اخبار
دوشنبه، 09 آذر 1394
هفت راز براي بهبود توانايي در يادگيري

هفت راز براي بهبود توانايي در يادگيري

 

مهم نيست که چند ساله هستيد، در تمام طول عمر، شما در حال يادگيري خواهيد بود، گرچه آموزش شما در دبيرستان پايان مي يابد، اما براي خيلي از افراد، يادگيري هرگز تمام نمي شود.شما ممکن است به دانشگاه برويد، يا در مدارس تجاري، مدارس شبانه، دانشکده ها يا مدارس بزرگسالان حضور يابيد.ممکن است دانش خود را از طريق سمينارها، سخنراني ها، کتابها، دوره هاي اينترنتي و هر راه ممکن ديگري در جامعه اطلاعاتي بالا ببريد.بنابراين، داشتن عادات مطالعاتي خوب و بهره گيري از ابزار مناسب براي ارتقاي کيفيت يادگيري، امري لازم و ضروري است.
گرچه احتمالاً شما براي کسب نمرات خوب، تحصيل نمي کنيد،اما خاطر سپردن آنچه مي آموزيد در مسير زندگي، مهارت براي سرپرستي خانواده، شغل، روابط، سرگرمي ها و خيلي از موارد ديگر، به شما ياري مي رساند.بنابراين، لازم است در اولين فرصت، مهارتها ي خوبي در امر يادگيري کسب کنيد، مهارتهايي مثل تندخواني و درک خوب مطلب، براي تمامي اطلاعاتي که دريافت مي کنيد، مفيد است.
در اينجا چند راز ديگر مطرح مي شود که مي تواند مهارت شما را در يادگيري افزايش دهد.گرچه بيشتر مناسب بکارگيري در کلاسهاست، اما شما مي توانيد آنها را با شرايط يادگيري سازگار کنيد:
1. آماده بودن: اگر در کلاس اينترنتي شرکت مي کنيد يا در مدرسه حضور مي يابيد، پيش از شروع کلاس درباره چارچوب کاري آن کلاس، مطالعه کنيد تا انتظار خود از آن کلاس را مشخص کنيد.بعضي کارها مثل دانلودکردن نرم افزار، گرفتن کتاب کار، مطلع شدن از تاريخ دوره آموزشي را بايد قبلاً انجام دهيد.
2. منظم بودن و منظم ماندن: اگر از کامپيوتر يادداشت برداري مي کنيد، به گونه اي پرونده هاي خود را در پوشه بگذاريد تا در وقت نياز بتوانيد به موقع آنها را پيدا کنيد.يادگيري مهارت سازماندهي صحيح کامپيوتر خيلي از دردسرهاي شما را کاهش داده و در وقت شما صرفه جويي مي کند.اگر به صورت دستي يادداشت برداري مي کنيد، آنها را در يک پرونده که داراي برچسب مي باشد قرار دهيد تا بعداً بتوانيد به بررسي آنها بپردازيد.برگه ها و مطالبي که مربوط به ساير رشته هاي علمي مي شود را نيز به اين صورت نگهداري کنيد.
3. انجام به موقع کار: اگر مي خواهيد در کلاس حضور يابيد که به شکل تلفني برگزار مي شود، پنج دقيقه قبل از زمان شروع آن کلاس زنگ بزنيد.ميز خود را تميز کنيد و مداد و کاغذ را آماده کنيد و يا يک پوشه جديد کامپيوتري باز کنيد.براي کلاسهايي که بصورت زنده برگزار مي شوند، پنج دقيقه قبل از شروع برنامه آماده باشيد.اگر به موقع به انجام کار بپردازيد، تمام توجه شما معطوف کلاس خواهد شد و وقت شما صرف پيدا کردن وسايل و ابزار کار نخواهد شد.
4. يادداشت برداري خوب: اگر قادر نيستيد که بطور همزمان بنويسيد و به مطالب گوش دهيد، فقط گوش کنيد و بعد از پايان کلاس، مطالب را يادداشت کنيد.اگر مطالب به صورت ضبط شده باشد، مي توانيد آنها را بررسي کرده و يادداشت برداري کنيد.همچنين مي توانيد از معلم بخواهيد که خلاصه مطالب مهم و يادداشتها را برايتان تکرار کند.قبل از شروع کلاس جديد يادداشت هاي قبلي را مطالعه کنيد.
5. از شيوه يادگيري دلخواه خود استفاده کردن: از روشي براي يادگيري استفاده کنيد که بيشتر آن را ترجيح مي دهيد،روش ديداري، شنيداري، يا يادگيري با انجام دادن کار.در کلاسهايي شرکت کنيد که با روش مورد علاقه شما سازگار است.مثلاً کساني که از روش شنيداري ياد مي گيرند، سي دي ها را در ماشين خود مي گذارند، تا زماني که با ترافيک سنگين رو به روي مي شوند،ساعات مفيدي داشته باشند.کساني که با کتاب ياد مي گيرند، يک کتاب کوچک را هنگام تمرين با دستگاه بدن سازي، مطالعه مي کنند.آيا شما هنگام مطالعه به سکوت نياز داريد يا دوست داريد موزيک پخش شود؟ اگر بدانيد که چگونه بهتر ياد مي گيريد، اين امر مي تواند به بهبود ياديگري شما کمک کند.
6. سؤال کردن: اگر به صورت اينترنتي دوره اي را مي گذرانيد يا در مدرسه هستيد، فوراً سؤالات خود را يادداشت کنيد و در فرصت مناسب بپرسيد.من معتقد م که هيچ سؤال بي معني يا احمقانه اي وجود ندارد.
اگر نياز داريد که موضوع برايتان روشن شود، ابتدا پاسخ سؤال خودتان را دريافت کنيد و سپس به يادگيري ادامه دهيد.بيشتر آموزگاران سؤال کردن را نشانه هوش و ذکاوت مي دانند.
7. کامل کردن همه تکاليف: هميشه تکاليف خود را کامل انجام دهيد.اگر کتاب خودآموز مطالعه مي کنيد، تمام تمرينهاي آن را حل کنيد، اگر به يک کلاس نرسيديد،از دانش آموزان يا معلم بپرسيد که بايد چه تکليفي انجام دهيد.کلاسهايي که به صورت اينترنتي برگزار مي شوند،معمولاً ضبط مي شوند، بنابراين، در صورتي که نتوانستيد در کلاس حضور يابيد، به مطالب ضبط شده گوش دهيد.
با حجم اطلاعاتي که از منابع مختلف و به اشکال گوناگون در اختيار ما قرار مي گيرد، به سختي مي توان مطالب مهم را انتخاب کرد، حتي به خاطر سپردن اين همه اطلاعات نيز مشکل است.سرانجام ما بايد مطالب خاصي را انتخاب کرده و به يادگيري آنها اقدام کنيم.براي برخورداري از يادگيري مناسب به نظم نياز داريم.داشتن عادات مطالعاتي خوب مي تواند به ما کمک کند.

منبع: راسخون