خانه
پرسش های متداول
تماس با ما
Toggle navigation
خانه
آشنایی
درباره شرکت مبتکران
رزومه شرکت مبتکران در یک نگاه
درباره مدیرعامل
افتخارات
پرسش های متداول
تماس با ما
About us
فروشگاه
مویدو
میچکا
بسته آموزشی
ثبت نام آزمون
معرفی خدمات آموزشی
آزمون های تشریحی
آزمون های دوره ای
آزمون تفکیکی
خدمات مشاوره
آزمون های تیزهوشان
آزمون های توصیفی
نمایندگی ها
نمایندگی های فروش و پخش کتاب
نمایندگی های آزمون
سفارش کتاب از مدارس
جذب نمایندگی آزمون
تور های آموزشی
تماس با واحد ارتباط با مدارس
تماس با واحد نمایندگی ها
پنل ارسال پیامک نمایندگی ها
پرتال آزمون
ثبت نام آزمون
فرصتهای شغلی
جستجو
اخبار
ﺳﻪشنبه، 10 آذر 1394
[ARTICLELINKWITHOUTTITLE]
چگونه رتبه برتر كنكور شويم؟
گاه ممكن است دچار وسوسه شويد كه كلاس درس وقتتان را تلف ميكند و حضور در مدرسه سبب كمبود وقت براي مطالعه آن دسته از كتابهاي درسي ميگردد كه براي شما در كنكور مهم است ولي اشتباه همين جا است كه با اين تصور از كلاس غيبت ميكنيد و يا با تأخير به كلاس ميرويد و از نكات مهمي كه ممكن است در جمع كلاس به ذهن خود و دوستانتان برسد غافل ميشويد مطمئن باشيد اكثر طراحان خود معلم بوده و هستند و سؤالات را بر اساس سؤالاتي كه ممكن است به ذهن شما خطور كند طراحي ميكنند.
نگرش و نظر دانش آموزان درباره مدرسه بر چگونگي مطالعه و درس خواندن و حتي رفتار او تاثير دارد بعضي از دانش آموزان به درس و كلاس نگرش منفي دارند و به اصطلاح به درس و كلاس و معلم مدرسه خوشبين نيستند طبيعي است كه اين گروه از دانش آموزان توجه زيادي به يادگيري و مطالعه نشان نميدهند و در نتيجه موفقيت هاي چنداني نيز كسب نمي كنند بدين ترتيب نگرش مثبت داشتن يا خوشبيني نسبت به مدرسه ميتواند باعث موفقيت در مدرسه و كنكور و يا امتحانات ورودي هر مؤسسهاي گردد.
گاه ممكن است دچار وسوسه شويد كه كلاس درس وقتتان را تلف ميكند و حضور در مدرسه سبب كمبود وقت براي مطالعه آن دسته از كتابهاي درسي ميگردد كه براي شما در كنكور مهم است ولي اشتباه همين جا است كه با اين تصور از كلاس غيبت ميكنيد و يا با تاخير به كلاس ميرويد و از نكات مهمي كه ممكن است در جمع كلاس به ذهن خود و دوستانتان برسد غافل ميشويد مطمئن باشيد اكثر طراحان خود معلم بوده و هستند و سوالات را بر اساس سوالاتي كه ممكن است به ذهن شما خطور كند طراحي ميكنند . اگر چه گاهي در اين كلاس ها درباره درسها اطلاعات كم و يا تكراري به دست مي آوريد ولي همين شما را بس است كه يك نكته كه ممكن است جزو سوالات كنكور باشد در آنجا پيدا كنيد . وقتي بطور منظم به كلاس ها ميرويد خبرها و اطلاعات ضروري و مفيد مربوط به درس و تكليف و امتحان را دريافت مي كنيد . يادداشت برداري هم يكي از نكات اساسي است كه به شما كمك مي كند تمركز كنيد و هر آنچه در كلاس مي گذرد از ذهنتان دور نگردد.
●
سؤال كنيم
نكته ديگر كه حائز اهميت است اين است كه چگونه سوال كنيم . گاه نسبت به موضوع مورد بحث در كلاس آگاهي و تسلط داريد ولي براي روشن تر شدن مساله لازم است يك سوال مطرح كنيد. سوال كردن جزو مهم زندگي دانش آموزي و دانشجويي است و باعث افزايش تمركز فكر ، افزايش سرعت يادگيري و جلوگيري از به خواب رفتن و خيال پردازي در كلاس درس ميشود.
