار خود و یا اعضای خانواده خود را نمیدانند.
ماریا ویمبر از دانشگاه بیرمینگام گفت: عادت به نگاه کردن به اطلاعات، مانع از این میشود که حافظه طولانی مدت شکل بگیرد.
این تحقیق خاطرنشان میکند که اتکا به رایانهها در دراز مدت بر شکلگیری حافظه اثر میگذارد، چون اطلاعاتی که به این راحتی به دست میآیند، به راحتی هم فراموش میشوند.
این تحقیق روی شش هزار بزرگسال در بریتانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان، بلژیک، هلند و لوکزامبورگ انجام شده و نشان میدهد یک سوم این افراد برای اطلاعات و به یادآوردن آنها به رایانهها مراجعه میکنند.
بریتانیا بالاترین میزان مراجعه به جستوجوهای اینترنتی را در میان این کشورها داشت.
دکتر ویمبر گفت: "مغز ما هر زمان خاطرهای را به یاد میآوریم، آن را تقویت میکند و همزمان، خاطرات نامرتبطی را که باعث حواسپرتیمان میشود، فراموش میکند."
وی میگوید روند به یاد آوردن اطلاعات، راه موثری برای ایجاد یک حافظه همیشگی است.
ویمبر در عین حال خاطرنشان میکند که تکرار غیر ارادی اطلاعات مانند جستوجوی بدون وقفه در اینترنت، باعث ایجاد چنین حافظهای نمیشود.
از بزرگسالانی که در بریتانیا در این تحقیق شرکت کردند، ۴۵ درصد آنها شماره تلفن زمان 10 سالگی را به خاطر داشتند اما تنها ۲۹ درصد این افراد شماره تلفن بچههایشان را به یاد داشتند و ۴۳ درصد شماره تلفن محل کار خود را میدانستند.
قابلیت به یاد داشتن شماره تلفن شریک زندگی در بریتانیا بسیار کمتر از سایر کشورهای اروپایی حاضر در این تحقیق بود. در بریتانیا تنها ۵۱ درصد شماره تلفن شریک زندگی خود را به یاد داشتند که این رقم در ایتالیا ۸۰ درصد است.
تحقیقات شرکت امنیت سایبری "کاسپرسکی لب" خاطرنشان میکند که مردم به استفاده از تجهیزات رایانهیی به عنوان "امتداد" مغزشان عادت کردهاند.
این شرکت به افزایش آنچه "فراموشی دیجیتال" خوانده اشاره کرده که در آن مردم آماده هستند تا اطلاعات مهمی را که میتوان از یک دستگاه دیجیتال بلافاصله دریافت کرد، فراموش کنند.
این تحقیق به این هم اشاره میکند که به علاوه ذخیره اطلاعات، این عادت هم شکل گرفته که خاطرات شخصی در قالب دیجیتال حفظ شوند.
تصاویر لحظات مهم و به یاد ماندنی ممکن است تنها در تلفنهای افراد ذخیره شوند که خطر سرقت یا گم شدن را به همراه دارند.
دکتر وبر میگوید: این خطر وجود دارد که حفظ و ثبت اطلاعات روی دستگاههای دیجیتال ممکن است باعث شود این اطلاعات در حافظه طولانی مدت ثبت نشوند و باعث شوند تا رویدادی را آنگونه که اتفاق افتاده به یاد نداشته باشیم.
منبع