اخبار
یکشنبه، 22 آذر 1394
بازآموزی 30هزار مدرس دانشگاه علمی کاربردی توسط جهاد دانشگاهی

بازآموزی 30هزار مدرس دانشگاه علمی کاربردی توسط جهاد دانشگاهی

معاون آموزشی جهاد دانشگاهی با اشاره به بازآموزی مدرسین مراکز دانشگاه جامع علمی کاربردی توسط جهاددانشگاهی گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی مدت زیادی است که بازآموزی و تقویت علمی و مهارتی مدرسین را در دستور کار خود قرار داده است و بر اساس تفاهم نامه منعقده بین دانشگاه جامع علمی کاربردی و جهاددانشگاهی قرار شده تا این نهاد در بازآموزی مدرسین دانشگاه علمی کاربردی شرکت داشته باشد.

 

دکتر قرنفلی در گفت‌و‌گو با خبرنگار سرویس دانشگاهی ایسنا افزود: با بیان اینکه مواد درسی بازآموزی دوره‌ها آماده شده است، افزود: این دوره‌ها به زودی برگزار می‌شود و قرار است یک بسته آموزشی کامل متشکل از دوره‌های حضوری، مجازی، فیلم و کتاب به مدرسین ارائه شود و این دوره‌ها در هفته‌های آتی آغاز گردد.
وی در مورد تعداد مدرسینی که باید مورد بازآموزی قرار بگیرند، گفت: تعداد مدرسینی که تاکنون پیش بینی شده 30 هزار نفر است که قرار است در فاز اول 10 هزار نفر مورد بازآموزی قرار بگیرند. مرحله اول این بازآموزی به مباحث عمومی می‌پردازد و بعد از ارائه مباحث عمومی، آموزش‌ها وارد مرحله تخصصی می شود که در آن مهارت اساتید مورد توجه قرار می‌گیرد.
تربیت 10 هزار کمک پرستار با همکاری جهاد دانشگاهی
معاون آموزشی جهاددانشگاهی با اشاره به فعالیت‌های جهاددانشگاهی در زمینه آموزش خدمات جنبی حوزه‌ پزشکی اظهار کرد: جهاددانشگاهی طی سال‌های گذشته به منظور برطرف کردن نیازهای حوزه خدمات پزشکی دوره‌های متعددی را برگزار کرده و درحال حاضر نیز با همکاری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دوره‌های بازآموزی خدمات پزشکی را از طریق پژوهشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها و برگزاری دوره‌هایی که مورد تایید وزارت بهداشت است، انجام می‌دهد.
دکتر قرنفلی ادامه داد: با توجه به سابقه جهاد دانشگاهی در زمینه‌ دوره‌های کمک تخصصی مانند: کمک داروساز، کمک دندانساز و غیره این دوره ها توسط این نهاد ارائه می‌شود و یکی از خلاءهای موجود در طرح تحول نظام سلامت، ‌وجود کمک پرستار مجرب در بیمارستان‌ها است و به همین دلیل برنامه‌ای برای تربیت و جذب 10 هزار کمک پرستار در دست اجراست.
وی با تاکید بر اینکه تربیت کمک پرستار به هیچ عنوان ورود به حوزه پرستاری نیست، افزود: ‌در واقع کمک پرستارها وظایف مشخصی دارند و هرگز جای پرستاران را نمی‌گیرند. بیماران به خدماتی از جمله حمل و نقل، شست و شو و غیره نیاز دارند که کمک پرستارها برای انجام این خدمات تربیت می‌شوند.
معاون آموزشی جهاددانشگاهی افزود: تربیت کمک پرستارها با هماهنگی وزارت بهداشت با سه سازمان جهاددانشگاهی، مجموعه تعاونی وزارت بهداشت و بسیج پزشکی صورت ‌می‌گیرد. برگزاری این دوره‌ها از ماه گذشته آغاز شده که دارای دو بخش نظری که شامل 2.5 ماه آموزش نظری و عملی و 9 ماه کارآموزی می‌باشد و دو هفته پایانی نیز به شرکت فراگیران در آزمون اختصاص دارد.
دکتر قرنفلی درخصوص شرایط شرکت در این دوره‌ها گفت: ‌دارا بودن مدرک دیپلم یکی از شرایط است البته طبق آمارهای موجود برخی از این افراد که برای شرکت در این دوره‌ها مراجعه کرده‌اند دارای مدرک کارشناسی نیز هستند. تعداد افراد ثبت نامی در مراکز جهاد دانشگاهی بیش از 4000 هزار نفر و تعداد شرکت کنندگان 2000 نفر است که به تدریج همه افراد مورد آموزش قرار می‌گیرند.
وی با بیان اینکه یکی از سیاست‌ها در آموزش‌های تخصصی، تعریف پروژه‌های آموزش‌های ملی است گفت: با توجه به اینکه جهاددانشگاهی دارای یک شبکه وسیع آموزشی است، می‌تواند متناسب با این ساختار فعالیت کند. همچنین اساسنامه سازمان آموزش تخصصی و مهارتی پیشرفته تهیه شده که باید در هیات امنای جهاددانشگاهی به تصویب برسد که وظیفه این سازمان انعقاد پروژه‌های ملی با دستگاه‌های مختلف است.

منبع: ایسنا