●
چگونه گوش كنيم؟
نكته سومي كه مي بايست خوب به آن توجه كنيد اين است كه خوب گوش كردن را ياد بگيريد . از آنجا كه انسان در سراسر زندگي بيشتر از راه شنيدن ياد ميگيرد تا از راه مطالعه ، ممكن است شما فكر كنيد گوش كردن كاري آسان است اما بايد به شما يادآوري كنم كه خوب گوش كردن و يادداشت برداشتن دو مهارت وابسته به يكديگرند . اگر شما گوش كردن را به خوبي ياد نگيريد نمي توانيد به خوبي يادداشت برداريد .
يادگيري از طريق خوب گوش كردن به دلايل ذيل اهميت دارد:
۱)
به جهت تقويت حافظه شنيداري يعني آنچه را كه شما از راه شنيدن در حافظه خود ثبت مي كنيد .
۲)
در بيشتر موارد شما جز با استفاده از روش خوب گوش كردن راهي براي ضبط و ثبت گفته ها نداريد
آن چيزهايي كه خوب گوش كردن را در حافظه شما تقويت ميكند اين است:
۱)
قبل از رفتن به كلاس مطالب را بخوانيد اين عمل در بهتر درك كردن مطالب به شما كمك ميكند.
۲)
به موقع در كلاس درس حاضر شويد چون بيشتر مطالب مهم و خلاصه موضوع درسي ، در اول كلاس ارائه ميشود.
۳)
سعي كنيد مشكلات و مسائل شخصي خود را در طول كلاس از ذهن دور كنيد.
۴)
اگر ميتوانيد در رديف اول كلاس بنشينيد، در اين صورت گوش كردن آسانتر ميشود.
۵)
اگر از عينك استفاده ميكنيد حتما در كلاس آن را به چشم بزنيد.
۶)
آغاز و پايان صحبت هاي معلم را با دقت بيشتري گوش كنيد.
۷)
به عبارتهايي كه معلم روي آن تاكيد دارد بيشتر توجه كنيد . يك مطلب عبارت است از مقدمه ، متن يا مطلب اصلي و نتيجه گيري . بدين ترتيب در اين سه مرحله نكات گنجانده ميشوند ، پس به دقت و خوب گوش كنيد و يادداشت برداريد.
۸)
هر سوالي كه در ذهنتان تداعي ميشود يادداشت كنيد و بعد از كلاس بپرسيد.
۹)
در پايان اگر نتوانستيد تحت هيچ شرايطي به كلاس برويد از يادداشتهاي دوستان استفاده كنيد.
●
انگيزه
انگيزه يكي از عوامل مهم يادگيري است و دشوارترين بخش هر كاري شروع آن است . فرد بايد بر خود مسلط شود و به هر شكل ممكن كار را شروع كند براي انجام بسياري از كارها يك دوره آمادگي لازم است كه طي آن فرد به كاري كه بايد انجام دهد آشنايي پيدا ميكند و بتدريج به بالاترين سطح بازدهي ميرسد . قطع كردن بي موقع كار يا مطالعه بازدهي را كاهش ميدهد ، چون دوباره بايد خود را گرم كند . اين نكته بسيار مهم است كه وقتي شاداب و سرحال هستيد مطالعه را شروع كنيد و با شدت به مطالعه ادامه دهيد بهتر است مطالعه در مدت مناسبي مثلا يكي – دو ساعت پيگيري شده و با شدت ادامه يابد و بعد از تنفس و استراحت دوباره از سر گرفته شود.
مطالعه طولاني و شبانه روزي باعث كسالت و خستگي ميشود . خستگي كم را ميتوان با تغيير كتاب درسي مورد مطالعه جبران و برطرف كنيد اما خستگي زياد با تغيير موضوع مطالعه برطرف نميشود به خاطر داشته باشيد كه خواب كافي و استراحت و تفريح براي حفظ هوشياري كامل و سر حال بودن ضروري است . هر قدر ميزان تمركز و دقت در زمان مطالعه بيشتر باشد ميزان يادگيري افزايش مي يابد ، به علاوه پيگيري در مطالعه باعث ميشود كه علاقه و اشتياق زيادتر شود و همين علاقه زياد به نوبه خود انگيزه و شوق يادگيري را افزايش ميدهد.
