اخبار
پنجشنبه، 12 آذر 1394
ساخت سلول‌ انرژی پرقدرت از جلبک‌های سبز‌آبی

ساخت سلول‌ انرژی پرقدرت از جلبک‌های سبز‌آبی

محققان دانشگاه کنکوردیا در مونترال به دنبال یافتن فراوان‌ترین منبع قدرت در جهان هستند که تاکنون نادیده گرفته شده است؛ این گروه موفق به ساخت یک سلول انرژی شده‌اند که نیروی برق را طی فرایندهای طبیعی فتوسنتز و تنفس در جلبک سبز‌آبی مهار می‌کند.

 

به گزارش سرویس علمی ایسنا، این میکروارگانیسم‌ها که به جلبک‌های سبز‌آبی نیز معروف هستند، در هر اکوسیستم و در تمام عرض‌های جغرافیایی با تنفس و فتوسنتز سلول‌های موجود زنده که هر دو مربوط به زنجیره انتقال الکترون هستند، یافت می‌شوند.
محققان این دانشگاه اظهار کردند: ما با بهره‌گیری از فرایندی که به طور مداوم در سراسر جهان اتفاق می‌افتد، یک فناوری جدید و قابل مقیاس را ایجاد کرده‌ایم که می‌تواند به راه‌های ارزان‌تر تولید انرژی فاقد کربن منجر شود.
نمونه اولیه از سلول انرژی گروه کونکوردیا، در حال حاضر در مقیاس کوچک ایجاد شده که در آن جلبک در یک محفظه آند قرار گرفته و در کنار کاتد و غشای تبادل پروتون، یک واحد را تشکیل می‌دهند. یک بار الکتریکی خارجی متصل به دستگاه نیز الکترون‌های منتشر شده توسط جلبک‌ها را به سطح الکترود منتقل می‌کند.
سلول طراحی شده قادر به اندازه‌گیری ولتاژ مدار باز در حدود 993 میلی‌ولت است؛ در حالی که اوج قدرت از 175 میکرووات تحت بار خارجی 850 اهم به دست می‌آید. آنها بر این باورند که سلول انرژی میکرو‌فتوسنتزی μPSC می‌تواند یک چگالی قدرت 36.23 میکرو‌وات بر سانتی‌متر مربع با تراکم ولتاژ 80 میلی ولت بر سانتی‌متر مربع و چگالی جریان 93.38 میکروآمپر بر سانتی متر مربع را تولید کند.
محققان این پژوهش می‌گویند که این دستگاه هنوز برای به کارگیری در مقیاس تجاری کوچک است؛ اما امیدوارند که سلول‌های انرژی فتوسنتزی بتواند به زودی در دستگاه‌های تلفن همراه و رایانه مورد استفاده قرار گیرد و در نهایت به یک منبع اصلی انرژی در سراسر جهان تبدیل شود.
نتایج این تحقیق در مجله Technology منتشر شده است.

منبع: ایسنا