اخبار
یکشنبه، 26 مهر 1394
ساخت قلب مصنوعی کاربردی با استفاده از فوم

ساخت قلب مصنوعی کاربردی با استفاده از فوم

پژوهشگران دانشگاه کورنل اخیرا دست به ساخت نوعی قلب مصنوعی زدند که کاملا از جنس فوم است.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، محققان برای ساخت یک پمپ مایعات که ظاهر و عملکردی شبیه قلب انسان دارد، از فوم الاستومر جدید خود استفاده کرده‌اند.
فوم سیلیکونی poroelastic با قرار گرفتن در یک قالب چاپی سه‌بعدی در حالی که هنوز در حالت مایع قرار دارد، می تواند به اشکال دلخواه در آید.
مواد این فوم بسیار نرم و قابل انعطاف بوده و می‌تواند تا 600 درصد کشیده شود و این ماده همچنین از منافذ به هم پیوسته تشکیل شده که به مایع اجازه عبور می‌دهد. می‌توان اتصال این منافذ را به منظور تنظیم دقیق عبور مایع از طریق فوم بهینه‌سازی کرد.
به منظور نگه داشتن مایع در محدوده قلب (به جز در لوله‌ای، که از آن وارد و خارج می‌شود)، دانشمندان خارج از قلب مصنوعی را با یک پوسته فیبر سیلیکونی-کربنی منعطف پوشانده‌اند. با تغییر در مقدار و نوع مواد استفاده شده برای این پوسته‌ها ، امکان گسترش بخش‌های مختلف اشیاء ساخته شده با فوم با سرعت‌های مختلف وجود دارد. این امر بدان معنی است که برای مثال یک جسم کروی، وقتی توسط هوا یا مایع متورم می‌شود، شکل تخم مرغی کشیده به خود بگیرد.
محققان در حال حاضر کار بر روی یک دست مصنوعی فومی را آغاز کرده‌اند و همچنین در حال کار بر روی هر دو عمل ساخت مواد زیست‌سازگارتر و به دست آوردن تایید سازمان غذا و داروی آمریکا هستند. آنها می‌گویند که تولید قلب فومی یک فرایند سریع و آسان بود و ممکن است در آینده بتوان به طراحی سفارشی قلب‌ها (یا سایر نقاط بدن) برای مطابقت با ملزومات هر یک از افراد پرداخت.

منبع: ایسنا