سعي کنيد فقط به درسي که ميخوانيد تمرکز کنيد و به اتفاقات بلند مدتي که بر اثر خوب يا بد امتحان دادن ميافتد فکر نکنيد. اول مهمترين کار حال حاضر را انجام بدهيد و بدانيد هر چيز مزاحم ديگري که به ذهنتان ميرسد اهميت کمتري از آنچه در حال انجامش هستيد، دارد. اين شعار را در ذهن داشته باشيد که؛ «با شرايطي که دارم بيشترين تلاش خود را خواهم کرد.» نه اينکه فکر کنيد «بايد همه چيز کامل باشد». ياد بگيريد چگونه تشخيص بدهيد مسالهاي که حواستان را پرت کردهاست مهمتر از درس خواندن است. هرگاه که ممکن بود مستقيماً به سراغ علت حواسپرتيتان برويد. گاهي با حذف علت حواسپرتي اصلي ميتوانيد زمان بيشتري را به درس اختصاص دهيد و بعداً کمتر نگران باشيد.
سعي کنيد جاي خاصي را براي درس خواندن انتخاب کنيد که وسايل حواس پرت کني مثل راديو و تلويزيون در آن نباشد.
محل درس خواندن خود را تميز و مرتب نگه داريد و سعي کنيد از آن فقط براي درس خواندن استفاده کنيد. اين کار حواس پرتي را کاهش ميدهد و کمک ميکند راحتتر به حالت تمرکز دست پيدا كنيد. مثلاً ممکن است وقتي روي تخت دراز ميکشيد و درس ميخوانيد کمتر تمرکز داشته باشيد تا وقتي که پشت ميزي مينشينيد که هميشه از آن براي درس خواندن استفاده ميکنيد.
درس خواندن را در دورههاي زماني محدود انجام بدهيد تا بدانيد به زودي نقطه پايان فرا ميرسد. در بي وقفه درس خواندن اين طوري به نظر ميرسد كه نقطه پاياني وجود ندارد كه اين سختتر است.
همه کتابها، جزوهها و کتابهاي کمک درسيتان را کنار دستتان بگذاريد. اگر لازم باشد براي اينها از جايتان بلند شويد يا مدتي دنبالشان بگرديد حواستان بيشتر پرت ميشود.
برای کاهش اضطرابي که با آماده شدن براي درس خواندن ميآيد، ميتوانيد کتابها و محل درس خواندنتان را مرتب کنيد. اين کار باعث ميشود محل کارتان عاري از هر چيز حواسپرت کنندهاي باشد. ممکن است شما از آنهايي باشيد که براي درس خواندن نياز به «گرم شدن» داشته باشيد؛ براي اين کار از مطالبي شروع کنيد که با آنها آشنايي بيشتري داريد. با اين کار مروري هم بر نتايج خوب امتحانات گذشته داريد که از نظر ذهني شما را در وضعيت اعتماد به نفس خوبي قرار ميدهند.
براي کاهش اضطرابي که با گذشت زمان پديدار ميشود استراحت جسمي کمک ميکند نگرانيتان کمتر شود و آگاهي و انرژي خود را بازيابيد. شايد هم لازم باشد هر بخش از درس را که تمام ميکنيد مروري بر آن داشته باشيد تا حس تمام کردن و اطمينانتان افزايش يابد. البته اگر درس خواندن را به شب امتحان موکول نکنيد کمتر دچار اضطراب ميشويد.
و در پايان در مورد اين که فرمولها را فراموش ميكنيد، بهتر است فرمولها را در کاغذي يادداشت كنيد و بارها در بازههاي زماني متعدد آنها را مرور كنيد تا وارد حافظه بلند مدت شما شوند و نگراني اين را نداشته باشيد که ممکن است فراموش شوند.
منبع:
بیتوته
دسته بندی اخبار
تازه های نشر (926)
..کتاب کودک - داستان (88)
..عنوان بندی کتاب ها (2)
..امتحان نهایی (4)
اخبار آزمون (1177)
اخبار عمومی (14723)
اخبار آموزشی (3297)
مقالات مشاوره (1388)
خلاقیت ها (4)
اخبار فرهنگی (1173)
خبرگزاریها (46)
المپیاد ریاضی نوجوانان ایران مبتکران (74)
به کانال رسمی مبتکران در تلگرام بپیوندید